در برخی از شرایط نفخ دیگر یک علامت مزاحم نیست و میتواند نشانههای نگران کنندهای داشته باشد به طوری که نیاز به توجه فوری پزشکی را ایجاد کند. در ادامه به نقل از «وب ام دی»، به برخی از مواد غذایی که به کاهش نفخ کمک میکنند، خواهیم پرداخت.
* موز
دادههای یک مطالعه نشان داد زنانی که قبل از هر وعده غذایی یک موز میخورند کمتر از آنهایی که این کار را نمیکنند، نفخ میکنند. کارشناسان فکر میکنند که این به این دلیل است که با خوردن موز، باکتریهای روده خاصی را منتقل میکنند که به آرام کردن تولید گاز در شکم کمک میکند.
* کرفس
مقداری کرفس میل کنید تا هیدراتاسیون بدن را تقویت کنید، زیرا به فرآیند هضم کمک میکند. کرفس همچنین فلاونوئیدهای خاصی (مولکولهای گیاهی کوچک) را فراهم میکند که التهاب را در بدن شما - از جمله در روده - کاهش میدهد.
* زردچوبه
این ادویه که به غذاها رنگ زرد میدهد حاوی مقدار زیادی ترکیب «کورکومین» است. مطالعات نشان میدهد که کورکومین میتواند علائم «سندرم روده تحریکپذیر» (IBS) را کاهش دهد، سیستم گوارشی را تنظیم کند و نفخ را کاهش دهد.
* زنجبیل
زنجبیل، ادویه تُندی است که مایعات داخل روده را به جریان میاندازد. این وضعیت به هضم غذا و تخلیه سریع معده کمک میکند که به نوبه خود از ایجاد نفخ جلوگیری میکند.