دکتر موید علویان رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران با اعلام این خبر گفت: در گذشته حدود ۵۰ درصد بیماران هموفیلی کشور هپاتیت سی داشتند و حدود ۳۰ درصد تالاسمیها و ۲۰ درصد دیالیزیها نیز به این بیماری مبتلا بودند اما الان شیوع این بیماری در کشور در این گروهها به کمتر از دو درصد رسیده است.
وی افزود: دهها هزار بیمار در طول ۱۲ سال اخیر به صورت رایگان درمان شدند بطوریکه میتوان گفت هم اکنون به ریشه کنی هپاتیت سی در این سه گروه هموفیلیها، تالاسمیها و دیالیزیها نزدیک شدیم.
رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران متذکر شد: علاوه بر این سه گروه، افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، کسانی که سابقه اعتیاد داشتند و همچنین کسانی که سابقه تزریق خون قبل از سال ۱۳۷۵ را داشتند نیز در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت سی قرار دارند.
علویان با بیان اینکه بیماری هپاتیت سی در اکثر موارد بی علامت است و با آزمایش مشخص میشود گفت: افراد هموفیلی، دیالیزی و تالاسمی کشور که تا به حال درمان هپاتیت سی را دریافت نکردند، باید به مراکز انجمن خود مراجعه و اظهار کنند که درمان نگرفتند تا درمان رایگان برای آنها انجام شود و ما به زودی میتوانیم ادعا کنیم که حتی یک بیمار مبتلا به هپاتیت سی در این گروههای پرخطر نداریم.