روز ۲۱ می ۱۹۹۲ در «کاراکاس» ونزوئلا هواپیمای عجیبی اجازه فرود میگیرد. برج مراقبت با بررسی نام و شماره پرواز متوجه میشوند که پرواز۹۱۴ متعلق به شرکت هواپیمایی «پان امریکن ورلد ایرویز» است.
کارکنان برج مراقبت همگی در بهت و حیرت فرو میروند، چون این پرواز روز ۲۲ ژوئیه ۱۹۵۵، در میانه راه از صفحه رادار محو و بیهیچ ردی برای همیشه ناپدید میشود تا جاییکه جستوجوگرانش را برای همیشه ناامید میکند و حالا بعد از ۳۷ سال قرار است روی زمین بنشیند! «خوان دلاکورته» تنها شاهدی که در مستندات این روز عجیب از او نام برده شده و ادعا میشود که ارتباط تلفنیاش با خلبان، ثبت شدهاست، ماجرا را اینگونه تعریف میکند: «هواپیمایی که فرود آمد، آنقدر قدیمی بود که رادار توانایی تشخیصش را نداشت.
زمانی که از خلبان درباره جزئیات پرواز پرسیدم، از پاسخ مبهم و لحن وحشتزدهاش متوجه شدم که یکجای کار میلنگد.
خلبان گفت که هواپیما ۴ کادر پرواز و ۵۷ مسافر دارد و قرار بوده که از میامی به نیویورک برود. اینجا بود که همه ما در اتاق کنترل برج مراقبت شوکه شدیم.
از او پرسیدیم که آیا گم شدهاست؟ زیرا مقصدی که قرار بوده به آن برسد، دستکم ۱۸۰۰ کیلومتر تا اینجا یعنی کاراکاس در آمریکای جنوبی فاصله دارد!».
سرنوشت نامشخص مسافران احتمالی زمان
بعد از نشستن هواپیما، کادر پرواز و مسافران چنان حیرتزده به اطرافشان نگاه میکردند که گویی از خوابی عمیق بیدار شدهاند.
کارکنان به مسافران توضیح دادند که هواپیما باید در ساعت ۹:۵۵ در میامی فرود میآمده، اما پس از ۳۷ سال در کاراکاس ونزوئلا نشسته است.
کارت شناسایی مسافران بررسی شد. آنها مسافران پرواز سال ۱۹۵۵ بودند و در تمام این سالها، هیچ اثری از تغییر سن در آنها دیده نمیشد.
درباره اینکه چه بر سر مسافران بعد از فرود به زمین آمدهاست، مستندات دقیقی در دست نیست، اما براساس منابع وقتی کارکنان برج مراقب قصد داشتند برای کمک به مسافران و خدمه نزدیک شوند، خلبان مانع آنها میشود و اعلام میکند که با مسافرانش دوباره پرواز میکند و خلبان قبل از پرواز عمدا تقویمی متعلق به سال ۱۹۵۵ را به زمین میاندازد.
در اینجا سوال پیش میآید که چطور برج مراقبت اجازه پرواز به هواپیمایی را میدهد که صلاحیت پرواز دوباره آن هم به مقصدی نامعلوم را نداشته است.
پایان باز پرواز۹۱۴!
تا اینجای داستان همهچیز بهنظر ساختگی میآید و ما هم درستی آن را تایید یا رد نمیکنیم.
اما اسنادی در فضای مجازی دست به دست میشود که جعلی بودنش را مورد تردید قرار میدهد. ادعا میشود که صدای ضبط شده خلبان و «دلاکورته» و تقویم سال ۱۹۵۵ هنوز در فرودگاه نگهداری میشود.
افرادی هم این داستان را یک ترفند رسانهای برای جذب مخاطب میدانند. از آنجا که در دهه ۹۰میلادی خواندن مطالبی درباره فرازمینیها و داستانهای تخیلی نزدیک به واقعیت برای مردم جذابیت زیادی داشت، دور از ذهن نیست که مجلات برای جلب مخاطب و فروش بیشتر به انتشار چنین مطالبی اقدام کردهباشند و برای باورپذیرترکردنش هم مصاحبههای تخیلی با اعداد و ارقام ترتیب دادهباشند.
ازطرف دیگر اگر اطلاعات سوانح هوایی در سالهای ۱۹۵۵ و ۱۹۹۲ را جستوجو کنید، هیچ مطلبی درباره پرواز ۹۱۴ پیدا نخواهید کرد. با اینحال هنوز افرادی هستند که با جدیت پیگیر ماجرای این پروازند و منتظرند روزی راز ناپدید شدنش آشکار شود.