معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا به شهروندانی که قبض جریمه اشتباه برای آنان صادر شده است، پیشنهاد کرد تا با به محض دریافت پیامک اشتباه با ۱۱۰ تماس بگیرند و از آنها درخواست کنند تا برای ثبت گزارش مامور به محل بفرستند.
حدیث خوشنویس:شاید شما هم این روزها پیامک قبضهای جریمه در خیابانهای شهر یا شهرهایی را دریافت میکنید که اصلا شما در این مسیرها رانندگی نکرده اید تا این که مرتکب تخلف هم شده باشید.
پیامکی با مضامین «مالک محترم خودرو تخلف سرعت غیر مجاز از محور. در تاریخ .. ثبت و در حال بررسی است» شما و برخی از رانندگان و مالکان خودروها را درشوک فرو میبرد؛ و سپس با قبض صادر شده پس از بررسی حال شما را دگرگون میکند. آنگاه باید به فکر چاره باشید و همه کارهایتان را رها و ثابت کنید که شما در محوری که قبض جریمه صادر شده حضور نداشتهاید.
این پیامکها تنها فرد مورد نظر، که قبض برای او صادر شده است را شوکه نمیکند؛ بلکه سبب میشود تا خانواده آن فرد هم نسبت به تردد خودرو در محورهایی عجیب و دور از مسیر تردد نگران شوند.
یکی از رانندگانی که چنین قبضی برای او صادر شده است، از این موضوع ابراز ناراحتی میکند و میگوید: من در تهران بودم که قبض جریمهای برای من از محور اهواز-خوزستان صادر شد. حالا همسرم میپرسد که مگر تو در تهران نبودی؟
یا راننده دیگری میگوید: ماشین پدرم دست من بود و، چون ماشین به اسم پدرم است، قبضی برای او صادر شده که خودرو در محور بوئین زهرا به علت تخلف از سرعت مجاز جریمه شده است. این در حالی است که من در همان زمان در خیابان زرتشت تهران بودم. همان زمان شارژ گوشی من تمام شده بود. پدرم نگران شده و تماس گرفته بود و من هم تلفنم تا شب خاموش بود. خانه که رفتم پدرم از نگرانی با بیمارستانهای بوئین زهرا و پلیس تماس گرفته بود.
همچنین راننده دیگری میگوید که محل کار من تهران است در حالیکه برای مسافرت در مشهد به سر میبردم برایم قبض جریمه تخلف از سرعت مجاز در اتوبان همت صادر شده است.
تاکنون رانندگان زیادی نسبت به این موضوع شکایت کرده و میکنند. گزارشات بسیاری هم درباره این موضوع نوشته شده است، اما ظاهرا این روش و رفتار تمامی ندارد.
اما برای اینکه بدانیم رانندهای که تخلف انجام نداده و قبض به اشتباه برای او صادر شده است باید چه اقدامی انجام دهد؟ سرهنگ رقیه کلاوشکی، معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» میگوید: صدور این قبضها چند عامل میتواند داشته باشد. یکی از این عوامل ممکن است که خطای سیستمی باشد که احتمال آن بسیار پایین است؛ چرا که دوربین هرچه را میبیند به ثبت میرساند. عامل دیگر عامل انسانی است که میتواند عمدی یا سهوی باشد.
وی میافزاید: عامل عمدی به این معنا است که رانندهای خودرو خود را در اختیار دیگران قرار میدهد و ممکن است در محوری تردد داشته باشد که صاحب اصلی ماشین از آن اطلاع نداشته باشد. همچنین ممکن است رانندهای متخلف شماره پلاک شما را جعل کرده باشد یا یکی از شماره پلاکها را دستکاری کرده باشد و به همین جهت قبض برای فردی صادر میشود که تخلفی انجام نداده یا در محوری که قبض صادر شده تردد نداشته است.
سرهنگ کلاوشکی با اشاره به قبضهایی که به نادرست برای رانندگان صادر شده است، گفت: اگر قبضی برای رانندهای صادر شد، که در محور مورد اشاره در قبض تردد نداشته است، دو راهکار وجود دارد. یکی از این راهکارها این است که راننده بلافاصله پس از دریافت قبض با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرد و برای ثبت گزارش درخواست مامور کند. طبق بخشنامهای که پلیس راهور به ۱۱۰ ابلاغ کرده است، آنان موظف هستند که ماموران خود را برای ثبت گزارش در محل اعزام کنند.
برای پیگیری این موضوع با پلیس ۱۱۰ تماس گرفتیم، اپراتور پلیس ۱۱۰ پس از اطلاع از علت تماس، گفت که ما برای این موضوع مامور نمیفرستیم.
این موضوع را در گفتگو با سرهنگ کلاوشکی مطرح کردیم و او را در جریان واکنش پلیس ۱۱۰ قرار دادیم، معاون اجتماعی پلیس راهو تاکید میکند: مامور ۱۱۰ در جریان این بخشنامه قرار نداشته است. در حالیکه پلیس راهور بخشنامه را ارسال کرده و از آنها خواسته است تا در صورتی که شهروندان در تماس با آنان درباره قبضهایی که به اشتباه صادر شده درخواست مامور کردند برای ثبت گزارش مامور اعزام کنند.
همچنین معاون اجتماعی پلیس راه ادامه میدهد: رانندگانی که قبض به اشتباه برای آنان صادر شده است، میتوانند به مرکز شکایات پلیس راهور مراجعه کنند و شکایت خورد را نیز از این طریق پیگیری کنند که کمی زمانبر است.
منبع: اطلاعات