قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مهر ماه سال ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان همان سال به تمام دستگاههای اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه به منظور اجرا ابلاغ شد.
مطابق این قانون برای دستگاهها وظایف عمومی و تخصصی تعیین شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده ۱۱ قانون فوقالذکر است. ماده ۱۱ دولت را مکلف کرده به متولدین از ابتدای سال ۱۴۰۰ معادل ۱۰ میلیون ریال سهام صندوقهای قابل معامله در بورس را اختصاص دهد.
این رقم برای سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولد شده ۱۵ میلیون ریال تعیین شده است. برای سالهای بعد نیز به مدت ۷ سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود.
با توجه به اینکه برای اجرای ماده ۱۱ قانون فوقالذکر نیاز به تهیه دستورالعمل و تصویب آن در هیأت دولت بود، به محض ابلاغ قانون، وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه آییننامه را آغاز کرد.
با رفت و برگشتهای متعدد و جلسات پی در پی آییننامه تهیه و پس از چندین بار مطرحشدن در کمیسیون اقتصادی هیأت دولت در نهایت در مورخ ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ تصویب و در مهر ماه ابلاغ شد. به محض ابلاغ آییننامه با توجه به تعداد زیاد ذینفعان مشخص شده در آن، کارگروه هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ذینفع به منظور تسریع در اجرا تشکیل شد. هماهنگیهای لازم به منظور تهیه بستر اجرای الکترونیک ثبتنام والدین صورت پذیرفت.
شایان ذکر است این کار برای نخستین بار در کشور انجام میشود و به منظور اجرا نیاز به همکاری بین دستگاهها ازجمله سازمان ثبت احوال کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپردهگذاری مرکزی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، بانک ملی ایران، پست بانک، کارگزاری بانک ملی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بود.
جلسات فشرده بین ذینفعان در وزارت امور اقتصادی و دارایی و کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیک برگزار شد و با پیگیریهای انجام شده و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدا بستر به صورت آزمایشی طراحی و اجرا شد و پس از رفع نواقص آماده ثبت نام عموم از طریق بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است.
در حال حاضر امکان ثبتنام متولدین ۱۴۰۱ فراهم است، برای متولدین ۱۴۰۰ با توجه به گذشت زمان باید برای تأمین اعتبار اقدامات لازم انجام شود تا برای این گروه نیز شرایط ثبت نام و اختصاص سهام فراهم شود که به محض انجام مقدمات و تامین اعتبار اعلام خواهد شد. مطابق فرآیند مشخصشده در آییننامه ماده ۱۱ وزارت امور اقتصادی و دارایی منابع لازم را تأمین میکند.
بانکهای ملی ایران و پست بانک به عنوان بانک عامل جهت واریز وجه ریالی به حساب نوزادان تعیین شدهاند، کارگزاری بانک ملی وظیفه خرید سهام صندوقهای قابل معامله در بورس را بر عهده دارد، سازمان بورس و اوراق بهادار لیست صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس را به صورت مرتب بهروزرسانی میکند و در نهایت شرکت سپردهگذاری مرکزی این اوراق سهام را برای متولدین جدید تا پایان ۲۲ سالگی بلوکه میکند.
سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد و انتظار می رود با پسانداز سود سالانه سهامهای اختصاص داده شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی فرد با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهد.
مراحل ثبتنام والدین محترم متولدین ۱۴۰۱ به ترتیب شامل «ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir»، «ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یکبار مصرف»، «مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری»، «مشاهده اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱»، «انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد»، «ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند»، « انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوقهای سهام»، «مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تأیید» است.
بقیه مراحل توسط دستگاههای حاکمیتی و با توجه به کد سجامی انجام میشود و والدین موظف به دریافت کد سجامی برای فرزند خود هستند.
با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ازای تولد هر فرزند از ابتدای سال ۱۴۰۲ معادل ۲ میلیون تومان سهام به نام فرزند اختصاص مییابد.
(۱۴۰۱/۱۲/۱۳) به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (شنبه) و در ادامه بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، با الحاق یک بند به تبصره ۲ موافقت کردند.
بر اساس این بند الحاقی به تبصره ۲؛ دولت مکلف است ماهانه معادل ۲ درصد از یک دوازدهم هزینههای جاری شرکتهای دولتی و بانکها و موسسات انتخابی وابسته به دولت مندرج در پیوست شماره ۳ این قانون که سود ده و فاقد زیان انباشت طبق آخرین صورت مالی حسابرسی شده باشد، به استثنای هزینههای استهلاک و هزینه عملیات بانک و بیمه را از حسابهای آنها برداشت و به پیوست شماره ۱۳۰۴۲۵ جدول ۵ این قانون واریز کند.
از منابع این محل، دولت مکلف به اجرای ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت براساس سازوکار اجرایی که وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیات وزیران رسانده است، خواهد بود. بر این اساس به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۲ متولد خواهد شد، مبلغ ۲۲ میلیون ریال تا سقف ۲۲ هزار میلیارد ریال از محل ردیف ۱۳۰۴۲۵ جدول شماره ۵ این قانون صرفاً جهت خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری معامله در بورس به نام فرزند اختصاص مییابد.
(۱۴۰۱/۰/۱۵) به گزارش پایگاه خبری تصویر زندگی ، هیأت وزیران در نشست روز چهارشنبه ۴ آبان ، رئیس جمهور به منظور تأمین نظر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، آیین نامه اجرایی ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بند (ر) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را اصلاح کرد.
به موجب این اصلاحیه، مبلغ اختصاص یافته برای متولدین سال ۱۴۰۱ برای خرید واحدهای صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس، به ازای هر نوزاد ۱۵ میلیون ریال و تا سقف ۱۵ هزار میلیارد ریال است.
پیش از این دولت در مصوبه خود مقرر کرده بود به متولدین سال ۱۴۰۰، یک میلیون تومان و متولدین سال ۱۴۰۱، یک و نیم میلیون تومان سهام تعلق گیرد.
بهادری جهرمی گفت: مبلغی بهعنوان سهام از صندوقهای سرمایهگذاری به متولدین سال ۱۴۰۰، یک میلیون تومان و به متولدین ۱۴۰۱، یک و نیم تومان تعلق میگیرد.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت صبح امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در تشریح مصوبات امروز هیات دولت، اظهار داشت: جلسه امروز هیات دولت به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد و موضوعات متعددی به تصویب هیات وزیران رسید.
وی افزود: به منظور حمایت موثر از مسأله حل مشکلات زائرین محترم اماکن مقدس کشور، کارگروه ملی زیارت با ارتقای جایگاه به شورای ملی زیارت تبدیل شد و شورای ملی زیارت به ریاست شخص رئیسجمهور و عضویت برخی از اعضای مرتبط دولت از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر میراث فرهنگی، وزیر کشور، وزیر کار و عضویت تولیت آستان مقدس رضوی، آستان شاهچراغ (ع) و آستان حضرت معصومه (س) و آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و استانداران استانهایی که میزبان اصلی زائران در کشور هستند، تشکیل شود. دبیر شورای ملی زیارت نیز استاندار خراسان رضوی خواهد بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به سیل و حوادث طبیعی اخیر، وزیر اقتصاد پیشنهاد تخصیص منابعی به صندوق ملی حوادث طبیعی را داشتند که امروز در جلسه هیات وزیران گزارش کارشناسی ارائه شد و هیات وزیران مصوب کرد که با تخصیص منابعی صندوق حوادث طبیعی را احیا کند تا پرداخت خسارت با محوریت صنعت بیمه فراهم شود. این یک نوآوری با توجه به ظرفیتهای اقتصادی موجود است.
سخنگوی دولت همچنین در حاشیه نشست امروز هیات دولت گفت: به متولدین سال ۱۴۰۰، ۱ میلیون تومان و متولدین ۱۴۰۱، ۱.۵ تومان سهام تعلق خواهد گرفت.
وی افزود: در مصوبه دیگر امروز دولت کارگروه ملی زیارت با ارتقاء جایگاه، به شورای ملی زیارت تغییر کرد و ریاست آن به عهده رئیسجمهور است.