سخنگوی دولت اصلاحات درباره قانون عفاف و حجاب میگوید: فکر میکنم تکلیف قانون عفاف و حجاب تمام شده و دیگر به صحن علنی مجلس هم برنمی گردد. در عین حال اگر دولت تمایل داشته باشد که این قانون کلآً ریشه کن شود میتواند پس از مدتی با ارائه لایحهای این کار را انجام دهد که من فکر میکنم نیازی نیست چراکه اگر الان در مجلس هم استعلام شود، اکثریت مجلس هم به چنین قانونی رأی نخواهند داد.
مسعود پزشکیان از جمله منتقدین گشت ارشاد قبل از انتخابات ریاست جمهوری اخیر و البته در مناظرههای انتخاباتی بود، او بعد از ریاست جمهوری با قانون عفاف و حجاب مواجه شد، قانونی که شاید در آن خبری از گشت ارشاد نیست، اما بالاتر از آن را لحاظ کرده اند، یعنی حضور در دادگاه و پرداخت جریمههای چند میلیونی!
پزشکیان، اما مقابل ابلاغ قانون ایستاد و فعلا با پیگیریهای او مسکوت مانده است، اما آیا این آخرین تلاش اوست؟ عدم ابلاغ این قانون چه پیام و سیگنال امیدوار کنندهای به دولت بود؟
عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، میگوید تلاشهای پزشکیان برای تحقق وعده هایش منجر به افزایش سرمایه اجتماعی میشود.
این چهره سیاسی اصلاح طلب حتی به پزشکیان پیشنهاد میدهد که مسکوت ماندن قانون عفاف و حجاب کافی نیست و برای ریشه کن کردن قانون عفاف و حجاب لایحهای تقدیم مجلس کند.
رمضان زاده تاکید دارد بحران اصلی امروز جامعه مشکلات معیشتی است و دولت باید برای رفع تحریمها و حل مشکل FATF اقدام کند.
وی میگوید: مشکلی که در کشور ما پیش آمده این است که وعدههایی که داده میشوند، عملیاتی نمیشوند و این عملیاتی نشدن وعدهها منج به ضربه به اعتماد اجتماعی میشود و این سرمایه اجتماعی مورد نیاز برای توسعه کشور را از بین میبرد و یا کمرنگ میکند، بنابراین هر قدمی در راستای اجرای وعدهها کمکی به تقویت سرمایه اجتماعی است.
البته پزشکیان ثابت کرده که دنبال پیاده کردن وعدههای داده شده است و فکر میکنم تا حدی هم که بتواند به این وعدهها عمل کند مورد تایید مردم قرار میگیرد و این برای کل کشور و حاکمیت مثبت است.
سخنگوی دولت درباره قانون عفاف و حجاب میگوید: این قانون از اساس مشکل دارد و در تعارض با قانون اساسی است و نمیتواند اجرایی شود، اما من فکر میکنم تکلیف قانون عفاف و حجاب تمام شده و دیگر به صحن علنی مجلس هم برنمی گردد.
در عین حال اگر دولت تمایل داشته باشد که این قانون کلآً ریشه کن شود میتواند پس از مدتی با ارائه لایحهای این کار را انجام دهد که من فکر میکنم نیازی نیست چراکه اگر الان در مجلس هم استعلام شود، اکثریت مجلس هم به چنین قانونی رأی نخواهند داد.
بیش از ۶۰، ۷۰ درصد جامعه زیر خط فقر هستند
وی افزود: آنچه جامعه امروز ما را تهدید میکند، مسئله معیشتی مردم است، براساس آنچه گفته میشود بیش از ۶۰، ۷۰ درصد جامعه زیر خط فقر قرار گرفتند و این زنگ خطر بزرگی برای ناامنی و نابهسامانی در کشور است و اقدامات خلاف قانون و گسترش آسیبهای اجتماعی است.
این امر ناشی از عملکرد حاکمیت در حوزههای سیاست خارجی و داخلی است. طبیعتاً اصلاح رویههای حاکمیتی میتواند به گسترش امنیت و رفاه عمومی کمک کند. فکر میکنم اگر این اتفاق نیافتد، میتوان هر پیشامدی را پیش بینی کرد.
الان نیاز به پیوستن به FATF و تعامل با دنیا داریم نه ۱۰ سال دیگر
رمضان زاده گفت: FATF ابزاری برای تعامل با دنیا و ما باید تکلیف سیاست خارجی خود را روشن کنیم، به این ترتیب که میخواهیم با دنیا تعامل داشته باشیم و یا خیر. اگر بخواهیم با سیستم مالی دنیا تعامل داشته باشیم و از دور زدن غیرقانونی برخی از روندها خودداری کنیم، مجبور هستیم FATF را قبول کنیم، مگر اینکه ساز و کار دیگری در دنیا وجود داشته باشد که بدون FATF امکان مبادله مالی وجود داشته باشد که این فعلاً مقدور نیست و کسی سراغ ندارد.
در پایان گفت: همچنین مواردی مانند بریکس هم در مراحل ابتدایی هستند، در حالی که ما الان به تعامل با دنیا نیاز داریم نه در ۱۰،۲۰ سال آینده. ما همین الان نیازمند تعامل با دنیا هستیم. به نظر میرسد که منطق در حال حاکم شدن بر کل نهادهای حاکمیتی است.
منبع: جریان نو