شرط عجیب اسرائیل برای پایان دادن جنگ با حزب الله چیست؟!

رژیم صهیونیستی با فراتر رفتن از قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل به دنبال شکل دادن معادلات جدید در لبنان است.
شرط عجیب اسرائیل برای پایان دادن جنگ با حزب الله چیست؟!
کد خبر : ۷۷۱۹۲

رژیم صهیونیستی شروطی برای پایان جنگ با حزب الله به طرف آمریکایی اعلام کرده که نشان از برنامه بلندمدت این رژیم برای آینده لبنان دارد.
رژیم صهیونیستی با فراتر رفتن از قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل به دنبال شکل دادن معادلات جدید در لبنان است.

آکسیوس در گزارشی اعلام کرده که دولت اسرائیل شروط خود برای راه‌حلی دیپلماتیک و پایان عملیات و جنگ در لبنان را به ایالات متحده ارائه کرده است. 

این شبکه به نقل از مقامات آمریکا و اسرائیل این خبر را گزارش کرده است.

بنا بر این گزارش، یکی از شروط این است که ارتش اسرائیل از «حق استفاده از اعمال قهر» به منظور جلوگیری از «تقویت تسلیحاتی حزب‌الله در جنوب لبنان و در مرز این کشور با اسرائیل و همچنین جلوگیری از بازسازی زیرساختای نظامی این سازمان» را داشته باشد.

به گزارش اکسیوس اسرائیل همچنین خواستار آن شده است که نیروی هوایی ارتش این کشور در حریم هوایی لبنان از «آزادی عمل» برخوردار باشد.

یکی از مقامات آمریکایی به سایت خبری اکسیوس گفته است، «بسیار بعید به نظر می‌رسد که ایالات متحده موافقت خود را با شروط اعلام‌شده از سوی اسرائیل ابراز کند.»

کاخ سفید و همچنین وزارت خارجه آمریکا تا این لحظه به این گزارش واکنش نشان نداده‌اند.

بر این اساس اسرائیل به دنبال آن است مطابق قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل، ارتش لبنان در جنوب این کشور مستقر شود و حزب الله به پشت خط لیتانی باز گردد.

شرط قابل توجه در این میان، آزادی عمل رژیم صهیونیستی در حریم هوایی لبنان است. در حال حاضر نیز اسرائیل حریم هوایی لبنان را محاصره نظامی کرده است و حتی کمک‌های انسان دوستانه به مردم لبنان از سوی کشورهایی، چون عربستان و قطر از طریق ایجاد پل هوایی صورت می‌گیرد.

این در حالی است که هواپیما‌های ایرانی نتوانسته اند وارد حریم هوایی لبنان شوند و به مقصد باز گشته اند.

بر این اساس اسرائیل درصدد است تا معادله جدیدی را تحمیل کند که فراتر از قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل است.

بر اساس قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، حزب‌الله لبنان باید به ساحل شمالی رودخانه لیتانی عقب‌نشینی کند تا راه را برای استقرار ارتش ملی لبنان و نیرو‌های حافظ صلح هموار سازد. همچنین ارتش اسرائیل موظف است با آغاز استقرار این نیروها، نیرو‌های خود را از مناطق جنوبی لبنان خارج کند.

بر این اساس اسرائیل در تلاش است تا جنوب لبنان به منطقه‌ای تبدیل شود که حزب الله در آن حضور نداشته باشد و به عنوان یک منطقه حائل درآید.

همچنین حزب الله نیز به لحاظ نظامی کاملا تضعیف شود. در کنار این موضوع، تلاش برای تغییر ساختار سیاسی به ضرر حزب الله نیز در یک پروژه امریکایی-فرانسوی در حال رقم خوردن است.

در این راستا تعیین رئیس جمهوری لبنان در دستور کار قرار گرفته است. بلافاصله بعد از ترور و شهادت سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان، وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرد و در دیدار با «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشبرد امور بر تعیین رئیس جمهور در اسرع وقت تاکید کرد.

در دیداری که پس از آن بین میقاتی و «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان صورت گرفت، میقاتی بر تعیین رئیس جمهور تاکید کرد. منتهی «بری» این امر با بعد از آتش بس موکول کرد در حالیکه میقاتی و آمریکا و فرانسه می‌خواهند این موضوع به آتش بس پیوند بخورد.

به این معنا که تعیین رئیس جمهور از شروط آتش بس باشد. در چنین فضایی آمریکا و فرانسه از ریاست جمهوری، جوزف عون، فرمانده نیرو‌های مسلح لبنان حمایت می‌کنند.

در سفر وزیر خارجه فرانسه به لبنان نیز وی بر حمایت از ارتش این کشور تاکید کرده بود. در این راستا، ایالات متحده نیز قصد دارد از فرصت روزهاى پس از سید حسن نصرالله برای کاهش نفوذ حزب الله در نظام سیاسی لبنان استفاده کند.

بر این اساس شروط مطرح شده توسط رژیم صهیونیستی معنایی فراتر از حتی قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل دارد. تلاش برای تقویت ارتش و تضعیف قدرت نظامی و سیاسی حزب الله لبنان در این راستا دنبال می‌شود.

امریکا از یکسال گذشته نشست ۵ جانبه متشکل از کشور‌های امریکا، فرانسه، قطر، عربستان و مصر را برای تعیین مصادیق رئیس جمهور بعدی لبنان تشکیل داده است.

به گفته ناظران، امریکا نیرو‌های سیاسی همراستا با خود در لبنان را هم فعال کرده است. «سمیر جعجع» رئیس حزب نیرو‌های لبنان در نشست «لقاء معراب» با حضور سران جریان ۱۴ مارس و برخی افراد مستقل، بر لزوم اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ و حتی فراتر ۱۶۸۰ و ۱۵۵۹ تأکید کرد؛ قطعنامه‌هایی که بر لزوم خلع سلاح مقاومت تأکید دارد.

جعجع در کنفرانس گفتگوی ملی با عنوان «دفاع از لبنان» گفت: «در این مرحله باید به طور ویژه دولت لبنان را بازسازی کنیم» و تأکید کرد که «بدون تشکیل دولت، ثباتی در کشور وجود نخواهد داشت.»

جعجع گفته بود که باید یک نقشه راه روشن برای وضعیت سیاسی لبنان ترسیم شود.

جعجع همچنین مدعی شده بود که جامعه بین‌المللی و عربی هیچ اعتمادی به نظام حاکم فعلی در لبنان ندارد. او تأکید کرد که باید رئیس‌جمهوری با اعتبار و تعهد به اجرای تصمیمات بین‌المللی انتخاب شود.

این سیاستمدار لبنانی مدعی شد که رئیس‌جمهوری آینده باید متعهد شود که تصمیم‌گیری‌های استراتژیک در دست دولت باشد و سلاح فقط در اختیار ارتش لبنان قرار گیرد.

روند سیاسی مورد حمایت مخالفان حزب الله در حالی است که پیش از این، گزینه مورد حمایت آمریکا برای ریاست جمهوری (حوزف عون) با مخالفت حزب‌الله مواجه شده بود.

همچنین چندین مقام حزب‌الله نیز تأکید کرده‌اند که این گروه از آتش‌بس حمایت می‌کند، اما پیش از پایان جنگ، هیچ بحثی در مورد مسائل سیاسی داخلی مطرح نخواهد شد.

منبع: تابناک

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر