طرح تسهیل ورود خوانندگان و سلبریتی‌های خارج نشین به کشور تصویب شد؟

به زودی طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود که بر اساس آن به دولت مجوز داده می‌شود که زمینه ورود خوانندگان و سلبریتی‌هایی که قصد بازگشت به کشورشان ایران را دارند، فراهم سازد.
طرح تسهیل ورود خوانندگان و سلبریتی‌های خارج نشین به کشور تصویب شد؟
کد خبر : ۵۸۲۳۱

سیدابراهیم رئیسی در اولین نشست خبری خود پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور وعده داد که «همه زمینه‌ها را برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم می‌کنیم.»

وعده رئیس‌جمهور بستر این اتفاق را باز کرد و گویا سه قوه به توافقی کلی درخصوص بازگشت ایرانیان خارج از کشور رسیده‌اند.

طبق شنیده‌ها به زودی طرحی در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود که بر اساس آن به دولت مجوز داده می‌شود که زمینه ورود خوانندگان و سلبریتی‌هایی که قصد بازگشت به کشورشان ایران را دارند، فراهم سازد.

البته لازم به ذکر است این طرح شامل افرادی خواهد شد که با خروج خود خللی در تمامیت ارضی کشور ایجاد نکرده و یا از رفتار‌های سابق خود ابراز ندامت کرده‌اند.

پیش از این، همین سخنان بارها به اشکال مختلف در دولت سیزدهم تکرار شد و در ادامه تلاش مقامات مختلف در دولت رئیسی برای جلب نظر ایرانی‌های مقیم خارج از کشور، وزیر خارجه گفت ‌وزارتخانه‌اش امنیت این افراد را «تضمین» می‌کند.

حسین امیرعبداللهیان خطاب به ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: «هیچ ایرانی‌ای ترس از بازگشت به ایران نداشته باشد و بداند که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این مسئله را تضمین می‌کند».

او با اشاره به سکونت نزدیک به پنج‌میلیون ایرانی در خارج از کشور تأکید کرد: «ما در دولت سیزدهم به دنبال تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در سراسر جهان هستیم».

در دستگاه قضایی هم بارها از امنیت بازگشت خارج‌نشینان صحبت شده و ذبیح‌الله خداییان سخنگوی وقت قوه قضاییه روز سه‌شنبه ۱۶ آذر‌ماه 1400 در نشست خبری گفت: اتباع ایرانی چه مقیم ایران یا سایر کشورها، همه ایرانی هستند و از حقوق مساوی برخوردارند و هر ایرانی‌ای که دلش برای کشورش می‌تپد، می‌تواند به کشور بازگردد و هیچ منعی برای ورود این افراد وجود ندارد.

پیش از او هم غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه هجدهم مرداد 1400 با بیان اینکه «هیچ» تبعه ایرانی ممنوع‌الورود نیست، گفت: «اتفاقا اگر این افراد بیایند و در اینجا به مسائل آنها رسیدگی شود، به نفع آنهاست».

مجلس نیز هم‌صدا با دولت و دستگاه قضایی به دنبال قانون‌گذاری برای بازگشت خارج‌نشینان است.

فداحسین مالکی عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، درباره ضرورت حمایت از ایرانیان خارج از کشور گفته است: «رفع موانع قانونی و تسهیل رفت‌وآمد ایرانیان خارج از کشور به داخل امکان‌پذیر است. بسیاری از این گروه افراد که هم‌وطن ما هستند، مشکلی برای رفت‌وآمد یا سرمایه‌گذاری در داخل ندارند اما موانعی وجود دارد که می‌توان برداشت‌».

این روزها با اظهار نظر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرگزاری برنا مبنی بر فراهم بودن شرایط بازگشت هنرمندان خارج‌نشین به ویژه معین (نصرالله معین) به ایران؛ این ماجرا رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به این موضوع ورای وعده می‌نگرد و بنا دارد شرایط را برای حضور تمام ایرانیان خارج از کشور فراهم سازد.

اظهارات چندی پیش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار برنا درباره بازگشت خوانندگان خارج‌نشین مانند نصرالله معین به کشور و تأکید بر اینکه «معین» می‌تواند به کشور بازگردد و مثل همه خوانندگان برای دریافت مجوز فرآیند قانونی را طی کند، با واکنش‌های زیادی در افکار عمومی و رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

علیرغم استقبال اکثر کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها و افکار عمومی از اظهارات وزیر ارشاد، برخی جریان‌ها سعی کردند با طرح شایعاتی مبنی بر اینکه «معین» در صورت بازگشت به ایران باید به زندان برود، این خواننده و سایر ایرانیان خارج از کشور را از بازگشت به کشور بترسانند.

در این زمینه، مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه هم در پاسخ به برنا اظهار داشت: عده‌ای در داخل و خارج از کشور برای دور شدن هرچه بیشتر ایرانیان خارج از کشور از وطنشان در حال هراس‌افکنی و تلاش مضاعف هستند. مقامات مسئول با ایجاد فضای مناسب به صراحت می‌گویند ایرانیانی که خارج از کشور هستید، اگر مرتکب جرمی نشدید و تعرضی نکردید و خیانتی به مصالح کشور نکردید، بیایید و حضور پیدا کنید اما در مقابل این تفرقه‌انداران تلاش مضاعف می‌کند که اینها نیایند چرا؟ چون آنها می‌دانند که اگر ظرفیت‌ها در سراسر جهان بیایند و حضور پیدا کنند، کاسبی‌های این تفرقه‌اندازها کساد می‌شود.

وی از شورایعالی ایرانیان خارج از کشور خواست سازوکارهای لازم در این زمینه را سریعتر اعلام و تایید و برای اجرا ابلاغ کند.

ستایشی تأکید کرد: به صراحت اعلام می‌کنیم که نگاه قوه قضائیه استفاده از ظرفیت همه دلسوزان به این آب و خاک و بازگشت همه علاقمندان به وطن است و ما از این موضوع استقبال می‌کنیم.

موضوع بازگشت معین به ایران که اولین بار توسط خبرگزاری برنا مطرح و پیگیری شد آنقدر ادامه پیدا کرد تا به برنامه «بسته پیشنهادی» رسید و پنجشنبه شب سوم اسفند مجری برنامه، مژده لواسانی بار دیگر درخصوص بازگشت معین به ایران از محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سوال کرد، اسماعیلی مجددا در پاسخ گفت: ما برای هنرمندان احترام بسیاری قائل هستیم. من جزو معدود افرادی هستم که با جزئیات از این چیزها آگاه هستم. من بارها به صراحت اعلام کرده‌ام که هرکسی که قانون را رعایت می‌کند، با هر سلیقه و جناحی که باید می‌تواند فعالیت کند. از نظر ما هیچ فردی ممنوعیت ندارد. برخی اوقات باید قانونی که مورد قبول همه است را قبول کنیم. به عنوان مثال در کنسرت آقای علیرضا قربانی مجوزی صادر شد که به دلیل حضور نوازنده زن کنسرت لغو شود اما من نامه زدم و گفتم وقتی در سایه قانون مجوزی صادر شده نباید کنسرت را لغو کنید. موضوع را حل کردیم و حتی من عذرخواهی هم کردم.

با توجه به تمام این مسائل حالا باید منتظر باشیم تا ببینیم طبق طرح ارائه شده در مجلس که در آن عنوان شده: «خاک ایران برای همه ایرانیان است و همه گروه‌ها اعم از خوانندگان و سلبریتی‌ها حق زندگی در این آب و خاک را دارند.» چه زمانی این قانون تصویب می‌شود و کدام هنرمندان آماده بازگشت به ایران هستند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
برنا
مجله زندگی
ارسال نظر