راه و مسکن در هفتهای که گذشت برای مستاجران دلهره آور بود و در بخش راه و نیز بلیت هواپیما موجود نبود و این میتواند به معنای افزایش قیمت باشد.
در هفتهای که گذشت وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد تسهیلات مسکن ۵۵۰ میلیون تومان شده است و از سوی دیگر کمبود بلیت هواپیما باعث شد تا بلیت قطار نیز کمیاب شود.
بسیاری از مشاوران املاک در پی افزایش اجاره بها در سالهای اخیر به تازگی از روش جدید سکونت برخی مستأجران خبر داده و گفتهاند کانکس نشینی جایگزین اجاره خانه شده است.
در پی افزایش اجاره بها در کلانشهرها به خصوص در کلانشهری، چون تهران بد مسکنی رواج پیدا کرده است به طوری که بسیاری از مشاوران املاک به تازگی از روش جدید سکونت برخی مستأجران خبر دادهاند که این مسئله بیشتر در حومه کلانشهرها در حال رخ دادن است. در سالهای گذشته خبرهایی از اجاره زیر زمین و پشت بام در رسانهها منتشر شده بود، اما این بار در کنار آن روشهای سکونت ظاهراً کانکس نشینی نیز رواج پیدا کرده است.
به گفته کارشناسان در بسیاری از کشورهای توسعهیافته از کانکسها برای ساماندهی به وضعیت خانوارهای بد مسکن استفاده میشود و اکنون تعداد خریدوفروش این نوع از کانکسهای مسکونی در حومه تهران روزبهروز افزایش مییابد. به گفته کارشناسان در ایران حدود ۱۹ میلیون نفر بد مسکن داریم که به نظر میرسد دولت باید برای این قشر فکر عاجل کند.
با نزدیک شدن به فصل جابه جایی و اتمام قراردادهای اجاره مسکن، میلیونها اجاره نشین دلهره این را دارند که در قرارداد جدید چه مقدار افزایش قیمت از سوی صاحبخانهها اعمال خواهد شد.
اجاره مسکن، در بهار و تابستان هر سال با رشد روبرو شده و در پاییز و زمستان با کاهش تقاضا، کاهش مییابد، ولی این روند طبیعی در زمستان ۱۳۹۶ به علت رشد و جهش قیمت مسکن متوقف شده و متوسط مبلغ اجاره افزایش یافته است و این الگو در تا پاییز ۱۳۹۹ تکرار شده است، ولی پس از آن تا زمستان ۱۴۰۰ افزایش اجاره بها ادامه مییابد. این در حالی است که رسانههای اقتصادی سهم مسکن و اجارهبها در مخارج خانوار را تصاعدی توصیف میکنند.
با توجه به این وضعیت و در آستانه داغشدن بازار اجارهبها، رئیس جمهوری اواخر فروردینماه در جلسه هیأت دولت، با اشاره به تصمیمات اخیر شورای عالی مسکن و نزدیکی فصل جابجاییها، از وزیر مسکن خواست با هماهنگی دستگاههای ذیربط، تدابیر لازم را برای تسهیل شرایط تأمین مسکن مورد نیاز مستأجران در نظر گیرد.
سایتهای خرید و فروش مسکن یکی از دلایل افزایش قیمت در این مدت بوده است و شاید با حذف قیمتها از این سایتها کمی از جو روانی این بازار کم شود.
قیمت گذاری در فضای مجازی باعث شده تا صاحبخانهها هر قیمتی که مد نظر دارند را در سایتها بگذارند و با حذف قیمتها شاید جو روانی از این بازار کاسته شود، اتفاقی که چند سال پیش رخ داد.
این اتفاق با استقبال زیادی از جانب نمایندگان مجلس، رئیس اتحادیه مشاوران املاک و وزارت راه و شهرسازی مواجه شد، چراکه آنها این اتفاق را عامل بازگشتن ثبات و آرامش به بازار مسکن میدانستند.
این درحالی بود که با گذشت کمتر از دو ماه از آن اتفاق، نهتنها رشد قیمت مسکن متوقف نشد، بلکه حدود ۲۰ درصد نیز افزایش یافت. حتی گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران که توسط بانک مرکزی منتشر میشود نیز، نشان داد که متوسط قیمت خرید و فروش مسکن با گذشت تنها ۶ ماه از حذف دستوری قیمتها از پلتفرمهای آنلاین بیش از ۶۰ درصد بالا رفت.