تشنج که در بسیاری مواقع از بیماری صرع نشات میگیرد حالتی از یک دوره گذرای سفتی و گرفتگی غیرارادی عضلات که با تغییر سطح هوشیاری همراه است. این گرفتگیهای عضلانی باعث ایجاد حرکات نامنظم میشوند که عموما یک تا دو دقیقه طول میکشند. اما در این مدت زمان مهم است که اطرافیان بیمار چه کارهایی انجام دهند.
علت تشنج چیست ؟
در تشنج یک سری فعالیت های الکتریکی انفجاری در مغز به وقوع می پیوندند. انواع مختلفی از تشنجها وجود دارند و علایم هر یک به محل وقوع آنها در مغز بستگی دارد. این طوفانهای الکتریکی مغزی ممکن است در اثر بیماری، واکنش به داروهای خاص و یا دیگر بیماری ها بوجود بیایند. گاهی مواقع نیز علت تشنج ناشناخته است. اگر تشنج را تجربه کردهاید الزاما به این معنا نیست که به صرع مبتلا هستید اما احتمال وجود آن نیز کاملا از بین نمی رود. صرع یک وضعیت عصبی مزمن است در حالی که تشنج به صورت حاد و در پاسخ به یک واقعه پزشکی منفرد و یا در اثر یک بیماری خاص رخ میدهد.
علائم تشنج چیست ؟
در صورتی که فردی علائم زیر را داشته باشد، تشخیص تشنج راحت است:
این علائم معمولا از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می کشند. البته گاهی مواقع ممکن است طولانیتر نیز باشند. کودکان ممکن است پس از تشنج تبدار پرخاشگر شوند. برخی دیگر از آنها نیز ممکن است به خواب عمیق بروند که یک ساعت یا بیشتر طول خواهد کشید.
بیشتر بخوانید:
علائم آرتروز و راههای درمان آن
علائم سندروم پای بیقرار و راههای درمان
علائم روماتیسم مفصلی و راههای درمان
علائم عفونت گوش و راههای درمان
علائم بیماری ام اس و راههای درمان آن
علائم بیماری سرخک و راههای درمان
علائم بیماری صرع و راههای درمان
علائم بیماری نقرس و راههای درمان
علائم بیماری ایدز و راههای درمان
علائم بیماری هپاتیت سی و راههای درمان
علائم سرمازدگی و راههای درمان
راه درمان
در خصوص بروز تشنج تب دار، در کودکان نیاز به درمان خاصی نیست و فقط باید علت تب شناسایی شود. گاهی مواقع پزشک ممکن است داروی به خصوصی را تجویز کند تا در صورت وقوع مجدد تشنج تب دار مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر حملات تشنج و صرع به طور مکرر اتفاق بیفتند پزشک داروهایی را تجویز خواهد کرد که از وقوع مجدد آنها پیشگیری میکنند. باید توجه کرد که گزینههای درمانی انتخاب شده به عامل بوجود آورنده تشنج بستگی دارند.
اگر فردی تشنج کند چه باید کرد ؟
دیدن فرد مبتلا به تشنج میتواند ناراحت کننده باشد اما حفظ آرامش در این شرایط بسیار مهم است. در صورت برخورد با بیمار مبتلا به تشنج ضمن حفظ خونسردی اقدامات زیر را انجام دهید: