نتایج این تحقیق نشان میدهد خوردن لوبیا، نخود فرنگی، عدس و نخود به کاهش وزن کمک میکند.
افراد مورد مطالعه با افزودن یک وعده روزانه از این مواد غذایی بدون ایجاد هیچ تغییر دیگری در رژیم غذایی یا سبک زندگی، وزن خود را کاهش دادند. به عبارت دیگر، آنان کالری دریافتی خود را کاهش ندادند، وعدههای غذایی خود را حذف نکردند یا آنچه میخوردند را پیگیری نکردند. آنان فقط حدود سه چهارم فنجان از این غذاها را به چیزی که بهطور معمول در روز مصرف میکردند، افزودند.
نتایج مطالعات نشان میدهد گروهی از غذاها که بهعنوان حبوبات شناخته میشوند، موثر هستند زیرا احساس سیری را تا ۳۱ درصد افزایش میدهند.
سایر موارد لوبیا دونده، نخود سیاه چشم (لوبیا چشم بلبلی)، لوبیا پهن، لوبیا قرمز و لوبیا کرهای است.
دکتر راسل دو سوزا که این مطالعه کانادایی را رهبری کرد، گفت: علیرغم فواید شناخته شده برای سلامتی، تنها ۱۳ درصد از کاناداییها روزانه حبوبات مصرف میکنند و بیشتر آنان وعده کامل را نمیخورند بنابراین جا دارد که حبوبات رژیمی را در رژیم غذایی خود بگنجانیم و به مزایای بالقوه مدیریت وزن پی ببریم.
این تحقیق نتایج ۲۱ کارآزمایی بالینی جداگانه را تجزیه و تحلیل کرد و نتایج ترکیبی نشان داد که افراد بدون رژیم غذایی، بهطور متوسط نیم پوند در ۶ هفته وزن کم کردند.
حبوبات دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند، به این معنی که بدن مدتی طول میکشد تا آنها را تجزیه کند.
وی بیان کرد: این مورد به افراد کمک میکند احساس سیری بیشتری داشته باشند. این مطالعه جدید به خوبی با کار قبلی ما مطابقت دارد که نشان داد حبوبات احساس سیری را تا ۳۱ درصد افزایش میدهند، در واقع ممکن است منجر به مصرف کمتر غذا شود.
حبوبات دارای مزیت اضافی کاهش سطح کلسترول بد در بدن تا حدود ۵ درصد هستند؛ همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند.
دکتر دو سوزا تاکید کرد: اگرچه کاهش وزن کم بود اما یافتههای ما نشان میدهد که صرفا گنجاندن حبوبات در رژیم غذاییتان ممکن است به کاهش وزن کمک کند و مهمتر از آن فکر میکنیم که از بازگشت مجدد وزن پس از کاهش وزن جلوگیری میکند.