سکته گرمایی چیست؟ چه علائمی دارد؟

سکته گرمایی وضعیتی است که از گرم شدن بیش از حد بدن ناشی می‌شود و معمولا در نتیجه تماس طولانی مدت یا فشار فیزیکی در دما‌های بالا رخ می‌دهد.
سکته گرمایی چیست؟ چه علائمی دارد؟
کد خبر : ۷۰۷۳۲

سکته گرمایی باید فورا درمان شود وگرنه به قلب و کلیه آسیب جدی می‌رساند و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود خنک کردن بدن بیمار بهترین اقدام است.
سکته گرمایی وضعیتی است که از گرم شدن بیش از حد بدن ناشی می‌شود و معمولا در نتیجه تماس طولانی مدت یا فشار فیزیکی در دما‌های بالا رخ می‌دهد. این جدی‌ترین شکل آسیب گرما است که می‌تواند در صورتی رخ دهد که دمای بدن شما به ۱۰۴ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتیگراد) برسد. این وضعیت در ماه‌های تابستان بسیار رایج است

سکته گرمایی نیازمند درمان اورژانسی است سکته گرمایی می‌تواند به سرعت به مغز، قلب، کلیه‌ها و ماهیچه آسیب برساند آسیب‌هایی که درمان طولانی‌تر را خراب می‌کند، به تاخیر می‌افتد و خطر مشکلات جدی و یا مرگ را افزایش می‌دهد.

علایم سکته گرمایی:
علائم و نشانه‌های سکته گرمایی عبارتند از:

دمای بالا بدن:

دمای هسته بدن ۱۰۴ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتی گراد) و یا بالاتر، با یک دماسنج مقعد دما را بگیرید نشانه اصلی سکته گرمایی است.

تغییر حالت روانی و یا ذهنی:

گیجی، آشفتگی، بیان غلط، عصبانیت، هذیان، تشنج و کما بیش از همه می‌تواند ناشی از گرما زدگی باشد.

تغییر در عرق:

در اثر سکته گرمایی ناشی از هوای گرم، پوست احساس گرما و خشکی می‌کند با این حال در اثر سوختگی ناشی از ورزش شدید، پوست ممکن است خشک و یا کمی مرطوب باشد.

تهوع و استفراغ:

ممکن است حالت تهوع و یا استفراغ داشته باشید.

پوست قرمز:

پوست شما ممکن است قرمز شود، چون درجه حرارت بدن افزایش می‌یابد.

تنفس سریع:

تنفس ممکن است سریع و سطحی شود.

ضربان قلب:

ممکن است ضربان قلب شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند، زیرا فشار گرما باعث فشار فوق العاده بر روی قلب شما برای کمک به خنک کردن بدن می‌شود.

سردرد:

ممکن است سردرد شدیدی بگیرید.


چه زمانی برای سکته گرمایی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر فکر می‌کنید ممکن است فرد گرما زده شده باشد به دنبال کمک فوری پزشکی باشید تماس با ۱۱۵ یا شماره خدمات اورژانس محلی تان داشته باشید، زیرا سکته گرمایی در اثر گرمازدگی شدید رخ می‌دهد.

اقدام فوری برای خنک کردن فرد گرمازده در هنگام انتظار برای درمان اورژانسی در نظر بگیرید.

فرد را به سایه و یا در داخل خانه ببرید.
لباس‌های اضافی او را در آورید.
این فرد را با هر وسیله ممکن در دسترس خنک کنید او را در یک وان خنک از آب و یا یک حمام با دوش سرد قرار دهید و یا بسته‌های یخ و یا کمپرس یخ سرد و مرطوب روی سر فرد، گردن، زیر بغل و کشاله ران قرار دهید.
علل سکته گرمایی:
سکته گرمایی می‌تواند در نتیجه مواردی رخ دهد که در ادامه این بخش از سلامت نمناک گفته ایم:

قرار گرفتن در یک محیط داغ:

یک نوع از گرما زدگی به نام گرمازدگی (کلاسیک) که قرارگرفتن در یک محیط داغ منجر به افزایش دمای بدن می‌شود. این نوع گرمازدگی معمولا بعد از قرار گرفتن در معرض هوای گرم، مرطوب به ویژه برای دوره‌های طولانی مدت رخ می‌دهد این بیماری اغلب در بزرگسالان مسن‌تر و افراد با بیماری‌های مزمن رخ می‌دهد.

فعالیت شدید:

گرما زدگی ناشی از افزایش دمای بدن است که با فعالیت فیزیکی شدید در هوای گرم به وجود می‌آید. هر کسی که در هوای گرم کار می‌کند یا ورزش می‌کند می‌تواند ناشی از گرما زدگی باشد، اما به احتمال زیاد در صورتی رخ می‌دهد که به دما‌های بالا عادت نداشته باشید.

در هر دو نوع گرمازدگی، وضعیت شما می‌تواند به صورت زیر باشد:

پوشیدن لباس‌های اضافی که مانع از تبخیر شدن و خنک شدن بدن می‌شود
خشکی بدن با ننوشیدن آب کافی برای پر کردن مایعات از دست رفته از طریق عرق کردن
عوامل خطر و افرادی که در معرض سکته گرمایی هستند
هر کسی می‌تواند ریسک سکته گرمایی را با چندین عامل بالا ببرد که شامل:

سن:

توانایی شما برای مقابله با گرمای شدید بستگی به قدرت سیستم عصبی مرکزی شما دارد. در جوانی، سیستم عصبی مرکزی کاملا رشد نکرده است و در بزرگسالان بالای ۶۵ سال، سیستم عصبی مرکزی وخیم‌تر می‌شود که باعث می‌شود بدن کمتر قادر به مقابله با تغییرات دمای بدن شود. هر دو گروه سنی معمولا به سختی مرطوب باقی می‌مانند و این کار ریسک را نیز افزایش می‌دهد.

فعالیت شدید در هوای گرم:

آموزش نظامی و مشارکت در ورزش، مانند مسابقات فوتبال و یا دویدن در مسافت دور در شرایط آب و هوای گرم از جمله موقعیت‌هایی هستند که می‌تواند منجر به سکته گرمایی شود.

قرار گرفتن ناگهانی در معرض هوای داغ:

ممکن است بیشتر در معرض بیماری‌های مرتبط با گرما قرار بگیرید اگر در معرض یک افزایش ناگهانی درجه حرارت قرار داشته باشید، از این قبیل در طول یک موج گرمای تابستان و یا سفر به جو گرم تر. حداقل چند روز فعالیت خود را محدود کنید تا به خودتان اجازه دهید با این آب و هوا عادت کنید.

منبع: صد آنلاین

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر