امکان ابتلا به سرطان پروستات مردان با افزایش میزان پیادهروی سریع، دوچرخهسواری یا شنا بیش از یک سوم کاهش مییابد.
به گفته پژوهشگران، افزایش سالیانه آمادگی قلبی ریوی به میزان ۳ درصد، خطر ابتلا به این بیماری – نه مرگ ناشی از آن – را ۳۵ درصد کاهش میدهد.
این مطالعه سوئدی دادههای مربوط به میزان فعالیت بدنی، قد و شاخص توده بدنی (بیامآی) ۵۷ هزار و ۶۵۲ مرد را به همراه اطلاعاتی درمورد سبک زندگی و سلامت درکشده و نتایج دستکم دو آزمون آمادگی قلبی ریوی تجزیهوتحلیل کرد.
سنجشهای سالانه آمادگی قلبی ریوی با میزان اکسیژن مصرفی بدن حین انجام ورزش تا حداکثر توان بیان میشود.
مردان با توجه به افزایش ۳ درصدی، ثابت ماندن یا کاهش ۳ درصدی [تناسب اندام]در هر سال به گروههایی تقسیم شدند.
این پژوهشگران در مدت یک دوره متوسط پیگیری هفت ساله دریافتند که ۵۹۲ مرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شدند و ۴۶ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختند.
آنهایی که تناسب اندامشان سالانه ۳ درصد بهبود یافته بود در مقایسه با افرادی که تناسب اندامشان کاهش یافته بود، ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار داشتند.
پژوهشگران گفتند نتایج این مطالعه که در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا (British Journal of Sports Medicine) منتشر شده است، «بر نقش مهم حمایت از عموم مردم برای افزایش آمادگی قلبی ریوی (سیآراف) یا هدفگذاری برای رسیدن به سطوح میانگین آمادگی جسمانی تاکید میکند.»
سیمون گریوسون، معاون پژوهش [مرکز]سرطان پروستات بریتانیا، گفت: «این پژوهشی جالب است و مطالعههای پیشین که رابطه بین ورزش و احتمال کمتر ابتلا به سرطان پروستات را نشان میدهد تکمیل میکند.»
«حفظ منظم تناسب اندام و پیروی از رژیم غذایی متعادل برای سلامت عمومی و تندرستی هر فردی مفید است-، اما نمیدانیم آیا فعالیت بدنی میتواند بهطور قطع خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان یا مرگ در اثر این بیماری را کاهش دهد یا خیر.»
«چیزی که میدانیم این است که مردان بالای ۵۰ سال، مردان سیاهپوست بالای ۴۵ سال و مردانی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند، همگی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماریاند.»
«هرچه زودتر به سرطان پروستات مبتلا شوید، درمان آن آسانتر است.»
مت لمبرت، مدیر اطلاعات و ارتقا سلامت مرکز جهانی پژوهش سرطان، گفت: «برکسی پوشیده نیست که بهرهمندی از آمادگی قلبی ریوی بیشتر هم برای سلامت و طول عمر ما مهم است، و هم در برابر بیماریهای خاص از ما محافظت میکند. این مطالعه روشنگرانه شواهد [موجود]درباره نحوه تاثیر عوامل مهمی همچون تناسب اندام در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را تکمیل میکند.»