چگونه آش شله‌قلمکار خوشمزه در منزل بپزیم ؟

ماه رمضان است و در این ایام بازار آش و غذاهایی به این سبک داغ‌تر است. آش‌ که در ذائقه ایرانی دارای طرفداران زیادی است انواع مختلفی دارد.
چگونه آش شله‌قلمکار خوشمزه در منزل بپزیم ؟
کد خبر : ۱۶۹۱۷

ماه رمضان نزدیک است و در این ایام بازار آش و غذاهایی به این سبک داغ‌تر است. آش‌ که در ذائقه ایرانی دارای طرفداران زیادی است انواع مختلفی دارد. از جمله آش‌های پرطرفدار آش شله‌قلمکار است که اتفاقا مشتری‌هایش در ایام ماه رمضان بیشترند. اگر می‌خواهید این آش لذیذ را در منزل تهیه کنید دستور پخت زیر می‌تواند کمکتان کند.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم

سبزی آش: ۵۰۰ گرم

لوبیا چیتی: نصف لیوان

گندم: نصف لیوان

نخود: نصف لیوان

برنج: نصف لیوان

عدس: ۱ لیوان

سیر: ۲ حبه

کشک: به مقدار دلخواه

پیاز: ۴ عدد متسط

نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

 

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه مرغ سوخاری خوشمزه در منزل

چرا شیرینی‌ها چاقمان می‌کنند ؟

بایدها و نبایدهای خوردن ماهی

 

دستور پخت:

ابتدا گندم و نخود و لوبیا چیتی را جداگانه داخل کاسه‌های آب می‌ریزیم تا حدودا ۶ ساعت خیس بخورند و در این مدت چندین بار آب آن‌ها را تعویض می‌کنیم تا نفخ‌شان برطرف شود.

تا حبوبات خیس بخورند دست به کار شوید و سه عدد از پیازها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می‌کنیم. بعد آن را داخل تابه‌ای بزرگ با روغن کافی کمی تفت می‌دهیم تا سرخ و طلایی شوند.

در ادامه پیازهای سرخ شده را کنار می‌گذاریم. آب داخل گندم را بیرون می‌ریزیم و گندم‌ها را آبکش می‌کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت آش می‌ریزیم و ۵ الی ۶ لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم و  اجازه می‌دهیم تا گندم بپزد. گه گاه گندم را هم می‌زنیم تا ته نگیرد. نخود را هم داخل صافی می‌ریزیم و می‌شوییم و داخل قابلمه‌ای می‌ریزیم و ۶ لیوان آب به آن اضافه کرده و روی حرارات قرار می‌دهیم تا بپزد. سپس روی شعله قرار می‌دهیم تا با حرارت زیاد به جوش بیاید و بعد حرارات را کم می‌کنیم تا به مرور زمان مغز پخت شود. حدودا ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت که از زمان پخت نخود گذشت و تقریبا نیم پز شده بودند لوبیا چیتی را نیز به همان طریق می‌پزیم. عدس را هم خیس می‌کنیم.

گوشت را می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد می‌کنیم و داخل قابلمه‌ای می ریزیم و روی شعله قرار می‌دهیم و ۵ الی ۶ لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم. بعد یک عدد پیاز باقیمانده را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و از وسط نصف می‌کنیم و به گوشت اضافه می‌کنیم. همینطور سیرها را نیز پوست می‌گیریم و می‌شوییم و به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا گوشت کاملا مغز پخت شود. سپس سبزی آش که شامل گشنیز، نعناع، مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان است را پس از خرد کردن داخل آش می‌ریزیم. بعد از اینکه گوشت پخت آن را ریش ریش می‌کنیم. در ادامه برنج شسته شده و عدس خیس خورده را در قابلمه‌ای ریخته و می‌گذاریم تا بپزد. وقتی برنج و عدس پخت، سبزی را به آن اضافه می‌کنیم. بعد گندم، نخود و لوبیا و پخته شده را همراه با گوشت ریش شده و آب آن به مواد آش اضافه می کنیم. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک و نیمی از پیازداغ را به آش می افزاییم. حواستان باشد که آش شله قلمکار باید به صورت کم آب و غلیظ سرو شود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
تولیدی
مجله زندگی
ارسال نظر