فرنجمشک، مسکن و ضد اگزمای پوستی ناشی از استرس میباشد. از فرنجمشک برای تسکین و رفع درد و ناراحتی ناشی از گوارش شامل گاز و باد معده نیز بهره میگیرند.
فَرَنجمُشک با نام علمی scutellaria lateriflora گیاهی پایا از تیره نعناعیان و یکی از گیاهان دارویی است. به آن فرنجمسک، فرنجموشک، افرنجمشک، ریحان قرنفلی، پلنگمشک و برنجمشک نیز گفتهاند.
تمام مشکلات بی حالی آقایان با این دانه افسانهای از بین میرود + رفع سرد مزاجی و معالجه تومورهای سرطان و کبد
این گیاه در طب به عنوان بادشکن و ضد تشنج و مقوی معده و معرق و زیادکننده ترشحات صفرا تجویز میشود. به علاوه در رفع سرگیجه، رفع حالت قی زنان باردار و بی خوابی و ضعف مصرف آن توصیه شده است.
فرنجمشک یک گیاه بومی اروپاست، ولی امروزه در تمام نقاط دنیا کشت میشود. گیاهی است پایا، چندساله به ارتفاع ۱۲۰- ۳۰ سانتی متر، دارای ساقه خمیده، چندگوش، کرکدار و منشعب. این گیاه دارای شاخههای پرپشت و متعدد است.
برگهای این گیاه متقابل بیضوی و قلبیشکل و دندانهدارند. ریشه این گیاه کوچک و استوانهای شکل و سخت و منشعب است.
گلهایش سفید یا گلی رنگند که به تعداد ۶ تا ۱۲ در کناره برگها مجتمع گردیدهاند. گلها دارای دم گل کوتاه، مجتمع در چرخههای کم و بیش یک طرفه محوری و به رنگ سفید متمایل به صورتی است.
فرنجمشک تاثیر فوق العادهای در تسکین و رفع درد و نفخ معده، بیخوابی، درد قاعدگی و انواع سردردها دارد. برای اعصاب مفید بوده و با ایجاد آرامش هر نوع فشار روحی و نگرانی عصبی را از بین میبرد. میوهاش فندقه و قهوهای رنگ میباشد. فرنجمشک در زمان گل دهی بوی لیمو میدهد و دانههایش قهوهای است، بهطوری که اگر انگشتانتان را روی برگهای گیاه بمالید، احساس نوعی مزه ترش و شیرین شبیه لیمو به شما دست میدهد.
محل رویش آن در ایران در جنگل گلستان، گنبد، دره هراز نزدیک آمل، تنکابن، باختران و لرستان بوده و البته در اطراف تهران نیز یافت میشود.
فرنجمشک تاثیر فوق العادهای در تسکین و رفع درد و نفخ معده، بیخوابی، درد قاعدگی و انواع سردردها دارد. برای اعصاب مفید بوده و با ایجاد آرامش هر نوع فشار روحی و نگرانی عصبی را از بین میبرد. در رفع التهابات ناشی از گزش حشرات و تبخال جزء بهترین داروهای گیاهی به شمار میرود. خوردن روزانه چای فرنجمشک بهترین دارو برای رفع خستگی و اسپاسم عضلانی است.