به دلیل کمک به کاهش تری گلیسرید خون یار مهربان کبد است و به دلیل فیبروچربی سالم بالایی که دارد کورکننده اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن تعادل فشار خون را حفظ و منیزیم این دانه بی خوابی های شبانه، دردهای عضلانی، خستگی مفرط و اضطراب را برطرف می کند.
در ابتدا در پاسخ به سوال چلغوز چیه باید گفت که چلغوز یک فحش و یا ناسزا نیست بلکه دانه صنوبر است و خواص بسیار فراوانی برای سلامت بدن دارد. دانه صنوبر و یا چلغوز در واقع دانه یا میوه درخت کاج است. نام چلغوز از چهل غوزه به معنای چهل دانه مخروط کاج برگرفته شده است. این کاج در مناطقی از جمله شرق افغانستان، شمال پاکستان، شمال غربی هند و همچنین مناطق شرقی و جنوب شرقی ایران میروید.
چلغوز یا دانه صنوبر در بین آجیلها قرار میگیرد و فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد که در ادامه به آن میپردازیم. در این مطلب ما همراه باشید تا پاسخی کامل برای سوال چلغوز چیست داشته باشید. در این مطلب که در رابطه با خواص چلغوز است به بررسی مواردی از جمله فواید چلغوز، خواص چلغوز برای افزایش میل جنسی و باروری، خواص چلغوز برای پوست، خواص چلغوز برای بهبود بینایی، خواص چلغوز برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چلغوز منبعی غنی از اسید آمینه، خواص چلغوز برای لاغری و در نهایت منع مصرف چلغوز میپردازیم.
چلغوز منبعی غنی از مواد مغذی، آنتی اکسیدانها، اسیدهای چرب غیر اشباع، اسید آمینههای ضروری و مواد معدنی از جمله منیزیم، منگنز، فسفر، مس، روی، آهن و پتاسیم فراوانی است. علاوه بر این چلغوز سرشار از ویتامینها از جمله ویتامین A، ویتامین E، ویتامین C و ویتامینهای گروه B به ویژه ویتامین B3 یا نیاسین است. وجود این مواد مغذی چلغوز را به یک دانه بسیار مفید تبدیل کرده است از جمله خواص چلغوز میتوان به مواردی مانند تنظیم و تعادل فشار خون، دفع سنگ مثانه، کاهش کلسترول بد، درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی، سلامت کبد، دفع مواد زائد بدن، کاهش دردهای عضلانی، تقویت استخوانها، افزایش انرژی، کاهش خستگی جسمانی، آرام بخشی، رفع بیخوابی، تقویت مادر باردار و کمک به رشد جنین اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از خواص چلغوز میپردازیم.
از دیگر خواص چلغوز این است که سرشار از آنتی اکسیدانها است که موجب کاهش خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو شده و از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. این خاصیت از چلغوز یا دانه صنوبر از نشانههای پیری زودرس مانند چین و چروک جلوگیری میکند. چلغوز سرشار از ویتامینها از جمله ویتامین E، ویتامین K، ویتامین A و اسیدهای چرب است و به همین دلیل مصرف چلغوز میتواند نیاز روزانه ویتامین K و ویتامین E بدن را تامین میکند. مصرف فقط و فقط صد گرم دانه چلغوز، نوزده درصد از نیاز روزانه ویتامین K و سیزده درصد از نیاز روزانه ویتامین E بدن تامین را تامین میکند که این میزان میتواند به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک کند.
تحقیقات ثابت کرده است که مصرف روزانه آجیل به کنترل دیابت نوع 2 و پیشگیری از عوارض کمک می کند. علاوه بر این، مشکلات بینایی و سکته مغزی عوارض مرتبطی هستند که افراد مبتلا به دیابت از آن رنج میبرند، اما با مصرف آجیل کاج با موفقیت قابل کنترل هستند. نشان داده شده است که مصرف مقدار کافی آجیل کاج در روز باعث بهبود کنترل گلوکز و کاهش سطح کلسترول بد می شود. علاوه بر این، آجیل کاج و سایر آجیل های درختی هم برای کنترل گلوکز و هم چربی خون مفید هستند.افزایش مصرف روغن های گیاهی و پروتئین در دیابت نوع 2 نیز یکی دیگر از مزایای دانه کاج در مدیریت علائم دیابت بدون افزایش وزن بیش از حد است.
روی یک ماده معدنی قابل توجه است که در آجیل کاج یافت می شود و مسئول بسیاری از فرآیندهای مهم در بدن از جمله عملکرد سیستم ایمنی است.از آنجایی که بدن انسان قادر به ذخیره این ماده مغذی ضروری نیست، بنابراین یک منبع مداوم روی از طریق رژیم غذایی مورد نیاز است و با این حال، یک دلیل عالی دیگر برای ... شما حدس زدید ... آجیل کاج را به رژیم غذایی خود اضافه کنید!
پینولنیک اسید، یک چربی طبیعی که در آجیل کاج یافت می شود، کوله سیستوکینین و پپتید شبه گلوکاگون را تامین می کند، که هورمون هایی هستند که به مغز هشدار می دهند که معده پر است.یک مطالعه نشان داد که زنانی که اسید پینولنیک مصرف میکردند اشتها کاهش مییابد و مصرف غذا تا 36 درصد کاهش مییابد. بنابراین، با اضافه کردن آجیل کاج به رژیم غذایی، می توان به راحتی به نتایج کاهش وزن سریع دست یافت.آجیل کاج سالم می تواند به شما کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و از خوردن میان وعده های غیر ضروری در غذاهای ناسالم فرآوری شده جلوگیری کنید.
پروتئین در آجیل کاج غلیظ است و باعث تقویت موهای سالم و قوی می شود، شکستگی را کاهش می دهد و موها را درخشان می کند و همچنین ویتامین E که برای تقویت رشد مو و حفظ سلامت پوست سر مشهور است.آجیل کاج منبعی غنی از ویتامین E است، بنابراین حتما باید آجیل کاج را به عنوان بخشی از رژیم غذای سالم و رژیم مو اضافه کنید، به خصوص اگر دچار ریزش و نازک شدن مو هستید.ویتامین E و آنتی اکسیدان های موجود در آجیل کاج نیز به کاهش و مبارزه با علائم پیری کمک می کند. استفاده از روغن دانه کاج به صورت موضعی پوست را تغذیه می کند و در برابر بسیاری از بیماری های رایج پوستی محافظت می کند.
فسفر در آجیل کاج به وفور یافت می شود و پس از کلسیم، یک ماده مغذی ضروری در بدن است. فسفر علاوه بر تشکیل استخوان و دندان سالم برای هضم غذا ضروری است.فسفر با خنثی کردن اسیدها PH ثابتی را در بدن حفظ می کند. علاوه بر این، فسفر یک الکترولیت است که یبوست، اسهال و نفخ را کاهش می دهد.
یکی از خواص چلغوز این است که حاوی چربیهای غیر اشباع است که این این چربیها موجب ترشح هورمون کولهسیستوکینین که یک هورمون پپتیدی معده-رودهای است و به هضم پروتئین و چربی کمک میکند، در دستگاه گوارش میشود. هورمون کولهسیستوکینین موجب ایجاد احساس سیری شده و درنتیجه باعث کاهش اشتها شده و از پرخوری جلوگیری میکند. فیبرهای رژیمی موجود در چلغوز نیز به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری و همچنین بهبود هضم و کاهش یبوست کمک میکند. همه این موارد به کاهش وزن سریع و لاغری در اثر مصرف چلغوز کمک کننده است.
با وجود آنکه چلغوز برای لاغری اهمیت دارد، اما نمیتواند به تنهایی برای رسیدن به وزن ایده آل کافی باشد؛ به همین دلیل است که باید از یک رژیم سالم و اصولی همچون رژیمهای بهاره غفاری پیروی نمود. این رژیمها اختصاصی هستند و هیچ ماده غذایی را حذف نمیکنند؛ به همین دلیل به سلامتی شما آسیبی نمیزنند و به شما کمک میکنند بدون آسیب رسیدن به سلامتی، تا مدت زیادی این رژیمها را ادامه دهید.