کهیر چیست + راه‌های درمان

شاید برایتان پیش آمده باشد که بی‌دلیل روی بدنتان دانه‌های قرمز مشاهده کنید یا بدون هیچ دلیل خاصی احساس خارش زیادی روی پوست خود داشته باشید. در این حالت به احتمال زیاد بدن شما کهیر زده است.
کهیر چیست + راه‌های درمان
کد خبر : ۱۷۹۲۴

کهیر چیست ؟

کهیر عارضه‌ای پوستی است که تحت شرایط مختلفی به وجود می‌آید و گاهی بیشتر از اثر ظاهریش، عذاب آور می‌شود.

کهیرها ضایعات قرمز رنگ و خارش آوری هستند که در نتیجه واکنش پوستی ایجاد می‌شوند. این ضایعات پوستی اندازه‌های مختلفی داشته و همزمان با دوره‌ واکنش پوستی ظاهر شده و از بین می‌روند.

کهیرهای پوستی معمولاً بسیار ناخوشایند بوده و فعالیت‌های روزانه معمول و مخصوصا خواب فرد را مختل می‌کنند. برای بسیاری استفاده از داروهای آنتی هیستامین و ضد خارش تا حدود زیادی کمک کننده خواهد بود اما در صورت تداوم علائم باید برای درمان آن اقدام کرد.

علت بروز کهیر چیست ؟

تاول‌های ناشی از کهیر زمانی ایجاد می‌شوند که گروه خاصی از سلول‌ها، هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را درون خون آزاد می‌کنند‌. پزشکان اغلب قادر به تشخیص علت بروز کهیر مزمن و یا دلیل تبدیل کهیرهای حاد به مشکلات طولانی مدت نیستند‌. واکنش پوستی به دلیل عوامل زیر تحریک می‌شود:

مصرف داروهای ضد درد، حشرات یا انگل‌ها، عفونت، خراش پوستی، سرما یا گرما، استرس، نور خورشید، ورزش، الکل یا غذا، فشار به پوست، مانند استفاده از یک کمربند تنگ.

در برخی از موارد کهیرهای مزمن ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های تیروئید و در موارد نادری سرطان یا بیماری خود ایمنی مثل لوپوس است.

 

بیشتر بخوانید:

ترک پا چیست + راه‌های درمان

عوامل ریزش مو و راه‌های درمان

علائم فشار خون پایین

 

راه‌های درمان کهیر

اگر کهیر روی پوست با شدت زیادی گسترش پیدا کرد بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص عفونی است. اما اگر تنها ناحیه کوچی از بدن را درگیر کرد استفاده از داروهایی چون لوراتادین، فکسوفنادین، سیتریزین و دسلوراتادین می‌تواند کمک‌کننده باشد.

اگر پیش پزشک بروید و وی تشخیص دهد داروهای بالا کارساز نیست او به شما مصرف هیدروکسی زین و دوکسپین را پیشنهاد می‌هد.

اما دسته دیگری از داروها هم برای درمان کهیر پوستی کاربرد دارند. از جمله:

داروهای ضد التهابی: کورتیکواستروئید‌های خوراکی مانند پردنیزون به کاهش تورم، قرمزی و خارش کمک می‌کنند. معمولا این داروها در کوتاه مدت برای کنترل کهیر و آنژیوادم تجویز می‌شوند.

داروهای ضد افسردگی: داروی ضد افسردگی تری سیکلیک دوکسپین که به شکل پماد است تا حد زیادی خارش را التیام می‌بخشد.

داروهای آسم به همراه آنتی هیستامین‌ها: اصلاح کننده‌‌های لکوترین زمانی که به همراه آنتی هیستامین‌ها مصرف می‌شوند در بهبود کهیر موثر خواهند بود. مثال‌هایی از این گروه دارویی عبارتند از: مونته لوکاست و زفیرلوکاست.

مراقبت‌های خانگی فرد مبتلا به کهیر

اقدامات احتیاطی زیر جهت جلوگیری یا التیام عود واکنش پوستی در کهیرهای مزمن کمک کننده خواهند بود:

  • پوشیدن لباس‌های گشاد و رنگ روشن
  • پرهیز از خارش پوست و یا استفاده از صابون‌های سفت و زمخت
  • تسکین نواحی آسیب دیده با کمک پنکه، پارچه خنک، لوسیون و یا کرم‌های ضد خارش و حمام 
  • یادداشت کردن زمان و مکان شکل‌گیری کهیرها، کارهایی که شخص انجام می‌دهد و غذاهایی که می‌خورد. این کار به بیمار و پزشک کمک می‌کند تا عوامل محرک را شناسایی کنند.
  • دوری کردن از عوامل محرک شناخته شده
  • استفاده از کرم ضد آفتاب پیش از خروج از خانه
تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
تولیدی
مجله زندگی
ارسال نظر