دلار هفته بعد تغییر جهت می‌دهد ؟

برخی از معامله گران درباره نوسان بازار ارز پیش بینی می کنند با اجرایی شدن سیاست های ارزی جدید بانک مرکزی، قیمت دلار هفته آتی تغییر جهت دهد.
دلار هفته بعد تغییر جهت می‌دهد ؟
کد خبر : ۱۳۸۳۸

افزایش های کانالی قیمت دلار، فضای اضطراب، تشویش و نگرانی را در میان برخی معامله گران ارزی تشدید کرده است. افرادی که نیاز واقعی به دلار دارند، احساس می کنند که به تعویق انداختن تامین ارز مورد نیاز، موجب ضرر آن ها شده است و از سوی دیگر، تصور می کنند که خرید اسکناس آمریکایی در چنین محدوده های قیمتی بسیار پرریسک است. دلار در انتهای شهریورماه به سختی می توانست خود را بالای مرز ۳۰ هزار تومانی تصور کند و در ماه های اخیر طی یک روند صعودی نه تنها از کانال ۴۰ هزار تومان عبور کرده است، بلکه بخشی از معامله گران نگران هستند که قیمت در طی سال ۱۴۰۱ یک دهه قیمتی جدید را نیز تجربه کند.

دلار در روز پنجم هفته کانال جدید قیمت را تجربه کرد و شدت نوسانات در بازار آزاد نسبت به روزهای قبل بیشتر بود. بخشی از فعالان باور دارند که بازارساز برای عقب راندن افزایشی ها در روز جاری کار دشواری را در پیش رو دارد. با این حال، عده دیگری باور دارند که شماری از معامله گران در انتهای هفته از خریدهای قبلی خود کسب سود خواهند کرد تا با آرامش به استقبال تعطیلی روز جمعه بروند. برخی از معامله گران نیز باور دارند، شاید با اجرایی شدن سیاست های جدید بانک مرکزی، اسکناس آمریکایی در هفته آتی تغییر جهت دهد.

دلار در کانال جدید قرار می‌گیرد

در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس بازارهای مالی درباره روند فعلی قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت:«تورم، افزایش پایه پولی و کسری بودجه،‌ انتظارات تورمی را به شدت افزایش داده است. عوامل یاد شده در میان‌مدت و کوتاه مدت ادامه خواهد داشت و قیمت دلار را تا کانال‌‌های قیمتی بالاتر نیز خواهد کشاند.»

او افزود:«ممکن است که در مسیر رشد قیمت دلار فراز و نشیب‌هایی نیز وجود داشته باشد. با توجه به افزایش تقاضایی که در بازار دلار و خودرو به وجود آمده به نظر می‌رسد در روند نسبتا صعودی با شیب ملایم باشیم.»

این کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه روند قیمت دلار شارپی نبوده خاطرنشان کرد:«قیمت دلار با یک تا دو درصد افزایش به صورت آرام در حال رشد است. درحال حاضر بازار در حال تعیین مسیر دلار است.»

او با اشاره به اینکه نهاد پولی کشور تلاش زیادی برای کنترل قیمت دلار می‌کند گفت:«به نظر می‌رسد کنترل قیمت دلار از دست دولت در رفته و قدرت پول، مسیر قیمت دلار را تعیین می‌کند.»

بی‌تفاوتی دلار به گفتار درمانی

فلاحیان به راهکارهای دولت نظیر افزایش نرخ بهره، گواهی‌های سپرده با درصد بالا و انتشار اوراق اشاره کرد و گفت:«تمام کالاهای اساسی و انتظارات تورمی بر اساس دلار آزاد تعیین می‌شود، نه دلار نیمایی. ما کسری تراز پرداخت‌های نسبتا زیادی داریم و همین موضوع باعث می‌شود که تقاضا در بازار دلار افزایش داشته باشد.»

او از منظر تکنیکال به بررسی قیمت دلار پرداخت و توضیح داد:«واگرایی نسبتا شدیدی در نمودار دلار نمایان شده و انتظار اصلاح نرخ وجود دارد؛ بازار در حال نقض قوانین تکنیکالی است.»

این کارشناس بازارهای مالی بیان کرد: «قدرت پول و فشار روانی که برای تبدیل ریال به یک دارایی دیگر در کشور وجود دارد، باعث شده قیمت دلار در کمتر از ۶ ماه گذشته رشد نسبتا تندی داشته باشد.»

فلاحیان در پاسخ به اینکه چرا سیگنال فرزین معکوس عمل کرد گفت:«در مباحث رفتار مالی، گفتاردرمانی تا زمانی در ابتدای ایجاد هر موضوعی تاثیرگذار است. اگر آن موضوع خاص تکراری شود بازار نیز واکنش نشان نمی‌دهد.»

وی افزود:«در ۱۰ سال اخیر، تمام رئیس کل‌ها اظهاراتی مانند صحبت‌های فرزین بیان کرده‌اند و بازار مسیر خود را رفته است. بازار متوجه شده که تمام این صحبت‌ها جنبه گفتاردرمانی دارد بنابراین واکنش نشان نمی‌دهد و مسیر اصلی خود را می‌رود.»

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر