تفالههای هویج، یا همان پوست و برگهای بیرونی هویج، اغلب از لحاظ تغذیهای ارزشمند هستند و میتوانند در آشپزی و تهیه غذاها مورد استفاده قرار بگیرند.
در زیر به برخی از فواید تفاله هویج اشاره شده است:
۱. **منبع فیبر**: تفاله هویج حاوی مقدار قابل توجهی فیبر میباشد. مصرف فیبر منجر به بهبود گوارش، کنترل قند خون، و کاهش خطر بیماریهای مرتبط با دستگاه گوارش میشود.
۲. **آنتیاکسیدانها**: تفاله هویج حاوی مقادیر معتبری از آنتیاکسیدانها مانند بتاکاروتن است. آنتیاکسیدانها کمک به مقابله با آسیبهای اکسیداتیو و پیری زودرس میکنند.
۳. **ویتامینها و مواد معدنی**: تفاله هویج حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین C و ویتامین K است. همچنین میتواند منبعی از مواد معدنی مانند پتاسیم و فسفر باشد.
۴. **کاهش ضایعات غذایی**: استفاده از تفاله هویج به عنوان یک بخش از غذاهای خودکفایی میتواند به کاهش ضایعات غذایی کمک کند و به حفظ محیط زیست کمک کند.
۵. **استفاده در آشپزی**: تفاله هویج میتواند به عنوان یک افزودنی در آشپزی مورد استفاده قرار گیرد، مانند استفاده در تهیه سوپها، پختن سسها یا تهیه مربا.
۶. **تغذیه دام**: تفاله هویج میتواند به عنوان یک منبع تغذیه برای دامها مورد استفاده قرار گیرد و در کشاورزی، مصارف جانبی مفیدی ایجاد کند.
بنابراین، استفاده از تفاله هویج میتواند به بهبود سلامتی و کاهش ضایعات غذایی کمک کند، اما همچنین مهم است که در زمان مصرف آن، توجه به نکات بهداشتی و مواد نگهدارنده داشته باشید.
تفاله هویج سرشار از فیبر
ماده مغذی اصلی که از طریق آب هویج از بین میروند فیبر است. حدود هشت هویج بزرگ برای تولید ۸ اونس یا یک فنجان آب هویج استفاده میشود. در چهار هویج بزرگ ۸ گرم فیبر وجود دارد، اما در یک فنجان آب هویج تنها ۲ گرم فیبر وجود دارد، شش گرم فیبر در تفاله بعد از آبگیری باقی میماند و این فیبر برای تنظیم هضم شما ضروری است و همچنین سطح کلسترول شما را سالم نگه میدارد. مؤسسه پزشکی توصیه میکند که زنان روزانه ۲۱ تا ۲۵ گرم فیبر دریافت کنند و مردان روزانه ۳۰ تا ۳۸ گرم، خوردن چهار هویج بزرگ به جای آب هویج کمک خواهد کرد که به این هدف برسید.
ویتامین A از خواص تفاله هویجآب هویج حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیتو شیمیاییهای زیادی است که در کل هویج وجود دارد؛ هویج و آب هویج هر دو غنی از ویتامین A هستند فقط مقدار بسیار کمی از آن با آبگیری از بین میرود. ویتامین A برای حفظ سلامت چشمان، پوست، استخوانها و دندانها ضروری است و فقط یک فنجان آب هویج تقریبا ۳۲۲ درصد نیاز روزانه شما را برای ویتامین A فراهم میکند.
تفاله هویج پتاسیم و ویتامین K داردهویج منبع خوبی از ویتامین K و پتاسیم نیز است و هیچ یک از این مواد مغذی توسط آبگیری از بین نمیرود. پتاسیم کافی برای حفظ تعادل مایع بدن مفید است و به انتقال عصب کمک خواهد کرد و ویتامین K برای لخته شدن خون و تشکیل پروتئین در استخوانها، عضلات و کلیه ضروری است.
یک فنجان آب هویج ۲۰ درصد از نیاز روزانه شما را برای پتاسیم و حدود ۳۵ درصد نیاز شما به ویتامین K را تامین میکند. برای جلوگیری از هدر رفتن فیبر، میتوانید تفاله را بعد از صرف آب هویج بخورید، هرچند بسیار جذاب نیست. بهتر است تفاله را به مافین و یا کیک هویج اضافه کنید.
تفاله باقی مانده از آب هویج را نیز میتواند به غذای جوجههای خود اضافه کنید. اگر شما به سادگی تفاله را دور میریزید، یعنی فیبرهایش را هدر میدهید. تا زمانی که مقدار زیادی فیبر از دیگر منابع دریافت میکنید، نوشیدن آب هویج یک راه آسان برای اضافه کردن مواد مغذی اضافی به رژیم غذایی روزمره است وقتی با دستگاه آبمیوهگیری آب هویج میگیرید تفالههایش را دور نریزید؛ میتوانید با بستهبندی و نگهداری آنها در فریزر از این مواد ظاهرا بلااستفاده در آشپزیهای آینده خود استفاده بهینه کنید.