دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. اگر شما هم مثل من فکر میکنید ارده و شیره را فقط باید برای وعده صبحانه استفاده کرد، حتما این مطلب را بخوانید تا ببینید میتوانید با استفاده از این دو محصول مقوی یک دسر خوشمزه و جذاب تهیه کنید. دسره ارده شیره نوعی دسر است که پایه شیر دارد و تقریبا شبیه به فرنی است. از آنجا که ارده و شیره هر دو بسیار مقوی، گرم و پرخاصیت هستند، شما با خوردن این دسر همزمان که دارید طعم شیرین دلچسبی را تجربه میکنید، میزان زیادی از انرژی را به بدنتان هدیه میدهید. این دسر به خصوص برای کودکان که طرفدار شیرینیجات هستند، بسیار خوشمزه و بیضرر است. حالا که حسابی از دسر جدیدمان تعریف کردیم، با ما همراه باشید تا آموزش این دسر خوشمزه را شروع کنیم.
مواد لازم
شیر: ۳ لیوان
شیره انگور یا توت یا خرما: نصف لیوان
شکر: یک سوم لیوان
ارده: یک سوم لیوان
نشاسته ذرت: یک سوم لیوان
گلاب: نصف فنجان
گردوی خرد شده: به میزان لازم
کنجد بو داده: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه و بمب انرژی کار سختی در پیش ندارید. کافی است شیر را با شکر، ارده، نشاسته ذرت و شیره داخل یک قابلمه بریزید و هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند؛ سپس قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد. در آخر گلاب را اضافه کنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا دسر خوشمزهتان را داخل ظرف سرو دلخواه بریزید و روی دسر را با گردوی خرد شده یا کنجد تزیین کنید. این دسر را میتوانید هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ اگر میخواهید این دسر کاملا سالم و بدون شکر باشد، میتوانید شکر گفته شده در دستور را حذف کنید و به جای آن کمی بیشتر شیره اضافه کنید. این بستگی به طبع و ذائقه شما دارد.
۲ ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
۳ ـ ارده نوعی خوراکی بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دانههای کنجد تفت داده شده یا کوبیده شده تهیه میشود و طبع بسیار گرم و تری دارد. از آنجا که ارده سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است، نباید در معرض گرما و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد؛ زیرا در این صورت چربیهای مفید موجود در آن از بین میرود و مصرف آن دیگر خاصیتی نخواهد داشت؛ بنابراین بهتر است ارده را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید و گرما نگهداری کنید.
۴ ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.