زورگیر خشن بزرگراه نیایش محاکمه شد/حکم دست درازی به جان و مال مردم چیست؟

جوان افغانستانی که در بزرگراه‌های تهران پرسه می‌زد و شهروندان‌ را طعمه زورگیری‌های خشن خود می‌کرد، درحالی‌که پس از آخرین زورگیری‌اش در بزرگراه نیایش به دام افتاده بود، روز گذشته به اتهام محاربه در دادگاه انقلاب اسلامی تهران محاکمه شد.
زورگیر خشن بزرگراه نیایش محاکمه شد حکم دست درازی به جان و مال مردم چیست؟
کد خبر : ۲۴۴۲

چند هفته قبل فیلم کوتاهی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که جوانی را نشان می‌داد که در ترافیک بزرگراه با چاقو راننده یک پژو۲۰۶ را تهدید و گوشی تلفن همراهش را سرقت و در ادامه با همدستی موتورسواری که در آن سوی بزرگراه منتظر است فرار می‌کند.

این فیلم توسط یکی از شهروندان که شاهد این صحنه بود، ضبط شده بود و به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای داشت. کاربران شبکه‌های اجتماعی ضمن ابراز نارضایتی از وقوع چنین حوادث هولناکی از مسئولان قضایی و انتظامی خواستند که با چنین مجرمانی به‌شدت برخورد کند.

شاید به همین دلیل بود که از همان روز تلاش‌ها برای دستگیری این زورگیر خشن آغاز شد و مسئولان قضایی اعلام کردند که اتهام این زورگیری محاربه و مجازاتش اعدام است. در فاصله کوتاهی پس از وقوع این حادثه مأموران پلیس آگاهی تهران موفق شدند متهم و همدستش را دستگیر کنند.

هرچند جوان موتورسوار نیز در این زورگیری دست داشت اما فقط برای متهم اصلی که مجرمی سابقه‌دار است و به تازگی از زندان آزاد شده بود، اتهام محاربه درنظر گرفته شد و درحالی‌که او به ده‌ها فقره زورگیری در شهر اعتراف کرده بود، پرونده‌اش با صدور کیفرخواست به دادگاه انقلاب اسلامی فرستاده شد.

در دادگاه

در جلسه محاکمه که صبح دیروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، بعد از رسمیت یافتن جلسه محاکمه نماینده دادستان در جایگاه ایستاد و به دفاع از کیفرخواست پرداخت.

او گفت: محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد برای بردن اموال مردم و ناامن کردن جامعه، مباشرت در چند فقره سرقت مقرون به آزار، مشارکت در چندین فقره سرقت تلفن همراه در بزرگراه‌های آیت‌الله هاشمی (نیایش)، رسالت، شهید چمران، شیخ فضل‌الله نوری، شهید همت، شهید باقری و محله‌های هلال احمر، یوسف‌آباد، پاسداران، میدان کاج، تهرانپارس، شوش، خیابان‌های خیام جنوبی، حافظ، جانبازان، فلکه اول و دوم تهرانپارس و همچنین جنب چند ایستگاه مترو و بی‌آرتی؛ از اتهامات متهم پرونده است.

متهم همراه همدست خود اقدام به سرقت تلفن همراه شهروندان می‌کرد و اقدامات او به‌نحوی بود که با استفاده از قمه و چاقو باعث ایجاد رعب و وحشت و ایجاد ناامنی در بین شهروندان شده است. وی ادامه داد: متهم در اعترافات خود به یکصد فقره سرقت اعتراف کرده است و تاکنون ۵۶ نفر از شاکیان متهم را شناسایی کرده‌اند.

ناگفته‌های شاکیان

در ادامه این جلسه قاضی صلواتی از شاکیان خواست شکایت‌شان را مطرح کنند. یکی از آنها درباره حادثه‌ای که برایش اتفاق افتاده بود گفت: در حال تردد در بزرگراه آیت‌الله هاشمی(ره) بودم، شیشه خودرو کمی پایین بود، در ترافیک گیر کرده بودم که دیدم یک نفر با قمه به در خودروام ضربه می‌زند. او تلفن همراهم را می‌خواست. شوکه شده بودم و نمی‌توانستم کاری انجام دهم. او دستش را به سمت محفظه‌ای که تلفن همراهم را در آنجا گذاشته بودم برد و آن را برداشت و پس از آنکه چند ضربه به‌خودروام زد، فرار کرد. تا لحظاتی شوکه بودم و بعد وقتی به‌خودم آمدم فهمیدم که جاکلیدی خودروام شکسته و نصف کلید خودرو در جایش باقی مانده است.

شاکی دیگری درباره چگونگی سرقت تلفن همراهش گفت: ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه در حال بازگشت از محل کار به خانه بودم که دیدم ۲نفر موتور سوار من را تعقیب می‌کنند، ترسیدم و تلفن همراهم را داخل کیف گذاشته و کیفم را محکم گرفتم. وارد ایستگاه اتوبوس سرسبز شدم، موتورسوارها هم من را رد کردند و رفتند که همان لحظه تلفنم‌ زنگ خورد همین که خواستم جواب دهم، همان موتورسوارها که پشت ایستگاه پنهان شده بودند، تلفن همراهم را سرقت کردند. این جلسه با طرح شکایت چند نفر دیگر از شاکیان ادامه پیدا کرد تا اینکه سرانجام نوبت به متهم رسید تا از خود دفاع کند.

قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: اتهام شما محاربه از طریق کشیدن سلاح سرد به قصد بردن اموال مردم و ایجاد ناامنی و همچنین سرقت مقرون به آزار است، از اتهامات خود چه دفاعی دارید؟ متهم با معرفی خود ادعا کرد که شاکیان را نمی‌شناسد. در ادامه قاضی خطاب به وی گفت: همه شکات در مواجهه حضوری در دادسرا تو را شناسایی کرده‌اند. همچنین فیلم‌های ارتکاب سرقت‌ها نیز موجود است که متهم توضیح قانع‌کننده‌ای در این‌باره نداشت.

اعدام در انتظار افراد محارب

در ادامه محاکمه، قاضی صلواتی سؤالاتی را از متهم درباره نحوه انجام سرقت‌ها پرسید و او نیز نحوه انجام سرقت‌هارا توضیح داد. در ادامه قاضی بار دیگر اتهامات متهم را به وی تفهیم کرد و از او خواست برای آخرین مرتبه به دفاع از خود بپردازد که او گفت:‌ از اعمال مجرمانه‌ای که مرتکب شده‌ام، پشیمان هستم و تقاضای بخشش دارم.

در ادامه قاضی صلواتی به کسانی که اقدام به ارتکاب جرایم خشن و سرقت‌های مقرون به آزار می‌کنند و امنیت روانی جامعه را برهم می‌زنند هشدار داد که براساس ماده۲۷۹ قانون مجازات اسلامی، مجازات کشیدن سلاح به قصد جان، مال و ناموس مردم یا ارعاب آنها به‌نحوی که موجب ناامنی در محیط شود، محاربه‌ خواهد بود و حکم محاربه نیز اعدام است.

در پایان رئیس دادگاه ختم جلسه را اعلام کرد و قرار است رأی دادگاه در این‌باره به‌ زودی اعلام شود.

 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
همشهری
مجله زندگی
ارسال نظر