مردم در کشورهای بزرگ مقدار زیادی موز مصرف میکنند. شاید بتوان گفت که هر کدام از آنها هر سال تقریبا ۹۰ عدد موز میخورند. به همین دلیل موز یک میوه محبوب در بین افراد محسوب میشود که سرشار از پتاسیم و ویتامین c است، اما اگر موز کال یا خیلی رسیده باشد، ممکن است حالت خوشایندی را ایجاد نکند.
موز یکی از پر خاصیتترین میوه هاست، اما باید هنگام مصرف این میوه مطمئن باشید که سالم است. شما میتوانید از مشخصات ظاهری یا بوی خاص، موز ناسالم را تشخیص دهید.
موز ممکن است در عرض چند روز به یک میوه مضر تبدیل شود. اگر موزهای سبز خریداری کرده اید، ممکن است بین سه الی چهار روز طول بکشد تا رسیده شود، اما گاهی اوقات موزها بیش از حد رسیده میشوند. معمولاً همین سه الی چهار روز، زمان خوبی برای مصرف موز است. هر چه قدر هم رسیدهتر باشد، میزان قند آن بالاتر است، اما موزی که بیش از حد رسیده باشد خیلی خاصیت بالایی ندارد.
فراموش نکنید که علاوه بر مشخصات ظاهری موز، باید به بوی آن هم توجه کنید. معمولاً بوی موز در چنین حالتی که غیر قابل مصرف است، شبیه به بوی مخمر، کپک و قارچ میشود و یک بوی کهنگی به خودش میگیرد که نشان دهنده فاسد شدن میوه است و هرگز نباید آن را استفاده کنید.
یک هفته بعد از رسیدن، کاملاً راحت میتوانید موز را استفاده کنید، به شرطی که هیچ کدام از این ویژگیها را نداشته باشند:
پوست سیاه یا سیاهی داخل میوه که میتواند علامت قارچ عفونی باشد
کپک بیرون موز و نشت مایع از داخل موز
بافت خیلی نرم و له شده داخل موز
اگر میوه شما هر کدام از این مشکلات را داشت، هرگز نباید آن را استفاده کنید و باید سریعاً دور بیاندازید.
فقط به خاطر اینکه موز قهوهای شده یا لکههایی بیرون آن مشاهده میکنید، به این معنا نیست که موز را دور بیاندازید و نباید آن را استفاده کنید. موزهایی که هنوز به طور کامل نرسیده اند، نشاسته بیشتری دارند که شاید هضم و گوارش را کمی سخت کنند. پس بهتر است کمی صبر کنید تا موز برسد و بعد آن را استفاده کنید؛ بنابراین وجود کمی لکه قهوهای روی موز مشکلی نخواهد داشت.