آیا متروپلی دیگر در راه است؟/ ساکنان ساختمان عدالت در محوطه چادر زدند!

اهالی مجتمع مسکونی عدالت ۲ در حالی بیش از پنج سال در این ساختمان سکونت دارند که این ساختمان پایان کار نداشته و یکبار در سال ۹۲ فرونشست و فنداسیون آن خبرساز شده بود.
آیا متروپلی دیگر در راه است؟  ساکنان ساختمان عدالت در محوطه چادر زدند!
کد خبر : ۶۰۷

 پس از حادثه ناگوار متروپل آبادان نگاه‌ها به سمت ساختمان‌های نا ایمن به ویژه مجتمع‌های مسکونی دوخته شده است.

 از طرفی با توجه  به حادثه ریزش متروپل و مقصر بودن چندین دستگاه شهری و استانی در احداث چنین ساختمانی، نگرانی و دغدغه را در افکار عمومی بیش از پیش کرده است و بارها این سوال را ذهن متبادر می‌کند که آیا بناهای غیراستاندارد دیگری در استان وجود دارد و اگر وجود دارد مبادا به چنین سرنوشت تلخی دچار شوند.

بر اساس این گزارش، زمان زیادی از حادثه متروپل نگذشت که ۵۳ خانوار ساکن ساختمان «عدالت ۲» متعلق به تعاونی بیمارستان ابوذر واقع در منطقه ۳۰۰ دستگاه اهواز در اعتراض به اینکه این ساختمان‌ بدون پایان کار و نیمه‌کاره به بهره‌برداری رسیده از ترس خراب شدن آن ساختمان را ترک کرده در فضای سبز در مقابل ساختمان چادر زدند.

 

ترس از تکرار تراژدی متروپل ساکنین یک مجتمع را آواره کرد | ماجرای عجیب و غریب ساختمان عدالت ۲ در اهواز

حکم تخلیه ساختمان ابلاغ شد

محمدرضا قنواتی شهردار منطقه هشت شهرداری اهواز با تایید نا ایمن بودن این ساختمان، نیز  اظهار کرد: این ساختمان در سال ۸۷ پروانه ساخت و ساز گرفته اما  از سال ۹۰ تا سال ۹۴ توقف عملیات آن را صادر شد اما مالک توجه به این اخطارها ساخت و ساز را ادامه داده است.

وی با بیان اینکه هیچ گونه پایان‌کاری برای این ساختمان صادر نشده است، افزود: جدا  از استحکام ساختمان، چاله آسانسور حفاظ ندارد، دور راه پله‌ها  در زیر زمین حفاظ نیست، برق در چاله آسانسور آویزان مانده و  انشعابات غیر مجاز است.

شهردار منطقه هشت شهرداری اهواز در رابطه با صدور حکم تخلیه ساختمان، گفت: بنده به تمام ساکنین و مالک ساختمان ابلاغ کردم که این مجتمع باید تخلیه شود چرا که این ساختمان از نظر ما محیط کارگاهی و خطرناک است.

قنواتی با انتقاد از اسکان در این مجتمع و ایجاد ناامنی روانی برای شهروندان، بیان کرد: ساکنین انتظار دارند شهرداری، استانداری، و... برای  آن‌ها خانه بخرد، در حالی که در صورت نا ایمن بودن ساختمان از سوی سازمان نظام مهندسی، مالک موظف است خانه‌ای برای آن‌ها بخرد یا کرایه کند و یا پولشان را به روز پرداخت کند.

ساختمان «عدالت ۲» ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

کوروش خواجوی رئیس سازمان نظام فنی مهندسی خوزستان  در این رابطه، اظهار کرد: این ساختمان در سال ۸۷ پروانه ساخت و ساز گرفته است که در این پروانه نام یک شرکت مهندسی به عنوان ناظر درج شده که عضو سازمان نبوده است.

وی افزود: بنا به تحقیقاتی که انجام شد اسکلت و سفت‌کاری ساختمان در سال ۹۲ تمام شده بود و از تا سال ۹۷ برخی از قسمت‌های ساختمان توسط عده ای از مالکین نازک‌کاری‌ شده است.

رئیس سازمان نظام فنی مهندسی خوزستان گفت: ناظران سازمان فنی مهندسی از سال ۹۵ تا ۹۷ با شرکتی که مسئول نظارت از این ساختمان بوده به‌صورت شخصی همکاری کردند اما تمام گزارشاتی که آن شرکت و ناظران  حقیقی سازمان فنی مهندسی  به‌عنوان شخص حقیقی به شهرداری ارسال داده‌اند، مبنی بر این بوده که کار باید متوقف و پایان کار ساختمان صادر نشود.

خواجوی با بیان اینکه شهرداری پایان کاری برای این ساختمان صادر نکرده است، عنوان کرد: صدور پایان کار به معنای مجوز بهره‌برداری است درحالی‌که اهالی این ساختمان بدون بهره‌برداری در آن ساکن شدند.

وی با تاکید بر اینکه ساختمان «عدالت ۲» یک کارگاه ساختمانی با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است، بیان کرد: دستگاه‌های خدمات رسان (آب، برق، گاز و...) به این ساختمان انشعاب ندادند و اکنون انشعابات آب، برق و...ساختمان غیرقانونی است.

وی افزود: این ساختمان مشکل سازه‌ای دارد و آنچه باید فوری  به آن رسیدگی شود مربوط به نورگیرها، چاله آسانسورها، و... که باز هستند و خطر آن‌ها بیش از سازه است.

خواجوی با طرح این سؤال مبنی بر اینکه بر چه اساسی ساختمانی که پایان کار ندارند مردم در آن ساکن شدند، گفت: به نظر می‌رسد افرادی که اقدام به خرید ملک در این ساختمان کردند از روی ناچاری این کار را کردند چرا کاملاً مشخص است که این مجتمع قابل سکونت نیست.

وی با بیان اینکه ارزیابی ما از سازه مجتمع مسکونی عدالت ۲ این است که می‌توان آن  را مقاوم سازی کرد، عنوان کرد: یکی از اشکالاتی که به سازنده وارد است مربوط به قسمت‌هایی است که جزء مشاعات بوده (درب ورودی پارکینگ، لابی طبقه همکف) که حق همه واحدها است دور آن‌ها پارتیشن کشیده و به عنوان مغازه استفاده کرده است که کاملاً غیر قانونی و طبق اسنادی که مشاهده کردیم شهرداری نیز مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده است.

خواجوی با اشاره به آسیبی که از آب زیر زمین به واحدهای مجتمع وارد شده، عنوان کرد: باید فوراً جلوی نشتی آب گرفته شود و مقاوم سازی آن توسط شرکت واجد صلاحیت انجام شود.

ساختمان ارتباط حقوقی با دانشگاه علوم پزشکی ندارد

با تایید نا ایمن بودن ساختمان از سوی دستگاه‌های مسئول و بلاتکلیفی ساکنین، با توجه به اینکه گفته می‌شود سازنده تعاونی مسکن بیمارستان ابوذر است انتظار می‌رفت دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص توضیحاتی ارائه دهد اما علیرضا نجفی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: چند نفر از بازنشستگان بیمارستان ابوذر اهواز به طور قانونی موفق به دریافت مجوز تعاونی مسکن می‌شوند و به صورت خصوصی اقدام به فعالیت می‌کنند و این تعاونی هیچ گونه ارتباط حقوقی با بیمارستان ابوذر و دانشگاه ندارد.

ترس از تکرار تراژدی متروپل ساکنین یک مجتمع را آواره کرد | ماجرای عجیب و غریب ساختمان عدالت ۲ در اهواز [کلیک و کشیدن برای جابجایی]

البته با یک جستجوی ساده در گوگل صحت این موضوع مشخص می‌شود و استفاده از پسوند بیمارستان ابوذر صرفاً به دلیل ارتباط کاری بازنشستگان موسس تعاونی با این بیمارستان است.

اگر چه بررسی اخبار مربوط به این ساختمان در گذشته نشان می‌دهد فرو نشست فنداسیون این پروژه در سال ۹۲ خبرساز شده و به نوعی نا ایمن بودن ساختمان محل بحث بوده است اما شهردار وقت به نامه نگاری با سازمان فنی و مهندسی و سبک سازی و رفع خطر اکتفا کرده است و طبق اظهارات شهردار فعلی این ساختمان کماکان پایان کار ندارد.

 

 

 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر