روش‌های علمی ساده برای رسیدن به پوستی شفاف

کلی دارو، کرم و لوسیون روی میز کنار هم چیده شده است، اما هنوز پوست صورتش دچار مشکل است. مدرسه یا دانشگاه یا حتی محل کار که می‌رود ناخودآگا معذب است و اعتمادبه‌نفسش پایین می‌آید.
روش‌های علمی ساده برای رسیدن به پوستی شفاف
کد خبر : ۴۸۳۱۵

 اگر احیانا شما هم دچار چنین مسئله‌ای هستید، دکتر استیفن ویلیامز، متخصص امراض پوستی برای حل مشکلات و عارضه‌های شایع پوستی مثل انواع خال‌ها، جوش‌ها و آکنه‌ها راهکار‌های ساده‌ای پیشنهاد داده است. بی‌تردید پوست یکی از بزرگترین ارگان‌های بدن محسوب می‌شود، اما خیلی از ما از پوستمان تا وقتی مشکل جدی به وجود نیاید مراقبت نمی‌کنیم و پس از آن اهمیت مسئله را درک می‌کنیم. برای داشتن پوست سالم باید یک رژیم غذایی خوب را رعایت کرد و همچنین از محصولات با SPF استاندارد و هماهنگ با نوع پوستمان استفاده کنیم. خبر خوب اینکه امروز می‌توان خیلی از موارد جدی آکنه و پسوریازیس و اگزما را به‌طور شگفت‌انگیزی با ترکیب دارو‌های خاص بهبود بخشید.

عارضه: آکنه‌ی بالغین

چند عامل در ایجاد آکنه دخالت می‌کنند، اما اصلی‌ترین آن عوامل ژنتیکی است.

مراقبت پوستی نادرست و اختلالات هورمونی (در نتیجه‌ی قاعدگی، مصرف قرص و استرس) موجب عود بیماری می‌شود، اما اگر تنها عامل ژنتیکی باشد، تغذیه نیز می‌تواند بر آن تأثیر بگذارد، اما برای بیشتر مردم این‌طور نیست.

مصرف بالای شکر و غذا‌های نشاسته‌دار می‌تواند موجب آکنه شود. بعضی از مردم با داشتن تغذیه‌ی نادرست و بدون عامل ژنتیکی می‌توانند پوست خوبی داشته باشند.

درمان:

آکنه بیماری پوستی است پس فکر نکنید می‌توانید با درمان‌های نصفه‌نیمه از آن‌ها رهایی یابید مثل رفتن به سالن‌های زیبایی برای لایه‌برداری پوست.

شما نیاز به کرم‌هایی با تجویز پزشک دارید و در موارد جدی‌تر قرص‌هایی همراه با پایه‌ی رنگ چهره؛ کرم‌ها دو دسته‌اند:۱- آنتی‌بیوتیک‌هایی که با باکتری‌ها می‌جنگند. ۲-کرم‌هایی که منافذ پوستی را باز می‌کنند مانند مشتقات ویتامین A؛ اگر این کرم‌ها مؤثر نبودند ممکن است مجبور به مصرف قرص‌های آنتی‌بیوتیک شوید و اگر قرص‌ها هم اثر نکنند ممکن است پزشک قرص‌های حاوی ویتامین A را تجویز کند مثل Isetretinein که برای بیشتر مردم شناخته شده است.

عوارض جانبی مصرف این قرص‌ها عبارت است از خشکی پوست و لب و چشم؛ اگرچه زنانی که دارو مصرف می‌کنند حتی تا یک ماه پس از مصرف دارو نباید باردار شوند، زیرا این دارو خطر جدی برای جنین ایجاد می‌کند، به همین دلیل پزشکان قبل از تجویز دارو آزمایش‌های منظم بارداری می‌گیرند. برای جای زخم آکنه درمان‌های زیبایی مانند Micro-needling (سوزن‌های کوچک که برای بازسازی به پوست می‌زنند) محصولات کلاژن‌سازی و احیای پوست مؤثر است، اما نه صددرصد.

برای جای زخم‌هایی که باریک و خیلی عمیق هستند از درمان‌های TCA استفاده می‌کنند که با استفاده از خلال‌دندان روی موضع قرار می‌دهند.

نوع خشک:

نباید از این محصول استفاده زیاد از حد شود، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و کرم ضدآفتاب حاوی چربی آزاد گزینه‌ی مناسبی است؛ همچنین تمیزکننده‌ها باید بدون چربی باشند مثل اسیدسالسیلاد، اسیدگلیکولیک و ویتامین A که پوست را بازسازی کرده و مانع بسته شدن منافذ پوست می‌شود.

از مصرف شکر زیاد اجتناب کنید و همچنین از محصولات با پایه‌ی رنگی پوست استفاده کنید.

عارضه: خال‌های سنی

این بخش‌های تیره نشانه‌ی آسیب خورشید هستند که نور خورشید همراه با عامل وراثتی در طولانی‌مدت ایجاد کرده است که معمولا روی صورت و دست‌ها که بیشتر در معرض نور خورشید قرار دارند، ظاهر می‌شوند.

درمان:

یکی از مؤثرترین درمان‌ها کرم‌های شب Kligman با ویتامین A و Hydroquinone (ترکیب تبلور سفید) همراه با استروئید است. درمان‌های لیزری یا نور‌های پالسی می‌تواند موجب شکسته شدن رنگ دانه‌ها شود که هر دو درمان‌های خوبی هستند، اما خال‌های سنی سرسخت هستند و ممکن است به‌طور کلی ناپدید نشوند.

یخ‌زدایی می‌تواند خیلی مؤثر باشد، اما تنها برای پوست‌های معمولی می‌توان از این راه استفاده کرد.

انواع خشک:

پیشگیری بهتر از درمان است؛ عادت به استفاده از کرم‌ها با SPF ۳۰ و ۵۰ در روز و ترکیب آن با سرم آنتی‌اکسیدانت انتخاب خوبی است.

این کرم‌ها همچنین از چروک‌های زود هنگام جلوگیری کرده و ریسک خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

عارضه: پسوریازیس (داءالصدف)

یک عامل ژنتیکی برای این بیماری تصور می‌شود که به وسیله‌ی عوامل دیگر می‌تواند بیماری را تحریک کند. هر نوع عفونت داخلی (سینه، گلو، ادرار) می‌تواند موجب عود بیماری شود، همچنین استرس نقش اصلی را بازی می‌کند.

سیستم ایمنی به سلول‌های سالم حمله می‌کند و به اشتباه سلول‌های جدید به سرعت هرچه تمام‌تر تولید می‌شوند و نشانه‌های فلسی، قرمز و ضخیم ایجاد می‌شوند. این بیماری اغلب روی آرنج، زانو و فرق سر ایجاد می‌شود، اما هرجای دیگر نیز می‌توان آن را مشاهده کرد. بعضی از بیماران خارش‌های کمی را گزارش می‌دهند که به اندازه‌ی اگزما تحریک‌پذیر نیست.

درمان:

ترکیبی از کرم‌های ویتامین D و استروئید‌ها مفید هستند چنانچه این کرم‌ها تأثیر خوبی نگذارند متخصصان ممکن است عکس‌برداری را تجویز کنند (با اشعه UV کنترل می‌کنند) یا درمان‌های خوراکی که سیستم ایمنی بدن را تعدیل می‌کند.

استفاده از تزریق، هدف اصلی برای درمان این بیماری نیست، قیمت آن‌ها زیاد است به همین دلیل در دسته‌ی آخر قرار می‌گیرند.

انواع خشک:

متخصصان استفاده از مرطوب‌کننده را به‌طور منظم توصیه می‌کنند و همچنین استفاده از مکمل اُمگا ۳ مفید است؛ البته که این ترکیب معالجه نمی‌کند بلکه می‌تواند در کنار دارو‌های تجویزی مفید باشد. بررسی‌ها نشان داده که به‌طور قابل توجهی بیماران پسوریازیس ریسک بالایی از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را دارند بنابراین می‌بایست مراقب بالا رفتن فشارخون خود باشند و همچنین باید برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری وزن خود را پایین نگه دارند.

عارضه: اگزما

درمورد اگزما در بیشتر موارد یک عامل ژنتیکی وجود دارد، اما بعضی از انواع اگزما (برعکس آماس پوستی) می‌توانند به‌وسیله‌ی آلرژی به محصولات پوستی تحریک شوند اگر شما زمینه ژنتیکی دارید، استفاده از مرکبات یا استفاده از یک رایحه می‌تواند وضع را بدتر کند، اما چیزی که سبب عود بیماری در یک نفر شود ضرورتا نمی‌تواند همان تأثیر را در مورد فرد دیگری داشته باشد. تغذیه‌ی نامناسب می‌تواند موجب آلرژی یا عدم تحمل شود، برای مثال (شیر، سویا، تخم‌مرغ، گندم، غذا‌های دریایی و خشکبار). اگزما معمولا در بچگی ایجاد می‌شود، اما بعضی از مردم در بزرگسالی آن را تجربه می‌کنند خصوصا اگر بیماری مرتبط با آن تب یونجه (بیماری همراه با خارش و قرمزی چشم‌ها و گوش‌ها) و تنگی‌نفس (آسم) باشد خاراندن موجب می‌شود باکتری‌ها وارد پوست شده و موجب عفونت شوند که ممکن است هر جایی ظاهر شوند، اما بیشتر در آرنج و پشت زانو ظاهر می‌شوند.

درمان:

کرم‌های حاوی نرم‌کننده و ضدحساسیت با چربی آزاد درمان خوبی است و می‌بایست چند بار در روز استفاده شود و اگر مؤثر نبود، متخصصان کرم‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی یا استروئیدی تجویز می‌کنند. در موارد جدی بیمار نیاز به قرص‌هایی دارد که سیستم ایمنی بدن را تعدیل می‌کنند یا درمان با اشعه‌ی UV.

برای درمان اگزما، نور خورشید مفید است؛ در ابتدا باید پنج‌بار در روز باشد و به تدریج افزایش یابد، اما هرگز پوست را نسوزاند.

انواع خشک:

نرم‌کننده‌های بدون تجویز پزشک وجود دارند، اگر شما مستعد ابتلا به این بیماری هستید می‌بایست از این کرم‌ها و همچنین استفاده از مواد شوینده‌ی فومی‌بدن، کف حمام و نمک حمام که باعث خشک شدن پوست می‌شود اجتناب کنید. استفاده از مرطوب‌کننده یا مواد شوینده‌ی ساده مفید است.

عارضه:پوست خشک

با افزایش سن و کم شدن فعالیت غدد چربی، پوست خشک‌تر می‌شود. اما عوامل دیگری نیز در خشکی پوست تأثیر می‌گذارند مانند هوای سرد و شرایط آب و هوا.

اگر شما پوست خیلی خشک است و همچنین بیماری آلرژیک مانند تب یونجه یا اگزما دارید می‌توان از یک تجویز تسکین‌دهنده برای آن استفاده کنید، اما این مسئله تنها در پوست‌های خشک (پوست‌های نازک و مرطوب باخطوط عمیق) مؤثر است.

درمان:

ازکرم‌های چرب با چربی آزاد استفاده کنید همچنین نوشیدن آب زیاد به بهبود آن کمک می‌کند، اما اگر شما از یک کرم مرطوب‌کننده استفاده نکنید که بتواند رطوبت پوست شما را حفظ کند؛ رطوبت از طریق پوست شما تبخیر می‌شود؛ شاید نیاز به تغییر شوینده‌های خود داشته باشید. از مصرف موادشوینده‌ی فومی‌که حاوی مواد شیمیایی سولفات‌لوریل سدیم (SLS) هستند اجتناب کنید. مصرف مکمل‌های اُمگا ۳ می‌تواند رطوبت موجود در پوست را حفظ کند.

انواع خشک:

زمانی که پوستتان مرطوب است؛ یعنی بعد از حمام؛ از مرطوب‌کننده استفاده کنید. از دوش آب گرم اجتناب کنید، از یک مرطوب‌کننده ضدحساسیت استفاده کنید و از محصولاتی مانند SLS که باعث تحریک بیشتر می‌شوند اجتناب کنید.

ماسک‌هایی که طبیعت به شما هدیه داده‌است
شاید باور نکنید ماسکی که شما می‌توانید به راحتی از گیاهان و در این فصل تهیه کرده و روی پوست بزنید چقدر در اکسیژن و آبرسانی به پوست و شاداب‌سازی آن مؤثر است. از آن‌جایی که خوردن این گیاهان که از سبزیجات مقوی و حاوی انواع ویتامین‌هاست و در این فصل نیز به وفور یافت می‌شود برای سلامتی بسیار مفید بوده، ماسک تهیه شده از آن نیز می‌تواند در شادابی و اکسیژن‌رسانی به انواع پوست‌ها و همچنین رفع جوش‌های زیرپوستی و لک‌های حاصل از این جوش‌ها نیز کمک کند. استفاده‌ی هفته‌ای دو بار طبق برنامه می‌تواند آب کافی برای شادابی پوست را به آن برساند و شما تأثیر آن را پس از یک ماه خواهید دید.

علاوه برآن ماسک برای انواع پوست‌ها چه چرب یا خشک و مختلط مناسب بوده و، چون مثل یک آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند می‌تواند برای هر نوع پوستی مؤثر واقع شود. ماسک زردچوبه، ماسک بلغور جو، ماسک خیار، ماسک توت‌فرنگی، ماسک بادام، ماسک گلابی، ماسک سیب، ماسک موز و ماسک انگور هر کدام دارای فواید بسیاری برای پوست صورت شما هستند از آن‌جایی که ماسک‌های طبیعی عاری از هر نوع ماده‌ی شیمیایی هستند، نگرانی از عوارض جانبی وجود ندارد. مواد طبیعی، برخلاف لوازم آرایشی آماده نشاط خاصی به صورت فرد می‌بخشند. ماسک روشن‌کننده‌ی پوست به خصوص ماسک‌های طبیعی و خانگی برای زیبایی و شفافیت پوست صورت فوق‌العاده هستند.

گیاهان، میوه‌های تازه، میوه‌های خشک و برخی سبزی‌ها برای تهیه ماسک صورت به کار برده می‌شود. جوش‌های صورت یکی از مزاحم‌ترین و وقت‌نشناس‌ترین اتفاقاتی هستند که ما را آزار می‌دهند، اما با دانستن علت به‌وجود آمدن‌شان با درمان‌های مناسب به راحتی می‌توان آن‌ها را برطرف کرد. ماسک‌های دست‌ساز و طبیعی بسیار ارزان‌تر از انواع شیمیایی موجود در بازار هستند همچنین درمان‌های طبیعی زیادی برای صاف، شفاف و درخشان شدن پوست در خانه وجود دارد. ماسک‌های خانگی هنوز هم آثار فوق‌العاده‌ای روی پوست دارند. در ادامه تعدادی از ماسک‌های صورت را که می‌توانند باعث صافی و شفافی پوست شوند برایتان آورده‌ایم. ماسک بادام: این ماسک خانگی تهیه شده از بادام می‌تواند برای رنگ پوست شما معجزه کند. این ماسک را روزانه و به مدت دوهفته استفاده کنید.

این ماسک بهتر از هر محصول مراقبت پوستی است. ماسک خیار و آبلیمو ترش تازه: خیار نیز تأثیر فوق‌العاده‌ای در روشن کردن پوست دارد و همچنین به بهبود آفتاب سوختگی نیز کمک می‌کند. ترکیب خیار با آبلیمو ترش بهترین ماسک برای روش کردن پوست‌های چرب به شمار می‌رود.

ماسک آرد نخود برای صاف شدن و شفافیت پوست: این ماسک خانگی می‌تواند برای تمام انواع پوست‌ها استفاده شود. این ماسک تأثیر فوق‌العاده‌ای بر صافی و شفافیت طبیعی پوست و همچنین نرم شدن آن دارد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر