کشف جدید دانشمندان درباره راز طول عمر افراد

دانشمندان کشف کرده اند که سلول‌ها همه به طور یکسان پیر نمی‌شوند و ۲ مسیر متفاوت را دنبال می‌کنند.
کشف جدید دانشمندان درباره راز طول عمر افراد
کد خبر : ۶۱۲۵۶

دانشمندان ممکن است در مطالعه آزمایشگاهی انجام داده بر روی سلول‌ها، چگونگی افزایش طول عمر افراد تا ۸۰ درصد را کشف کرده باشند.

دانشمندان کشف کردند که سلول‌ها همه به طور یکسان پیر نمی‌شوند و دو مسیر متفاوت را دنبال می‌کنند. دانشمندان ممکن است نحوه بازسازی مجدد ساعت‌های بیولوژیکی ما را کشف کرده باشند، چیزی که می‌تواند آن‌ها را به یک پیشرفت بزرگ سوق دهد.

گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو برای اولین بار نشان داده‌اند که امکان ربودن یک مسیر ژنتیکی مرتبط با پیری سلولی وجود دارد. آن‌ها توانستند طول عمر سلول‌های مخمر را بیش از ۸۰ درصد افزایش دهند و اکنون اظهار کردند انجام این کار روی سلول‌های پیچیده‌تر انسانی احتمالا امکان‌پذیر است.

این در حالی است که برخی از دانشمندان معتقدند پیری بیماری قابل درمان است، اما محققان در این مقاله نوشتند: مطالعه ما یک نمونه اثبات مفهومی است که کاربرد موفقیت‌آمیز زیست‌شناسی مصنوعی برای برنامه‌ریزی مجدد فرآیند پیری سلولی را نشان می‌دهد و ممکن است پایه‌ای برای طراحی مدارهای ژن مصنوعی برای ارتقای موثر طول عمر در موجودات پیچیده‌تر باشد.

سلول‌های انسانی به عنوان کارخانه‌های کوچکی که تمام فرآیندهای مهمی را که بدن ما برای زندگی نیاز دارد، عمل می‌کنند. مسئله این است که این واکنش‌های شیمیایی می‌توانند مواد زائد سمی تولید کنند که با افزایش سن به تدریج به دی. ان.‌ای و سایر اجزای سلولی ما آسیب می‌رسانند. به همین دلیل، بدن ما روش‌هایی را برای بستن این سلول‌ها پیش از ایجاد هرگونه ویرانی ابداع کرده است.

در مطالعه دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو که روز پنجشنبه در مجله ساینس (Science) منتشر شد، این محققان از سلول‌های مخمر به عنوان مدلی برای فرآیند پیری استفاده کردند. 

این به این دلیل است که مدارهای ژنتیکی طبیعی در سلول‌های مخمر باعث می‌شود که آن‌ها به یک وضعیت مرتبط با سن مرتبط شوند و به روشی مشابه سلول‌های انسانی پیر شوند. پیری سلولی در مخمر توسط یک سوئیچ ژنتیکی مشاهده می‌شود که یا باعث انشعاب خواص پروتئین‌سازی سلول یا اختلال در تولید انرژی سلول - میتوکندری می‌شود.

یکی از این مسیرها باعث مرگ سلول می‌شود. در یک سلول طبیعی، این مسیرها یکدیگر را متوقف می‌کنند، زیرا وجود یکی باعث از بین رفتن دیگری می‌شود. با این حال، محققان دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو یک مدار ژنتیکی جدید ایجاد کردند که به این سلول‌ها اجازه داد به طور منظم بین دو مکانیسم پیری جابجا شوند و از پیری با سرعت طبیعی جلوگیری کنند. این سلول‌ها ۸۲ درصد بیشتر از سلول‌هایی که دستکاری نشده بودند، عمر کردند.

در حالی که امکان زنده ماندن برای همیشه وجود نخواهد داشت، دانشمندان ممکن است بتوانند عمر انسان‌ها را طولانی کنند. محبوبیت مفهوم برگرداندن ساعت به عقب در حال افزایش است. هک زیستی یک اصطلاح کلی است که تکنیک‌های زیادی را در بر می‌گیرد که برای برخی می‌تواند شامل روزه‌داری، حمام یخ یا پیروی از یک رژیم سخت باشد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
ایسنا
مجله زندگی
ارسال نظر