در حالی که نیروهای دفاعی ایران بنا به گزارشهای متعدد نظامی از وسائل ارتباطی توسعه یافته داخل استفاده میکنند، گزارشی از رویترز مدعی احتمال آلوده بودن دستگاههای ارتباطی در ایران و نگرانیهای ناشی از آن است.
رسانههای غربی به دنبال عملیات تروریستی اسرائیل در انفجار پیجرهای آلوده به مواد منفجره در لبنان، ترس و واهمه از دستگاههای ارتباطی در کشورهای محور مقاومت از جمله ایران را القا میکنند.
طی روزهای اخیر گزارشهای متعددی درخصوص ممنوعیت درازمدت استفاده از موبایل در بین نیروهای حزبالله لبنان منتشر شد که بر همین اساس نیز نظامیان حزبالله به استفاده از پیجر برای ارتباط روی آوردند. در همین گزارشها گفته میشد اسرائیل با استفاده از موضوع تحریمهای این وسائل ارتباطی، ضمن دسترسی به مسیرهای دسترسی حزبالله لبنان به پیجر، این دستگاهها را آلوده به مواد منفجره میکند.
حمله به دستگاههای ارتباطی حزبالله منجر به از بین رفتن ۳۹ نفر و بر جای ماندن ۳هزار زخمی شد.
خبرگزاری رویترز در گزارش جدیدی به نقل از منابع ناشناس مدعی شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصمیم گرفته همه دستگاههای ارتباطی نیروهای خود را بازرسی کند تا آلوده به مواد منفجره نباشند.
در گزارش این خبرگزاری انگلیسی آمده که پس از انفجار هزاران پیجر و بیسیم نیروهای حزبالله، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همه اعضای خود دستور داده استفاده از هر نوع وسیله ارتباطی را متوقف کنند.
ادعای رویترز به نقل از مقامات ارشد امنیتی ایران مطرح شده است. این خبرگزاری مدعی است یکی از همین مقامات گفته «عملیات گستردهای از سوی سپاه برای بازرسی همه دستگاهها و نه فقط تجهیزات ارتباطی در حال انجام است. بیشتر این دستگاهها یا دستساز بوده و یا از چین و روسیه وارد شدهاند.»
این خبرگزاری فضاسازیها حول اتفاق اخیر را پر و بال بیشتری هم داده و در بندهایی از این سناریو مدعی شده نگران از نفوذ عوامل اسرائیل و مزدوران در ایران زیاد شده و تحقیقات کاملی از پرسنل از جمله اعضای میانی و بلندپایه سپاه در حال انجام است!
این مقام امنیتی ادعایی به رویترز گفته «این تحقیقات شامل بررسی حسابهای بانکی آنها در ایران و خارج از کشور و همچنین بررسی سابقه سفر آنها و خانوادههایشان میشود».
گزارش رویترز مدعی است چندین نمونه از دستگاههای منفجره برای بررسی توسط کارشناسان ایرانی به تهران ارسال شده است.
این گزارش همچنین به نقل از یکی دیگر از مقامات ایرانی مدعی است که نگرانی اصلی جمهوری اسلامی حفاظت از تاسیسات هستهای و موشکی این کشور به ویژه تاسیسات زیرزمینی است.
او با اشاره به اقدامات تشدید شده پس از آنچه مقامات ایرانی گفتند تلاش اسرائیل برای خرابکاری در برنامه موشکی ایران در سال ۲۰۲۳ بود، گفت: «اما از سال گذشته، اقدامات امنیتی در آن سایتها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اسرائیل هرگز در این مورد اظهار نظر نکرده است.
تجهیزات ایرانی
در بخشهایی از گزارش رویترز که به نوعی نقض ادعای اصلی این گزارش نیز محسوب میشود، گفته شده «ارتش ایران از طیف وسیعی از ابزارهای ارتباطی رمزگذاری شده از جمله بیسیم برای برقراری ارتباط امن استفاده میکند. او گفت در حالی که مدلها و برندهای خاص ممکن است متفاوت باشد، تجهیزات ارتباطی نظامی ایران اغلب در داخل کشور توسعه مییابد یا از ترکیبی از تامینکنندگان داخلی و خارجی تهیه میشود.»
تناقض دوم از گیروبستهای ادعایی در داخل نیروهای نظامی ایران در این جمله از گزارش ظاهر میشود که «نیروهای مسلح ایران بیش از ۲ دهه است که استفاده از پیجر را متوقف کردهاند.»
وی افزود: تهران برای جلوگیری از اتکا به واردات خارجی، به ویژه به دلیل تحریمهای غرب علیه تهران به دلیل برنامه هستهای اش، انتقال رادیویی درجه نظامی خود را از طریق صنایع دفاعی خود توسعه داده است.
این در حالی است که ایران در گذشته دستگاههای ارتباطی را از کشورهایی مانند چین و روسیه و حتی ژاپن وارد کرده است.
ایران و اسرائیل چندین دهه است که در یک جنگ سایه با اتهامات متقابل خرابکاری و توطئه ترور گرفتار شده اند.
منبع: همشهری آنلاین