نماینده مردم تبریز در مجلس در مورد چگونگی بررسی لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اظهار کرد: از نظر تجربی و تاریخی هیچوقت نمیتوان با این روشها تغییر رفتار ایجاد کرد. نمیشود با دستور حتی به برادر، خواهر و بچه و نوه ات بگوی اینطوری باید باشید. آنوقت ما میخواهیم با قانون تغییر رفتار ایجاد کنیم که این امکان پذیر نیست.
مسعود پزشکیان با بیان این مطلب به عصر ایران گفت: با این نوع برخوردهای ما باعث میشویم عدهای که با اسلام واعتقاد مشکلی ندارند با آن باور و اعتقاد مشکل پیدا کنند تصور نمیکنم این نوع برخوردها نتیجه آنچنانی داشته باشد بیش از چهل سال است که این انقلاب دست ماست در کودکستان ها، مدارس، دانشگاهها و محله ها، روحانیت و صداوسیما نتوانسته اند بروی این بچهها تاثیرگذار باشند. باید عملکرد این نهادها را بررسی کرد که چکار کردند، چگونه آموزش دادند و چه رفتاری کردند که به اینجا رسیدیم. الان که به اینجا رسیده اند میخواهند با نیروی انتظامی و جریمه کار را درست کنند که غیرممکن است.
وی تصریح کرد: این موضوع را ما نتوانستیم در چهل و چندسال اجرایی کنیم. عدهای با نگاههای مشخص و محدود اینکه بتوانند این کار را انجام دهند وراه حلی را بدهند که بتواند مشکل را حل کند سخت است.
وی افزود: اگر بخواهند کار درستی انجام دهند که با تنش کمتری اتفاق بیفتد این است که این قانون را به صورت پایلوت یا الگو در یکی از شهرها و استانها پیاده کنند عیبها و نواقص آن را ببیند که بعد فهمیدند خوب است در استانهای دیگر نیز اجرایی کنند اینکه طرحی را بیاورند در کل کشور اجرا کنند بعد با مشکل مواجه شوند که خیلی بدتر است. اینکه قانون نوشته شود و اجرایی نشود هم بد است.
پزشکیان تصریح کرد: خداوند در قرآن میگوید: «بشیرا و نذیرا» یعنی اول بشارت بده و بعد بترسان. ما میرویم اول میترسانیم بعد بشارت دهیم که اتفاقا نمیدانیم بشارتی که میخواهیم بدهیم نیز چیست چیزی که به عنوان الگو میخواهیم به جامعه نشان دهیم باید در رفتار و عملکردمان نشان دهیم.
وی خاطر نشان کرد: طبیعی است اجرایی شدن این طرح واکنشهای را در پی دارد. قطعا تعدادی در مقابل آن تمکین نمیکنند و اگر قبول نکردند آیا میخواهیم برخورد کنیم؟ که قطعا این طرح با تنش همراه است.