اما برنج که طرفداران زیادی دارد و این روزها با قیمتهای نجومی هم عرضه میشود چه خواص و مضراتی برای بدن دارد.
برنج چند نوع است ؟
برنج شامل دو گروه اصلی است که این دو گروه شامل برنج غلات کامل و برنج سفید هستند. برنج کامل دارای ارزش غذایی کاملی است و فراوری نمیشود در صورتیکه برنج سفید کاملا فراوری می شود و سبوس در هنگام فرآیند فراوری برداشته می شود و در نتیجه برنج سفید دارای ارزش غذایی کمتری است.
برنج چه ویتامینهای دارد ؟
برنج از نظر طب سنتی دارای طبعی سرد و خشک است. این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است و میتوان برنج را یک منبع غنی از ویتامینهای گروه بی دانست. سایر مواد معدنی موجود در برنج عبارتند از :
کالری : 362
پروتئین : 6.6 گرم
نشاسته : 80 گرم
آب : 12 گرم
کلسیم : 25 میلی گرم
آهن : 0.8 میلی گرم
فسفر : 95 میلی گرم
پتاسیم : 90 میلی گرم
سدیم : 5 میلی گرم
فیبر : 3.5 گرم
اسیدهای اشباع : 0.6
چربی : 1.6 گرم
ویتامین بی ۱ : به میزان 0.06 میلی گرم
ویتامین بی ۲ : به میزان 0.03 میلی گرم
ویتامین بی ۳ : به میزان 1.5 میلی گرم
خواص برنج
انرژیزا: برنج سرشار از کربوهیدرات است از این رو از برنج به عنوان سوخت در بدن و کمک به عملکرد مغز استفاده میشود. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در برنج نیز برای افزایش سطح انرژی در بدن مفید هستند.
نبود کلسترول: برنج از انواع غلات هایی است که فاقد کلسترول و چربی های اضافی و سدیم است از این رو می توان برنج را به عنوان یک رژیم غذایی متعادل دانست.
کنترل فشار خون: از دیگر خواص برنج می توان به کنترل فشار خون بالای آن اشاره کرد. برنج حاوی مقدار کمی سدیم است بنابراین میتواند از بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا محسوب شود.
پیشگیری از سرطان: برنج غلات کامل مانند برنج قهوهای سرشار از فیبر نامحلول است و استفاده از برنج قهوهای میتواند بدن شما را از مبتلا شدن به انواع سرطانها محافظت کند. برنج هم چنین دارای آنتی اکسیدانهای طبیعی نظیر ویتامین آ و سی و ترکیبات فنولیک و فلاونوئید است که میتواند آنتی اکسیدانها را برای محافظت بدن در برابر رادیکالهای آزاد تحریک کند.
بیشتر بخوانید:
ویتامین سی کدام میوهها از پرتقال بیشتر است ؟
آیا واقعا خنده بر هر درد بیدرمان دواست ؟
در فصل سرما چه ورزشهایی انجام دهیم بهتر است ؟
مضرات برنج
درست مانند هر ماده غذایی دیگر برنج هم علاوه بر فوایدش دارای مضراتی نیز هست.
برای مثال افرادی که به یبوست مبتلا هستند بهتر است برنج را کمتر مصرف کنند.
همچنین برنج چاق کننده است و مصرف زیاد آن باعث افزیش وزن بیشتر می شود.
افرادی که به بیماری مرض قند مبتلا هستند بهتر است که مصرف برنج را در وعدههای غذایی خود کاهش دهند.
همچنین مصرف زیاد برنج سفید ممکن است باعث ایجاد اختلالات عصبی در افراد شود بنابراین بهتر است در هنگام پختن برنج مقداری از شلتوک برنج (سبوس برنج) را در درون پارچه ای بریزید و سپس آن را در درون برنج قرار دهید تا همراه برنج پخته شود.