کارشناس بازار سرمایه، خرید گواهی سپرده نقره را اقدام مناسبی دانست و چشم انداز این فلز را برای سرمایه گذاری تشریح کرد.
سید محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با صدایبورس، گفت: این روزها بحث گواهی سپرده نقره مطرح است و این سوال پیشمیآید که آیا همچون طلا مورد توجه قرار میگیرد یا خیر، و زمان مناسب برای سرمایه گذاری بر آن چه زمانی خواهد بود.
وی افزود: در سالیان اخیر به دلیل تورمهای تحمیلی سالانه و حتی ماهانه، شاهد حرکت پول به سمت سرمایه گذاری بر گواهی سپرده شمش طلا بوده ایم و همچنین طلا، در تمامی مقاطع مورد توجه دولتها و مردم بوده چرا که در شرایط نا اطمینانی قیمت آن رو به افزایش است. اما سوال اساسی این است که آیا گواهی سپرده شمش نقره هم مورد استقبال قرار میگیرد یا خیر؟
اعلمی ادامه داد: باید گفت هر کدام از این فلزات قیمتی مزایا و معایب خود را دارند. به طور کلی بازار طلا از بازار نقره بزرگتر است و سرمایه گذاران در سراسر دنیا اقبال بیشتری به طلا و سکه دارند، اما نقره ویژگیهایی دارد که نمیتوان از آن صرف نظر کرد. یکی از این ویژگیها تقاضای صنعتی بودن است که شاهد تقاضای زینتی هم بر نقره هستیم. همچنین خرید نقره با پول کمتری در مقایسه با طلا امکان پذیر است.
کارشناس بازار سرمایه در رابطه با مصرف صنعتی نقره گفت: این نکته را باید در نظر گرفت که مصرف صنعتی نقره بر خلاف طلا قابلیت بازگردانی ندارد یعنی نقره مصرف شده، دیگر قابلیت بازیافت ندارد. نقره در صنایعی همچون الکترونیک، پزشکی، ساخت باتری، پنلهای خورشیدی و دیگر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد پس بنابراین وضعیت اقتصادی جهان تاثیر زیادی بر تقاضای نقره در مقایسه با طلا دارد. باید گفت با بررسی قیمتی طلا و نقره شاهد این موضوع هستیم که نوسان قیمت نقره خیلی بیشتر از طلا است و معمولا معامله گران ریسک پذیر به سمت این فلز ارزشمند میروند.
وی خاطرنشان کرد: قیمت طلا عموما در شرایط نااطمینانی و تورم بالا میرود، اما نقره در شرایط رونق اقتصادی مورد توجه قرار میگیرد؛ بنابراین اکنون میتواند زمان مناسبی برای سرمایه گذاری نقره باشد و به نظر میرسد با تحولات سیاسی در ایلات متحده و رونق اقتصادی که احتمالا با تغییر رویکردها در ایالات متحده شاهد افت انس جهانی و افزایش قیمت نقره باشیم.
اعلمی گفت: از آنجایی که تشخیص اصالت کالاهایی همچون طلا و نقره سخت و نگهداری آنها یکی از معضلات است. گواهی آنها میتواند برای سرمایه گذاری مورد توجه قرار گیرد. پس بنابراین احتمالا در آیندهای نهچندان دور شاهد حضور گواهی سپرده شمش نقره در سبد و پرتفوی صندوقهای سرمایه گذاری و یا شرکتهای سرمایه گذاری خواهیم بود.
منبع: صدای بورس