فواید اصلی این میوه فوق العاده عبارت اند از فعالیت آنتی اکسیدانی، کمک به حفظ سلامت قلب، سلامت دستگاه ادراری، افزایش استقامت ورزشی و شماری دیگر از مزایای منحصر به فرد.
انار میوه گیاهی با نام علمی Punica granatum است. این میوه دارای یک گوشت داخلی سفید رنگ مملو از دانههای خوراکی ترد و آبدار به نام آریل است. گفتنی است که فواید انار تنها به استفاده از این دانههای خوشمزه به صورت خوراکی مانند تهیه آبمیوه محدود نمیشود. در ادامه به بررسی مزایای سلامتی متنوع انار خواهیم پرداخت که از طریق مطالعات انجام شده توسط کلینیک کلیولند به تایید رسیده اند. لازم به ذکر است که در حال حاضر انواع مکملهای دارویی حاوی عصاره انار از طریق داروخانههای سراسر کشور قابل تهیه هستند.
انار؛ سرشار از مواد مغذی
محتوای تغذیهای آریلها در یک انار متوسط به شرح زیر است:
- کالری: ۲۳۴
- پروتئین: ۴.۷ گرم
- چربی: ۳.۳ گرم
- کربوهیدرات: ۵۲ گرم
- فیبر: ۱۱.۳ گرم
- ویتامین ث: ۳۲ درصد از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه (DV)
- فولات: ۲۷ درصد از DV
- منیزیم: ۸ درصد از DV
- فسفر: ۸ درصد DV
- پتاسیم: ۱۳ درصد از DV
البته باید به خاطر داشته باشیم که محتوای تغذیهای انار با آب انار متفاوت است. آب انار فیبر یا ویتامین ث زیادی را تامین نمیکند.
پروفایل آنتی اکسیدانی
آنتی اکسیدانها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلولهای بدن ما در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. مقادیر زیاد رادیکالهای آزاد میتوانند مضر باشد و در ایجاد تعدادی از بیماریهای مزمن نقش داشته باشند.
انار سرشار از آنتی اکسیدانها و ترکیبات پلی فنلی از جمله پونیکالاجین ها، آنتوسیانینها و تاننهای قابل هیدرولیز است. دریافت آنتی اکسیدان از میوههایی مانند انار یک روش عالی برای حمایت از سلامت کلی بدن و جلوگیری از ابتلای به انواع بیماریها است.
جلوگیری از التهاب
التهاب مزمن میتواند منجر به بروز به بسیاری از بیماریها از جمله امراض قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان شود. این در حالی است که مصرف انار ممکن است به جلوگیری از التهاب مرتبط با این شرایط مزمن کمک کند.
این عملکرد تا حد زیادی به ترکیباتی به نام پونیکالاجینها نسبت داده میشود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. در حالی که همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است، مطالعات معتبر نشان میدهند که مصرف آب انار میتواند سطح نشانگرهای التهابی خاص را کاهش دهد.
خواص ضد سرطانی احتمالی
بر اساس مطالعات معتبر، ترکیبات موجود در انار دارای خواص ضد سرطانی هستند. در واقع یک سری از تحقیقات حیوانی نشان داده اند که انار به کند کردن رشد تومور در مراحل اولیه سرطان کبد کمک میکند.
علاوه بر این طبق تحقیقات قدیمی تر، عصاره انار ممکن است برای سرطان پروستات نیز مفید باشد.
حفاظت از سلامت قلب
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد میوههای غنی از ترکیبات پلی فنلی مانند انار ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند.
به عنوان مثال در یک مطالعه روی افراد مبتلا به بیماری قلبی، نوشیدن آب انار باعث کاهش دفعات و شدت درد قفسه سینه و همچنین نشانگرهای زیستی مشخصی شد که همگی نشان دهنده اثر محافظتی این میوه بر سلامت قلب هستند.
حمایت از سلامت دستگاه ادراری
مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده اند که عصاره انار ممکن است به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۴، مشخص شد که عصاره انار مکانیسم مرتبط با تشکیل سنگ در افراد مبتلا به سنگ کلیه مزمن را مهار میکند. علاوه بر این، طبق مطالعات حیوانی عصاره انار میتواند به تنظیم غلظت اگزالات، کلسیم و فسفات در خون که از اجزای اصلی تشکیل سنگ کلیه هستند، کمک کند.
تامین سلامت مغز
انار حاوی آنتی اکسیدانهایی به نام الاژیتانین است که به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند.
برخی از مطالعات نشان داده اند که الاژیتانینها ممکن است با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش بقای سلولهای مغز به محافظت از مغز در برابر بیماری آلزایمر و پارکینسون کمک کنند.
در واقع اعتقاد بر این است که الاژیتانینها ترکیبی به نام urolithin A در روده تولید میکنند که به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب در مغز و تاخیر در شروع بیماریهای شناختی، مورد مطالعه قرار گرفته است. با این وجود، همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.
کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش
مصرف انار ممکن است به حمایت از سلامت میکروبیوم روده ما کمک کند که بر بسیاری از جنبههای سلامتی تاثیر کلیدی دارد.
تحقیقات آزمایشگاهی حاکی از آن هستند که انار میتواند سطح باکتریهای مفید روده را افزایش دهد و به همین دلیل ممکن است اثرات پری بیوتیکی داشته باشد. پری بیوتیکها به عنوان سوخت برای باکتریهای مفید در روده عمل و از میکروبیوم سالمتر حمایت میکنند.
علاوه بر این، انار سرشار از فیبر است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و توانایی محافظت از آن را در مقابل برخی از بیماریها در اختیار دارد.
بهبود استقامت ورزشی
پلی فنلهای موجود در انار ممکن است استقامت ورزشی را افزایش دهند.
یک مطالعه کوچک نشان داده که عصاره انار بازه زمانی تا ایجاد خستگی فیزیکی را افزایش میدهد و بدین ترتیب عملکرد دوچرخه سواران آموزش دیده را بهبود میبخشد.
با استناد به تحقیقات دیگر نیز مکملهای انار ممکن است استقامت و ریکاوری عضلات را بهبود ببخشد.