به گزارش راهنماتو و به نقل از سرگرمی روز نوشت: گوشت بلدرچین خواص زیادی دارد که به شما ثابت میکند باید آن را در برنامه غذایی خود جای دهید.
گوشت بلدرچین جزو مواد غذایی سالم و با ارزش است، البته اغلب افراد گوشت بلدرچین را به دلیل خواص عالی آن برای سلامت بدن مصرف میکنند.
گوشت بلدرچین یکی از مواد غذایی با ارزش و سالم است که مانند یک بمب قوی برای جذب ویتامین عمل میکند.
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، کلسیم، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B۶، روی، آهن و سلنیوم است که برای بیماری هایی، چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب یا در مواردی ناراحتیهای روانی و همچنین بی خوابی بسیار مفید است.
تقویت و استحکام استخوانها
فسفر و کلسیم موجود در گوشت بلدرچین فواید زیادی برای سلامت استخوانها دارند. بنابراین، میتوان برای پیشگیری از ابتلا به مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان از گوشت بلدرچین استفاده کنیم. چرا که کمبود کلیسیم و فسفر در بدن، نقش موثری در شکل گیری پوکی استخوان ایفا میکند.
ویتامین دی موجود در گوشت بلدرچین باعث میشود تا رشد استخوانها به درستی انجام شود و باعث تقویت دستگاه عصبی بدن میشود. ویتامین کا موجود در این گوشت باعث استحکام استخوانها و انعقاد خون میشود.
مراقبت از سلامت قلب
پروتئین موجود در گوشت بلدرچین در پایداری سطح کلسترول بد خون (LDL) در بدن بسیار موثر است. به همین متخصصان توصیه میکنند که از گوشت بلدرچین برای مراقبت از سلامت قلب استفاده کنید. البته برای بهره مندی از فواید گوشت بلدرچین برای قلب، نباید این گوشت را با روغنهای اشباع برای خوردن آماده کنید.
ترمیم بافتهای بدن
ترمیم بافتهای آسیب دیده در بدن از فواید یگر گوشت بلدرچین است. پروتئین موجود در گوشت بلدرچین میتواند به بازسازی بعضی از بافتها و سلولها در ناخن ها، موها و پوست کمک کند و همچنین باعث افزایش میزان تولید هورمونها و آنزیمها در بدن شود.
مقابله با کم خونی
آهن موجود در گوشت بلدرچین با کمبود خون در بدن و حتی بیماری کم خونی مقابله میکند. همچنین با تقویت تولید هموگلوبین و اریتروسیتها در بدن، مشکل کم خونی را برطرف میسازند.
تقویت سیستم ایمنی
با مصرف منظم گوشت بلدرچین، به دلیل دارا بودن ترکیبات مغذی موجود در آن، سیستم ایمنی را تقویت کنند. تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلای سریع بیماریها جلوگیری میکند و باکتریها و انگلهایی که احیانا وارد بدن شده اند را از بین میبرد.
رفع مشکلات گوارشی
اگر دستگاه گوارش دچار اختلال میشود، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی نیز آسیب میبیند و مشکلات مختلفی در سیستم بدن به وجود خواهد آمد. مصرف گوشت بلدرچین به طور منظم میتواند بسیاری از این مشکلات را برطرف کند و دستگاه گوارشی را در وضعیت مطلوب قرار بدهد. همچنین برای تنظیم عملکرد روده و معده خود میتوانید از گوشت بلدرچین استفاده کنید.
رفع مشکلات تنفسی
یکی از مهمترین فواید گوشت بلدرچین، تاثیر بسیار مهم در رفع مشکلات تنفسی است. محققان میگویند که مصرف گوشت بلدرچین میتواند به رفع مشکلاتی همچون:آسم، توبرکلوزیس و دیستروفی عروقی کمک کند.
مراقبت از پوست
چنانچه در این بخش از سلامت نمناک و در غالب خواص گوشت بلدرچین میخوانید گوشت بلدرچین علاوه بر ویتامین A و ویتامین B دارای ویتامین E هم میباشد. ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین ویتامین E موجود در میوهها و سبزیها، از پیری زودرس جلوگیری کند و برای بازسازی پوست نیز مفید باشد.
تامین انرژی بدن
ویتامین B۲ در گوشت بلدرچین، کربوهیدراتها را به قند تبدیل میکند. همین قندها نیز به عنوان ماده انرژی زا توسط بدن مورد استفاده قرار میگیرند.
سلامت مغز و بهبود حافظه
در گوشت بلدرچین به مقدار کافی ویتامین ب یافت میشود، ویتامین گروه ب موجود در این گوشت شامل ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنیک، پیریدوکسین، بیوتین، فولیک اسید، و کوبالامین میباشد که برای سلامت مغز مفید است. کولین موجود در این گوشت باعث میشود تا عصبهای مغز به درستی کار کنند و باعث بهبود حافظه میشود.
سلامت چشم
گوشت و تخم بلدرچین دارای استفادههای زیادی برای سلامت چشم میباشد. زردهی تخم بلدرچین همانند گوشت آن دارای پروتئین زیادی برای سلامت بدن میباشد، دو ماده لوتئین و زیکسانتین در زرده تخم مرغ برای سلامت شبکیه چشم مفید میباشد. این مواد باعث میشوند تا از رسیدن نور آبی رنگ به چشم جلوگیری کرده و از صدمات پیشگیری میکند. ویتامین آ موجود در بلدرچین با ویتامین آ موجود در هویج برابری میکند.
خواص تخم بلدرچین
تخم بلدرچین از نظر کیفیت با تخم سایر پرندگان متفاوت است و به مراتب ارزش غذایی بیشتری دارد. اگر چه از نظر وزنی معادل یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی است، ولی در مقایسه با تخم مرغ، ۵ برابر فسفر و کلسیم، ۵/۴ برابر آهن، ۶ برابر ویتامین ب -۱ (تیامین)، ۱۵ برابر ویتامین ب-۲ (ریبوفلاوین) و ۶ برابر ویتامین ب -۱۲ دارد. همچنین حاوی کلسترول و چربی کمتر، سرشار از ویتامین «آ» اسیدنیکوتینیک، مس و کبالت است.
طعم تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ بهتر است و به سببانیاشت بودن کراتن ویژه در تخم بلدرچین، در درمان مرض تنگی نفس (آسم) موثر است. غنی بودن آن از ویتامین «ب» موجب تاثیر در مداوای امراض عصبی میشود. تخم بلدرچین به دلیل داشتن آمینواسیدهای فراوان، در تغذیهی کودکان و بیماران خیلی مؤثر است.
مزایای دیگر تخم بلدرچین
۱. تنظیم کنندهی عمل کرد قلب، عروق و دستگاه عصبی
۲. انباشته از انرژی، پروتئین و انواع ویتامینها خاصه «آ» و «ب»
۳. مؤثر در افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان
۴. برخوردار از کراتن جهت رفع مشکل کم خونی و فقر آهن
۵. فاقد کلسترول مضر و تقویت کنندهی قوای جسمی و جنسی
۶. سرشار از اسیدهای آمینهی ضروری و املاح معدنی مخصوصاً آهن، کلسیم و فسفر
۷. دافع مواد سرطان زا، رادیو اکتیو و فلزات سنگین حاصل از آلودگی هوا
۸. کارآمد پیش از فعالیتهای تشدید فکری و ورزشی
۹. قابل استفادهی مدام در تغذیهی تمام گروههای سنی بدون اثر سوء و ایجاد حساسیت