برخی از افراد با نوعی از افسردگی میتوانند دچار افزایش اشتها و به دنبال آن افزایش وزن شوند که در صورت تداوم این روند، این مشکل میتواند در آینده فرد را در معرض بیماریهای مزمن قرار دهد. برخی از انواع افسردگی نیز میتواند اثر عکس، یعنی کاهش اشتها و به دنبال آن کاهش وزن را در پی داشته باشد.
تمایلات غذایی فرد افسرده میتواند غذاهایی مانند فست فود، غذاهای کم کیفیت و غذاهایی با کالری بالا باشد. علاوه بر آن فرد دارای افسردگی شدید غالبا رژیم غذایی ناسالم دارند و در رژیم غذایی این افراد کاهش مصرف سبزیجات، میوه، شیر و غلات دیده میشود.
افزایش ابتلا به افسردگی در زنانی که مصرف بالاتری از فست فود، کچاب، مایونز، غلات تصفیه شده و مقدار بالاتری از شکر و چربی مصرف میکنند بیشتر است. یافتههای یک پژوهش نشان میدهد که احتمال ابتلا به افسردگی در زنانی که میزان بالاتری از سبزیجات، میوه، تخم مرغ، آجیل و روغن زیتون مصرف میکنند، کمتر است.
یکی از اسیدهای چرب بسیار مفید که نقش مهمی در عملکرد سلولهای مغزی ایفا میکند امگا۳ است. این اسید چرب در فعالیتهای نوروژنز، انتقال دهنده عصبی، و ضدالتهابی در سلولهای مغزی نقش دارد. کمبود این اسیدچرب افزایش ریسک اختلالات روانی مانند اختلالات توجه، شیزوفرنی، اختلالات دوقطبی، افسردگی و آلزایمر میشود.