با دیدن این علامت‌ها حتما به بیمارستان بروید!

متاسفانه هر چند وقت یکبار شاهد موجی از مسمومیت‌های الکلی به واسطه مصرف مشروبات الکلی تقلبی یا متانول هستیم که بسیاری از خانواده‌ها را داغدار می‌کند.
با دیدن این علامت‌ها حتما به بیمارستان بروید!
کد خبر : ۷۶۹۲۰

‌نمی‌توان منکر این شد که با وجود همه ممنوعیت‌ها سرانه مصرف الکل در کشور ما سرانه بی نهایت بالایی است تا جایی که می‌توان آن را همپای بسیاری از کشور‌های آزاد از این بابت دانست. بار‌ها پزوهشگران و محققان حتی غربی در مورد خطرات و مضرات مصرف الکل برای کبد، مغز و به طور کلی سلامتی گفته اند، آن هم الکلی که در شرایط استاندارد و درست برای مصرف تولید شده است.
حال ماجرا جایی خطرناک‌تر و ترسناک‌تر می‌شود که بدانیم مصرف مشروبات الکلی تقلبی می‌توان چه صدمه بی بازگشتی را به انسان بزند و آن را به کام مرگ بکشاند! متاسفانه هر چند وقت یکبار شاهد موجی از مسمومیت‌های الکلی به واسطه مصرف مشروبات الکلی تقلبی یا متانول هستیم که بسیاری از خانواده‌ها را داغدار می‌کند.

 

از هفته گذشته تا امروز ده‌ها نفر در استان‌های مازندران، گیلان و همدان نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی دچار مسمومیت شده‌اند که از این تعداد بسیاری جان خود را از دست داده‌اند. علائم مسمومیت با متانول معمولاً در عرض نیم تا چهارساعت ایجاد می‌شود و شامل گیجی، خواب‌آلودگی، تهوع، استفراغ، درد شکمی و تضعیف دستگاه عصبی مرکزی است، بنابر این توصیه می‌شود که افراد در صورت مصرف و مشاهده این علائم بدون هیچ فوت وقتی خود را به مراکز درمانی برسانند.

 

قاتلی به نام «متانول»!

 

متانول به عنوان حلّال در محلول‌های چاپ و تکثیر، چسب‌ها، رنگ‌ها و جلادهنده‌ها، استفاده می‌شود. متانول با فرمول شیمیایی CH۳OH ساده‌ترین الکل است. متانول همچنین به نام‌های الکل چوب، نفتای چوب، کاربینول یا متیل هیدرات نیز شناخته می‌شود و استفاده از آن یکی از دلایل شایع "مسمومیت با الکل" محسوب می‌شود.

 

متانول ارتباط نزدیکی با اتانول دارد. اتانول نوعی الکل است که همواره در نوشیدنی‌های الکلی مانند آبجو و ... یافت می‌شود، اما متانول بسیار سمی‌تر از آن است.

 

متانول از نظر رنگ، بو و مزه شبیه اتانول به نظر می‌رسد، اما مصرف مقدار کمی از آن نیز می‌تواند موجب آسیب‌های جدی یا حتی مرگ انسان شود.

 

متانول به مقدار بسیار کم طی تخمیر (فرآیندی که در آن الکل از محصولات گیاهی مانند انگور، سیب یا غلات تهیه می‌شود) شکل می‌گیرد. اما همان طور که عنوان شد، استفاده از افزودنی‌های غیر مجاز و خطرناک، مواد شیمیایی و همچنین اشتباهاتی مانند استفاده از چوب میوه مورد استفاده برای تهیه نوشیدنی الکلی می‌تواند موجب افزایش سطوح این ماده در محصول نهایی شود. متانول به مقدار بسیار کم در نوشیدنی‌های الکلی مانند آبجو وجود دارد، اما نه به آن اندازه که موجب بروز مشکل شود. در شرایطی که شرکت‌های تولیدکننده نوشیدنی‌های الکلی از فناوری‌های پیشرفته برای بررسی سطوح متانول و جداسازی آن استفاده می‌کنند، افرادی که نوشیدنی‌های الکلی دست ساز تهیه می‌کنند از این شرایط بی بهره هستند که روند جداسازی را دشوار می‌کند.

 

 

 

باید به این نکته اشاره داشت که در خانه هیچ روش امنی برای تشخیص متانول از اتانول وجود ندارد.

منبع: نواندیش

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر