عملکرد این ژنراتورها برای تولید برق با نسخه های پیچیده تر قابل مقایسه است.
ژنراتورهای برق تماسی با توانایی تبدیل اصطکاک به مقدار اندکی الکتریسیته احتمالا در آینده در لباس هایی به کار می روند که حرکت فرد را به برق تبدیل می کنند یا در ایمپلنت های مغزی بدون باتری و موارد دیگر به کار می روند.
تاکنون نسخه های متعددی از ژنراتورهای برق تماسی با توجه به این دیدگاه ساخته شده که برخی مواد هنگام مالش با ماده ای دیگر دارای بار الکتریکی می شوند مانند بادکنک و مو. طبق تحقیق جدید طرح های مذکور شامل تنظیماتی پیچیده برای قطعات گرانقیمت هستند و همچنین میزان برق محدودی تولید می کنند.
گروهی از محققان دانشگاه آلاباما به رهبری گانگ وانگ اکنون یک نسخه ساده تر ابداع کرده اند. ژنراتور این پژوهشگران براساس تحقیقات قبلی ساخته شده که نشان می دهد این سیستم را می توان از نوار چسب، پلاستیک و فلز ساخت. اما آنها قطعات ژنراتور را طوری کنار یکدیگر قرار دادند که عملکرد آن با ژنراتورهای پیچیده تر و گرانقیمت تر برابری می کند.
طرح اصلی ژنراتور برق تماسی شامل یک نوار چسب دو طرفه یک ورقه پلاستیک است که بین دو صفحه آلومینیوم قرار گرفته است. فشار این صفحات روی یکدیگر و جدا کردن آنها از یکدیگر به طور لحظه ای نوعی جرقه ایجاد می کند و میزان فشاری که به طور مستقیم به کار می رود روی میزان برق تولیدی تاثیر می گذارد.
یک نسخه از ژنراتور شامل دوالکترود برای تولید برق با تراکم ۱۶۹.۶وات به ازای هر مترمربع به کار گرفته شد که به گفته تیم ۴۷ درصد بیشتر از طرح های قبلی بود.
محققان در آزمایش ها از ژنراتور برای روشن کردن۴۰۰ چراغ ال ای دی تنها با فشار لایه ها روی یکدیگر ستفاده کردند.
روشن کردن چراغ های ال ای دی یا دستگاه های الکترونیکی کوچک دیگر فقط یکی از کاربردهای ژنراتور برق تماسی است. با استفاده از آن در سطوح چوبی می توان انرژی راه رفتن را جذب، برق مورد نیاز سمعک را تامین و نمایشگرهای لمسی برقی را روشن کرد.