نقش اینورتر در اتوماسیون های صنعتی

اینورتر یکی از تجهیزات مهم و بسیار حیاتی در سیستم های اتوماسیون صنعتی و همچنین اکثر صنایع پراهمیت و کارخانه ها است.
نقش اینورتر در اتوماسیون های صنعتی
کد خبر : ۸۰۰۲۶

 اینورتر وظیفه کنترل دائمی ولتاژ و فرکانس را بر عهده داشته و باعث بهینه‌سازی عملکرد موتورهای الکتریکی می‌شود و مصرف انرژی را هم کاهش می‌دهد.

نقش اینورتر در اتوماسیون های صنعتی

درایو صنعتی یا همان اینورتر صنعتی، جزو دستگاه‌های مهم در صنعت برق به حساب می‌آید. این تجهیزات به عنوان فرکانس منبع تغذیه و کنترلگر ولتاژ عمل می‌کنند و باعث تنظیم سرعت چرخش در موتورهای ماشین آلات صنعتی و دستگاه‌های لوازم خانگی می‌شوند. این دستگاه‌ها از باتری‌های داخلی هم بهره‌مند هستند که هنگام نیاز، بدون اتصال به برق و به صورت مستقل عمل می‌کنند.

عملکرد اینورترهای صنعتی در کل سیستم تاثیر می‌گذارد و با تغییر فرکانس و ولتاژ، به موتور این امکان را خواهد داد که با توان و سرعت‌های مختلفی عمل کند.

مهمترین کاربردهای اینورتر در اتوماسیون صنعتی موارد زیر است:

·    کاهش لرزش و نویز که باعث کم شدن خرابی‌های موتور می‌شود

·    کنترل دقیق فرایندها و بهبود کیفیت تولید

·    کم شدن مصرف انرژی تا حدود ۵۰ درصد

·    بالا رفتن عمر مفید موتور با کاهش شوک‌های الکتریکی و جریان‌های ناگهانی

·    کنترل سرعت موتور که به بهبود کارایی دستگاه کمک می‌کند

·    کنترل جهت موتور

چگونه اینورترها اتوماسیون‌های صنعتی را متحول می‌کنند؟

اینورترها توانسته‌اند اتوماسیون‌های صنعتی را متحول کنند و نقش مهمی در بهبود عملکرد و تحول سیستم‌های اتوماسیون صنعتی ایفا می کنند. استفاده از اینورتر به عنوان یک وسیله اساسی و پرکاربرد در کنترل سرعت و جهت موتورها، آن را تبدیل به مهم‌ترین جنبه فناوری صنعتی کرده است.

مهمترین تکنیک‌ها و روش‌های کنترل سرعت موتور با کمک اینورتر موارد زیر است:

·    تبدیل فرکانس: از اینورترها استفاده می‌کنند تا فرکانس ولتاژ ورودی را تبدیل به فرکانس مطلوب جهت کنترل سرعت کنند. این تغییر فرکانس باعث تغییر سرعت موتور خواهد شد.

·    کنترل میدان گذاری: در موتورهای DC وقتی جریان میدان گذاری تغییر می‌کند، می‌توان سرعت موتور را هم کنترل کرد که این برای بعضی از برنامه‌ها مفید است.

·    مدیریت ولتاژ: در این روش برای کنترل سرعت موتور، میزان ولتاژ ورودی تغییر می‌کند.

·    کنترل V/F: اینورتر می‌تواند فرکانس و ولتاژ ورودی را به نسبت معینی تغییر بدهد بدین وسیله، سرعت موتور هم تنظیم می‌شود.

ایتورتر برق صنعتی

نقش کلیدی اینورترها در بهبود عملکرد اتوماسیون‌های صنعتی

امروزه اتوماسیون‌های صنعتی جزء ابزارهای بهینه‌سازی و همچنین کنترل فرایندهای صنعتی محسوب می‌شوند و نقش حیاتی در این زمینه دارند. اتوماسیون صنعتی در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تاثیر زیادی داشته و کیفیت تولید را هم بهبود می‌بخشد. یکی از عوامل بسیار مهم در بهبود فرایندهای صنعتی و تحول صنعت، استفاده از انورتر به عنوان دستگاه‌های پیشرفته کنترلی است.

انورتر، دستگاه الکترونیکی است که به عنوان حیاتی ترین و اصولی‌ترین قطعه در سیستم‌های اتوماسیون صنعتی، امروزه مورد توجه قرار گرفته است. مهمترین ویژگی اینورترها این است که جریان مستقیم DC را تبدیل به جریان متناوب AC می‌کنند و با این کار، امکان کنترل جهت چرخش و سرعت موتورها را فراهم می‌کند و حتی می‌تواند تجهیزات صنعتی را به طور دقیق مدیریت کند.

به طور کلی استفاده از انورتر نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد توماسیون‌های صنعتی داشته و باعث کاهش هزینه‌ها، بهره‌وری و سود آوری بیشتر خواهد شد و می‌تواند عمر مفید تجهیزات را هم افزایش دهد.

نتیجه گیری

استفاده از اینورترها یا درایوها در اتوماسیون‌های صنعتی، راهکاری کارآمد و نوین جهت بهینه‌سازی فرایندهای الکتریکی محسوب می‌شود. لاین حرکت یکی از تامین کنندگان تجهیزات اتوماسیون‌های صنعتی بوده و خدمات باکیفیتی را با نازل ترین قیمت ارائه می دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر