در میان ما ایرانیان چای جزو نوشیدنیهای بسیار محبوب است که طرفداران بسیاری دارد؛ همه ما با نحوه دم کردن این نوشیدنی آشنا هستیم؛ اما برای آنکه طعم و عطر بهتری داشته باشد، لازم است که هنگام دم کردن آن به چند نکته توجه داشته باشید؛ اگر میخواهید در ایام عید و افطار با یک دمنوش بسیار خوش طعم از مهمانهای خود پذیرایی کنید، تا پایان این مطلب با همراه باشید.
بسیاری از ما بر این باوریم که دم کردن چای سیاه بسیار ساده و پیش پا افتاده است؛ اما برای آنکه در دورهمیها طعم نوشیدنی شما زبانزد باشد، لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. نکات خوشمزه شدن چای به شرح زیر است.
برای آنکه چایی شما رنگ بهتری داشته باشد، لازم است که قبل از دم کردن مقداری چایی را در قوری ریخته و سپس با آب سرد آن را بشویید؛ توجه داشته باشید در این مرحله چایی فقط باید شسته شود و از خیس کردن آن برای مدت طولانی خودداری کنید.
دم کردن چایی هم مانند برنج فوت و فن مخصوص به خود را دارد؛ برای آنکه نوشیدنی شما عطر و طعم بهتری داشته باشد لازم است که مانند دم کردن برنچ کته، آب جوش را طوری در قوری بریزد که نصف حجم آن خالی باشد تا فضای کافی برای تجمع بخار داشته باشد.
همه ما برای آنکه چای عطر بهتری داشته باشد از ادویههایی مانند میخک، دارچین، هل و یال زنجبیل استفاده میکنیم و مقداری از آن را درون قوری میندازیم؛ اما این راهکار بسیار اشتباه است؛ چرا که اضافه شدن ادویه به چایی باعث کدر شدن رنگ آن میشود؛ بنابراین برای آنکه دمنوش شما عطر بسیار خوبی داشته باشد، بهتر است که مقداری هل و یا دارچین را درون آب کتری بیندازید. با این روش چایی عطر ماندگارتری خواهد داشت.
برای آنکه نوشیدنی شما رنگ و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است که یک دستمال ضخیم را روی قوری بگذارید؛ این ترفند کم میکند تا چایی بهتر دم بکشد و خوشرنگتر شود.
برای بسیاری از ما پیش آمده که دوست داریم طعم چایی تا آخری مهمانی تغییری نکند؛ برای این منظور لازم است که چایی را به گونهای دم کنید که تفاله درون قوری نباشد. در این روش میتوانید از قوریهای صافیدار استفاده کنید.
اگر چایی زیاد دم کشید یا به مرز جوشیدن رسید میتوانید با انداختن ۲ حبه قند از طعم بد و جوشیده آن جلوگیری کنید.
اگر دوست دارید نوشیدنی برای مدت بیشتری گرم بماند، قبل از ریختن آن درون استکان، مقداری آب جوش درون فنجان بچرخانید تا گرم شود و بعد چایی را درون آن بریزید.
طرز تهیه چای دورنگ
چای دورنگ بیشتر جنبه تزیینی دارد. برای تهیه چای دورنگ کافی است مقداری آب جوش و قند را مخلوط کنید و محلول را به اشباع برسانید یعنی تا جایی که قند در محلول آب میشود آن را شیرین کنید؛ سپس در قوری جداگانه از قبل چای دم کنید، آبجوش شیرین را داخل استکان ریخته و چای را خیلی ملایم به آن اضافه کنید در این حالت چای روی آبجوش قرار میگیرد.
منبع: دلتامگ