دو ویتامین مهمی که زنان در این دوران مهم باید مصرف کنند

زنان بعد از دوران یائسگی و مردان بعد از ۶۰ سالگی هر سال باید آزمایش تراکم استخوان بدهند تا بر اساس آن مراقبت‌های لازم و مصرف دارو برای آنها تجویز شود.
دو ویتامین مهمی که زنان در این دوران مهم باید مصرف کنند
کد خبر : ۷۸۲۹۴

یک متخصص ارتوپدی با تاکید بر اینکه هر فردی روزانه به یک‌هزار واحد کلسیم و ۴۰۰ واحد ویتامین دی (D) نیاز دارد گفت: این در حالی است که زنان در دوران شیردهی باید دریافت ویتامین دی و کلسیم خود را به ۲ برابر افزایش دهند.

پیمان ضیاء دهکردی افزود: پوکی استخوان طبق تعریف انجمن ملی بهداشت، یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می‌کند و ویژگی بارز آن کاهش تراکم استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: سبک زندگی نقش مهمی در ابتلا به پوکی استخوان دارد از همین رو توصیه می‌شود افراد با انتخاب سبک زندگی سالم، دوری از مصرف دخانیات، انجام ورزش و تحرک بدنی، تغذیه مناسب و قرار گیری در معرض نور آفتاب از بروز پوکی استخوان جلوگیری کنند.

این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه شاخص مستندی در خصوص شیوع پوکی استخوان در استان در دسترس نیست تصریح کرد: با این وجود تعداد زنان مراجعه‌کننده در مقایسه با مردان بیشتر است و می‌توان به طور قطع و یقین گفت که پوکی استخوان در بین زنان شایع‌تر است.

 
ضیاء دهکردی تغییرات هورمونی بعد از یائسگی را از مهمترین عوامل ابتلای زنان به پوکی استخوان برشمرد و گفت: از سوی دیگر زنان کمتر در معرض نور آفتاب قرار دارند و همین موضوع نیز عامل مهمی در ابتلای آنها به پوکی استخوان به شمار می‌رود.

وی یادآور شد: فعالیت ورزشی در دوران نوجوانی و جوانی نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در دوران بزرگسالی دارد.

این پزشک متخصص با بیان اینکه لبنیات منبع غنی کلسیم است، اظهار داشت: شیر، پنیر، کشک و دوغ در مقایسه با دیگر مواد غذایی بیشترین کلسیم بدن را تامین می‌کند و در بین میوه‌ها کلم بروکلی سرشار از کلسیم است.

ضیاء دهکردی یادآور شد: زنان بعد از دوران یائسگی و مردان بعد از ۶۰ سالگی هر سال باید آزمایش تراکم استخوان بدهند تا بر اساس آن مراقبت‌های لازم و مصرف دارو برای آنها تجویز شود.

مسوولان مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری عنوان کردند که به سبب نبود نظام مراقبت جهت پوکی استخوان، آمار و اطلاعات مربوط به میزان شیوع آن در استان اندازه‌گیری نشده است.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
منبع :
ایرنا
مجله زندگی
ارسال نظر