واریز سود سهام عدالت آغاز شد

واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌ها که همچنان به ایستگاه پایانی نرسیده و پرونده آن باز است سود سهام عدالتی که مرحله اول آن آذرماه سال گذشته پرداخت شد و مرحله دوم واریز آن هم ۲۴ اسفندماه بود.
واریز سود سهام عدالت آغاز شد
کد خبر : ۷۱۴۴۱

بنابر گفته مسئولان، پالایشگاه بندرعباس، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند.
واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌ها که همچنان به ایستگاه پایانی نرسیده و پرونده آن باز است سود سهام عدالتی که مرحله اول آن آذرماه سال گذشته پرداخت شد و مرحله دوم واریز آن هم ۲۴ اسفندماه بود.

سودی که پیش از این در ۲۸ فروردین‌ماه مجید عشقی رئیس سازمان بورس در رسانه ملی با اشاره به آن اظهار کرده بود: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها را جمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

به تازگی هم محمود حسنلو معاون فناوری و توسعه نوآوری سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرده است: حدود ۱۰ درصد از کل مبلغ کل سود سهام عدالت برای واریز باقی مانده است که هر زمانی که این مبلغ واریز شود تقدیم مردم می‌شود. شرکت‌ها هشت ماه وقت قانونی برای واریز سود دارند که شرکت سپرده‌گذاری نیز منتظر بود که این پول را دریافت کند و به حساب مردم واریز کند ولی متأسفانه این شرکت‌ها پولی واریز نکردند و در این زمینه تخلف کردند.

عدم برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت که مجید عشقی رئیس سازمان بورس هم با اشاره به آن اظهار کرده بود: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اشکالاتی در ساماندهی برگزاری مجامع شرکت‌ها اتفاق افتاد که باعث شد روند برگزاری مجامع این شرکت‌ها متوقف شود. از سال ۹۹ هیئت مدیره این شرکت‌ها تجدید نشده و همان هیئت مدیره که مدت ماموریت‌شان تمام شده در این شرکت‌ها حضور دارند.

بعد از آن‌که مردم در سال ۹۹ روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کردند در انتخاب اعضای هیئت مدیره هیچ نقشی نداشته‌اند. سال ۱۴۰۰ تصمیماتی توسط شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد اتخاذ شد که از برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که اعضای هیئت مدیره آنها توسط دولت تعیین می‌شود جلوگیری شد و به درستی جلوی این کار گرفته شد و مجامع اینها برگزار نشد.

در نهایت هم ۷ آذرماه سال گذشته بود که سرانجام پس از رفت و برگشت‌های بسیار شورای عالی بورس نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت را تصویب و ابلاغ کرد.

پس از این ابلاغ مصوبه شورای عالی بورس اولین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دوشنبه ۲۳ بهمن سال گذشته برای استان خراسان شمالی برگزار و بنابر اعلام سازمان بورس با حضور ۵۲.۱ درصد از سهامداران همراه شد؛ دومین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم برای استان زنجان ۳ اسفندماه با حضور ۶۳.۲ درصد از سهامداران برگزار و نهایی شد؛ مجمع استان گیلان هم اولین مجمع سال ۱۴۰۳ و سومین مجمع استانی سهام عدالت بود که در فروردین‌ماه برگزار شد.

با توجه به اطلاعیه‌های منتشر شده در سامانه کدال بنا بود مجامع استان‌های ایلام، کرمان و مرکزی هم به ترتیب ۲۶ خردادماه، ۱۳ و ۲۱ تیرماه برگزار شود که مجامع دو استان ایلام و کرمان لغو شد؛ اما مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده صاحبان سهام شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان مرکزی با حضور ۸۷.۸ از سهامداران برگزار و اعضای هیات مدیره انتخاب شدند.

خبر مهم سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سهام عدالت
لغو برگزاری مجامع استان ایلام که ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در رابطه با چرایی آن گفت: بنا بود مجمع شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان ایلام ۱۳ تیرماه برگزار شود، اما به سبب اینکه متاسفانه صورت‌های مالی حسابرسی شده آماده نشده است برگزاری مجمع لغو شد؛ هر زمانی که صورت‌های مالی حسابرسی شده که لازمه برگزاری مجمع است آماده و منتشر شود مجمع این استان هم برگزار خواهد شد.

دو استان مجامع سهام عدالت خود را برگزار می‌کنند. در ادامه هم به تازگی مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص آخرین جزئیات از روند برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت گفت: همان‌طور که می‌دانید سه استان خراسان شمالی، زنجان و گیلان مجامع خود را برگزار کردند و استان‌هایی همانند اصفهان و کردستان آگهی دعوت به مجمع خود را منتشر کردند در تیر و مرداد ماه چند استان مجامع خود را برگزار خواهند کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: جلسه بررسی، تبیین و تشریح برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در ۲۶ استان برگزار شده است و مابقی استان‌ها هم طی هفته‌های آینده جلسه ذکر شده آنها برگزار می‌شود. امیدوارم به تدریج شرایط شرکت‌ها مهیا شود تا صورت‌های مالی خود را حسابرسی و تعاونی‌ها نیز آگهی دعوت به مجمع خود را منتشر و مجامع خود را برگزار کنند.

حالا براساس آگهی‌های منتشر شده در سامانه کدال مجامع دو استان اصفهان و کردستان با نماد‌های وسصفا و وسکرد به ترتیب ۴ و ۲۴ مردادماه برگزار خواهد شد.

در ادامه هم برخی ازمخاطبان، در خصوص زمان و روند برگزاری مجامع سهام عدالت نگرانی‌هایی داشتند؛ در همین راستا خانم حقیق زاده به ما گفت: سرانجام چه زمانی مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به شکل کامل برگزار می‌شود تا بازگشایی این نماد‌ها تعیین تکلیف شود؟

همچنین آقای علیخانی گفت: سازمان بورس باید پیگیر برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باشد تا هر چه زودتر این نماد‌ها باز شوند. پول ما سهامداران بیش از دو سال است که بلوکه شده است و این حق سهامداران است که وضعیت آنها هرچه سریع‌تر مشخص شود.

برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت که ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: طبق مصوبه شورای عالی بورس مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باید تا ابتدای شهریور ماه ۱۴۰۳ همگی برگزار شود و سازمان بورس پیگیری برگزاری این مجامع است؛ مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت که برگزار شود سازمان بورس مجدد به شورای عالی بورس پیشنهاد بازگشایی نماد‌ها را می‌دهد و قطعا با تصویب شورای عالی بورس این کار شدنی است.

مژگان صفری مقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن می‌توامند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.

وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت می‌تواند به یکی از شعب کارگزاری‌های منتخب و یا بانک‌های «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.

صفری مقدم تصریح کرد: همه ورثه متوفی سهام عدالت پس از تقسیم دارایی متوفی می‌بایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آنها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کرده‌اند، صورت گیرد. در عین حال ورثه پس از سجامی شدن می‌توانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند.

منبع: خبرجو ۲۴

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر