استاندار گیلان حداکثر ذخیره سد تا پایان اردیبهشت ماه را بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون متر مکعب پیشبینی کرد و گفت: باید تقویم زراعی را در اراضی آبخور سد اجرا کنیم و لذا فرمانداران در شهرستانهایی که آبخور سد هستند، فعال شوند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
عباسی با اشاره به محدودیتهای اعتباری دستگاههای متولی لایروبی لاینینگ و انهار و شبکههای آبرسانی، بر استفاده از ظرفیت مولدسازی تاکید کرد و متذکر شد: به دنبال تامین ماشین آلات کشاورزی از طریق منطقه آزاد انزلی هستیم.
وی از جهاد کشاورزی خواست تامین به موقع و با قیمت مناسب بذر و کود را داشته باشد و خاطرنشان کرد: دستگاههای نظارتی همچون تعزیرات در کنار جهاد کشاورزی و صمت فعال شوند تا از گرانفروشی و ایجاد بازار سیاه بذر و کود جلوگیری کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به قیمت کاهشی بذر گواهی شده رقم هاشمی از ۷۰ به ۴۸ هزار تومان، بیان کرد: کشاورزان باید از بذر گواهی شده استفاده کنند تا شاهد کاهش ضایعات محصول برنج باشیم.
وی بر استفاده بهینه از ظرفیت استخرها و آب بندانها و چاهها از طریق برق رسانی نیز تاکید و اضافه کرد: کنتورهای برق موقت را به کشاورزات تحویل دهید و با محوریت فرمانداران، از سرقت ژنراتورها جلوگیری شود.
عباسی با بیان اینکه لحظه لحظه فروردین ماه و اردیبهشت ماه برای کشاورزان مهم و حیاتی است، عنوان کرد: فرمانداران دائما از اراضی و سردهنهها و آب بندانها و شبکههای آبرسانی بازدید کنند و جویای احوال کشاورزان شوند و مشکلاتشان را بشنوند.
وی با اشاره به آسیب دیدن کشاورزان در سال گذشته، یادآور شد: کشاورزان در آبیاری و برداشت محصول مشکل نداشتند، اما در فروش خسارت دیدند لذا با دستور رئیس جمهور، جلوی واردات برنج گرفته و توزیع برنج انبارها متوقف شده و برای رقم هاشمی گیلان، قیمت توافقی را اعلام کردیم و خرید همچنان ادامه دارد.
استاندار گیلان اقتصاد برنج را اقتصاد مردمی دانست و عنوان کرد: در راستای شعار سال، باید شاهد رشد معنادار تولید محصول برنج باشیم و قطعا امسال قیمت برنج مناسب خواهد بود.
عباسی همچنین خواستار پیگیری احداث سدهای لاستیکی و دو سد مخزنی شفارود و پلرود شد و افزود: امروز کشت مکانیزه برنج را آغاز کردیم و لذا اراضی تسطیح شده حتما باید کشت شوند تا زمینه خشک کردن زمین و تغییر کاربری فراهم نشود.