با اتخاذ راهکارهای مختلف از جمله اصلاح سبک زندگی و بهبود وضعیت تغذیه میتوان سلامت رودهها را تقوت کرد؛ با این حال، اما لازم است در صورت بروز برخی علائم شرایط پزشکی خود را جدی بگیرید.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، لازم است به دنبال بروز هر کدام از علائم زیر، به سلامت رودههای خود شک کرده و با پزشکتان در تماس باشید:
_ اضطراب و افسردگی: حدود ۷۰ درصد از سروتونین در بدن شما توسط رودهها تولید میشود. سروتونین انتقال دهنده عصبی احساس شادی است. مقادیر پایین این ماده شیمیایی سبب میشود احساس خستگی، افسردگی و اضطراب کنید.
_ سطوح بالای قند: دیابت مزمن ناشی از انباشت بیش از حد قند در خون شما است. اما علت دیگر آن میتواند عملکرد ضعیف روده باشد. باکتریهای مفید روده در صورت آسیب دیدن، منجر به ایجاد اشکال در فرایندهای متابولیکی میشوند. این فرایندها شکر را به انرژی تبدیل میکنند.
_ مشکلات پوستی: شرایتی مانند آکنه و اگزما ممکن است با مشکلات روده مرتبط باشند؛ بویژه زمانی که در باکتریهای خوب روده تغییراتی ایجاد میشود. به عنوان مثال یک اختلال شناخته شده به نام سندرم روده تحریک پذیر باعث سخت شدن هضم ذرات خاصی از مواد غذایی و ایجاد التهاب بخصوص در پوست میشود.
_ مسائل گوارشی: التهاب شکم، تولید گاز و اسهال از علائم واضح تغییرات در باکتریهای خوب روده است. باکتریهای مفید روده مسئول حفظ سلامت دستگاه گوارش هستند، ضمن این که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و حتی بر نحوه عملکرد مغز نیز تاثیر میگذارند.
_ تنفس بدبو: "هالیتوزیس" یا همان تنفس بد بو ناشی از عدم تعادل میکروبی در روده است. در شرایطی که این عدم تعادلها در معده آغاز میشوند، در بسیاری مواقع به بخشهای دیگر بدن، از جمله دهان نقل مکان میکنند. اگر دهانشویهها و روشهای درمانی خارجی دیگر موجب از بین رفتن بوی بد دهان نمیشوند، بروز مشکل در رودهها میتواند دلیل این شرایط باشد.
_ مشکلات خواب: اختلالات خواب میتواند نشانهای هشداردهنده از یک عدم تعادل در مواد شیمیایی ترشح شده توسط مغز برای خواب خوب باشد. همانطور که گفته شد، ۷۰ درصد سروتونین در رودهها ساخته میشود. هنگامی که سطوح سروتونین کاهش مییابد یا شرایط عادی ندارد، بیخوابی و اختلالات خواب از نشانههای شایع محسوب میشوند.
_ علاقه زیاد به شیرینی: عدم تعادل در باکتریها به واسطه مصرف منظم قند و شیرینیها میتواند اشتیاق بی انتها برای مصرف این نوع مواد غذایی را در پی داشته باشد. باکتریها با این ماده که آنها را تغذیه میکند، سازگار میشوند و هنگامی که سطوح آن کاهش مییابد، آنها سوخت مورد نیاز خود را از مغز دریافت میکنند. در نتیجه، اشتهای بیشتری برای مصرف خوراکیهای شیرین داشته و با گذشت زمان وزن اضافه خواهید کرد.