خبر مهم بانک مرکزی/ دارندگان چک‌ بخوانند!

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: چک‌های کاغذی صادر شده در ۶ تا ۷ ماه گذشته در بانک مربوطه می‌توانند نقد شوند و امکان نقدشوندگی در دیگر بانک‌ها را ندارند.
خبر مهم بانک مرکزی  دارندگان چک‌ بخوانند!
کد خبر : ۱۳۳۲۷

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: چک‌های کاغذی صادر شده در ۶ تا ۷ ماه گذشته در بانک مربوطه می‌توانند نقد شوند و امکان نقدشوندگی در دیگر بانک‌ها را ندارند.
یکی از ابزارهای مهم پرداخت چک است، اما در سال‌های اخیر، چک اعتبار خود را از داده بود و به جای آنکه فرآیند انجام معاملات را تسهیل کند، موجب ایجاد مشکل برای مردم و کسب و کارها شده بود و بسیاری از پرونده‌ها در دستگاه‌های قضایی مربوط به افرادی بود که به اصطلاح چک بی‌محل داشتند.
با کمرنگ شدن اعتبار چک به عنوان ابزار پرداخت در معاملات، بحث اصلاح قانون صدور چک مطرح شد و پس از سه سال سرانجام در سال ۱۴۰۰ به طور رسمی اجرا شد. این قانون در مدت کوتاه کمتر از یک سال توانست آمار چک‌های برگشتی را تا حد بسیاری کاهش دهد، اما در یک سال گذشته ثبت چک‌های الکترونیکی مخاطراتی را برای مشتریان به خصوص در شهرهای کوچک فراهم کرده است و برخی از این وضعیت سوءاستفاده کرده و برای ثبت چک مبالغی را از افراد دریافت می‌کنند.
«مهران محرمیان» معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در این خصوص اظهار داشت: صدور و وصول چک در سال‌های گذشته در فرآیند خاصی انجام می‌شده و شفاف نبوده است.
وی افزود: یک برگ چک در سال‌های گذشته بدون اینکه در جایی ثبت شود، بین افراد مختلف دست به دست می‌شده است و معضلاتی را برای فرد به وجود آورده بود؛ برای نمونه می‌توان به فرارهای مالیاتی اشاره کرد و تنها راه رفع این معضلات ایجاد شفافیت بود.
محرمیان بیان کرد: در فرآیند چک‌های دیجیتال که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، چک باید در سامانه چکاد و به کمک گوشی تلفن همراه یا رایانه ثبت شود و طبیعی است که بسیاری از افراد به خصوص مردم ما در شهرستان‌ها با فرآیند کار آشنا نباشند.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: برای رفع مشکلاتی از این دست، بانک‌ها را ملزم کردیم که نرم‌افزارهای خود را برای کاربرهای مهمان نیز فعال کنند و مهم‌تر اینکه ثبت چک را به نرم‌افزارهای دیگر منتقل کردیم و امکان ثبت چک در اپلیکیشن‌های بزرگ فراهم کردیم.
وی گفت:رصدهای دقیقی در این موضوع داریم و افراد می‌توانند شکایت خود در این خصوص را ثبت کنند و از سوی دیگر تمام شعب بانکی در سراسر کشور وظیفه دارند برای ثبت چک مشتریان خود اقدامات لازم را انجام دهند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر
نظرات بینندگان
محمد
ارسالی در
اگر راست میگی يک فکري به حال چکهای ثبت نشده بکنید
فتاحی
ارسالی در
سلام قانون خوبی ولی اگه طرف چک دادوثبت نکرد ارزشی نداری وبخاطر همینه که چک برگشتی کم شده اگه راست میکید چکهای که ثبت نشده دستور بدید اقدام کنن ببین چقدر چک برگشتی دترید
نوروزی
ارسالی در
افتضاح تر از این قانون نیست
یه جور کلاهبرداری جدید بانکه
پول کسی که چکش برگشت خورده رو بلاک میکنند و کسی هم که چک‌دستشه پولی بهش نمیرسه
فقط این وسط نفع رو بانکها می برند که پول یه نفرو به زور گرو‌ نگه میدارن و به نفع خودشون کارسازی میکنند
اون بیچاره هم که بدهکار شده و چکش برگشت خورده بدبخت تر میشه تا بتونه بدهیش رو بده
اونی هم که چک دستشه هیچ پولی بهش نمی رسه و سخت تر به طلبش میرسه
از این افتضاح تر نمی شه
وحید
ارسالی در
خدایی یه فکری هم برای چک‌های ثبت نشده کنید آدمهای هستن که سر ثبت نشدن چک زندگیشون خراب شده طرف سواد چک نداره، جنسشو مثل گذشته چکی فروخته ولی نمیدونسته که چک‌های جدید باید ثبت بشن تا بتونه ببره بانک نقدش کنه یا در صورت نبودن موجودی برگشت بزنه سرش کلاه رفته واقعااااا این یه ایراد خیلی بزرگه تو قانون چهای صیادی.