نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۹ خرداد) مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی با ماده ۱۰ این طرح با ۲۱۲ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
همچنین به دنبال پیشنهاد محمدرضا پورابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نمایندگان با حذف بند (و) این ماده با ۱۷۴ رأی موافق، ۲۸ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۱۰ این طرح؛
تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم به شرح ذیل اصلاح میگردد:
تبصره ۱۱- موارد زیر مشمول تخفیف در پرداخت مالیات بر درآمد اجاره هستند:
الف) درآمد ناشی از اجاره برای سرپرست خانوار تا سقف میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات های مستقیم و درآمد ناشی از اجاره برای موجرینی که همزمان در واحد مسکونی دیگری مستاجر هستند تا سقف اجاره ای که میپردازد، مشمول تخفیف ۱۰۰درصدی گردد.
ب) در صورت انعقاد قرارداد بلندمدت اجاره واحد مسکونی و عدم فسخ قرارداد در طول دوره، درآمد اجاره برای قرارداد دو ساله مشمول ۷۰% تخفیف و برای قرارداد ۳ سال و بیشتر مشمول ۱۰۰% تخفیف می گردد.
ج) در صورت اجاره واحد مسکونی به خانوار دارای ۳ فرزند و بیشتر، خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی یا ۳ دهک پایین درآمدی بر اساس تاییدیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشمول ۱۰۰% تخفیف خواهد شد.
د) واحدهایی که میزان اجاره بهای آنها حداقل ۱۵% کمتر از ارزش اجاره منطقه ای موضوع ماده ۹ این قانون باشد از ۵۰% تخفیف مالیات بر درآمد اجاره برخوردار می شوند. آیین نامه اجرایی این جزء توسط وزارت راه و شهرسازی تدوین می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
ه) واحدهای استیجاری در مناطقی که بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی دچار کمبود مسکن استیجاری هستند تا ۵ سال پس از اعلام فوق الذکر، از مالیات بر درآمد اجاره معاف هستند.