"سید مجید میراحمدی"، شامگاه روز یکشنه در جریان بازدید از پایانه مرزی مهران، اظهار کرد: رانندگان عزیز و صاحبان کالا پیش بینی کنند که از سایر مرزهای کشور برای تردد به عراق استفاده کنند.
وی گفت: در سفر به استان ایلام، زیرساختهای مسیر ایلام به مهران، پایانه مرزی مهران و مرز زرباطیه عراق مورد بازدید قرار گرفت باید گفت که زیرساختهای مرز مهران به سرعت پیش میرود و گرههای ترافیکی و تردد سنگین خودروها که در سالهای گذشته منجر به توقف طولانی مدت میشد، رفع خواهد شد.
وی افزود: در حوزه راهها با سرمایه گذاری خوب و قابل توجهی که انجام شده انتظار میرود سفری راحت و بدون نگرانی برای زوار را شاهد باشیم.
میراحمدی بیان کرد: تقریبا مسیر ایلام به مهران چهار بانده و اماده بهره برداری است و ترافیک سنگین گذشته را در اربعین سال جاری نخواهیم داشت.
وی افزود: تجهیز سرویسهای بهداشتی نیز با سرمایه گذاری قابل توجهی که صورت گرفته است در دست اقدام است در حال حاضر بیش از ۸۰۰ چشمه سرویس بهداشت و حمام آماده بهره برداری شده و مراحل نهایی آن در حال اجراست.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با اشاره به ضرورت تامین آب خنک با توجه به گرمای هوا در مرز مهران، گفت: ملزومات لازم برای مدیریت گرمای هوا و جلوگیری از گرمازدگی زوار از جمله دپو آب خنک، کارخانه یخ و دپوی قالبهای یخ، جت فن ها، سایه بانها و اتاقهای سرد نیز فراهم شده است.
وی با بیان اینکه در آن سوی مرز مهران و در کشور عراق در زمینه سرعت بخشی به تردد زوار، تحول قابل توجهی در مرز زرباطیه عراق انجام شده گفت: گیتهای ورودی در مرز زرباطیه عراق به ۱۳۰ گیت، دربهای خروجی از مرز مهران به سمت مرز زرباطیه به پنج درب و گیتهای خروجی از مرز مهران نیز به ۱۵۰ گیت افزایش یافته است.
میراحمدی گفت: مهمتر از همه اینها کنترل مشترک و تبادل اطلاعات مشترک در هنگام خروج زوار است که سرعت خروج زوار از مرز مهران و ورود به خاک عراق چند برابر افزایش یافته است، وضعیت پارکینگها در مرز مهران متحول شده است و پارکینگهای شخصی توسعه پیدا کرده و ظرفیت پارک ۱۸۰ هزار خودرو در مهران فراهم شده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ابراز کرد: پارکینگ شماره یک و ۲ اربعین در مهران محصور و به دروبینهای مدار بسته مجهز و پیش بینیهای حفاظتی نیز برای این پارکینگها انجام شده است.
میراحمدی گفت: طرف عراقی از آمادگی برای تردد موکبها به آن سوی مرز خبر داده است و با توجه به اینکه مرز مهران هنوزر شلوع نیست، از موکب داران درخواست میشود که هر چه زودتر در بازه زمانی که اعلام شده به سمت مرز مهران برای خروج از کشور و استقرار در مسیرهای تعیین شده حرکت کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با تاکید بر اینکه پایانه مرزی مهران نسبت به سال قبل متفاوت شده است، افزود: رفت و آمدهای مسوولان عراقی و ایرانی در خصوص فراهم کردن شرایط مناسب برای تردد زوار اربعین حسینی، لحظه به لحظه است، قرارگاههای مشترک بین دو کشور برقرار و ارتباط روزانه است و همه مسایل به روز بررسی میشود.
وی یادآور شد: یک قرارگاه مشترک هم در مرز زرباطیه عراق بین مسوولان استان ایلام و مسوولان عراقی ایجاد شده است که مسائل مربوط به تردد زوار در این قرارگاه مشترک بررسی میشود.
میراحمدی با تاکید بر رعایت توصیههای بهداشتی و مدیریت این مساله توسط زوار اربعین حسینی، گفت: اطفال، شیرخوارگان، افراد دارای بیماریهای زمینهای و افراد سالخورده باید توصیههای لازم را رعایت کنند و انشاالله زوار عزیز در اربعین سال جاری یک حماسه بزرگ را رقم خواهند زد.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین، معاون سیاسی امنیتی، معاون هماهنگی امور عمرانی، فرماندار مهران و جمعی از مسوولان دستگاههای مرتبط از پایانه شهید قاسم سلیمانی و زیرساختهای طرف عراقی بازدید کردند و سپس ضمن تشکیل جلسه در محل دفتر مدیر پایانه مرزی زرباطیه عراق موارد و مسائل مختلف جهت استقبال از زائرین اباعبدالله حسین (ع) مورد بررسی قرار گرفت.