دانشمندان گزارش دادند که مقادیر بیش از حد نیاسین میتواند باعث التهاب شود و به رگهای خونی آسیب برساند.
دکتر «استنلی هازن»، نویسنده ارشد این مطالعه و رئیس علوم قلب و عروق و متابولیک در کلیولند، میگوید: «یک فرد عادی باید از مصرف مکملهای نیاسین خودداری کند، زیرا مصرف بیش از حد نیاسین میتواند به طور بالقوه منجر به افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی شود.»
طبق گفته محققان، مقدار توصیه شده روزانه نیاسین برای مردان ۱۶ میلی گرم در روز و برای زنانی که باردار نیستند، ۱۴ میلی گرم در روز است.
از دهه ۱۹۴۰، زمانی که غلات با نیاسین غنی شدند، آمریکاییها مقدار زیادی ویتامین را در رژیم غذایی خود دریافت کردند. هازن گفت: «اقدام به غنی سازی این مواد غذایی به دلیل شواهدی انجام شد که نشان میدهد سطوح بسیار پایین نیاسین میتواند باعث ایجاد یک بیماری بالقوه کشنده به نام پلاگر شود.»
در مطالعه جدید، تیم تحقیق ابتدا نمونههای خون ناشتا را از تقریباً ۱۲۰۰ بیمار که برای ارزیابی بیماری قلبی به یک مرکز قلب و عروق مراجعه کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها مشاهده کردند در برخی از نمونههای خون مادهای به نام ۴PY وجود داشت که تنها زمانی ساخته میشود که نیاسین بیش از حد در بدن وجود داشته باشد.
این یافته منجر به دو مطالعه دیگر برای تأیید اعتبار آن شد که شامل دادههای مربوط به بیش از ۳۰۰۰ بزرگسال بود که یا به بیماری قلبی مبتلا بودند یا مشکوک ابتلاء به آن بودند. این دو مطالعه، یکی در ایالات متحده و دیگری در اروپا، نشان داد که سطوح ۴PY خطر آینده حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ را پیشبینی میکند.
بخش پایانی مطالعه به آزمایش روی موش تبدیل شد. هنگامی که ۴PY به آنها تزریق شد، التهاب در رگهای خونی جوندگان افزایش یافت.
محققان ابراز امیدواری کردند که صنایع غذایی استفاده از نیاسین را در محصولاتی مانند نان متوقف کنند.
به گفته محققان، این کشف همچنین ممکن است به راههای جدیدی برای کاهش التهاب عروق خونی منجر شود.