یک دوقلوی انگلی از بدن پسر ۱۷ ساله خارج شد!

یک دوقلوی انگلی از بدن پسر ۱۷ ساله خارج شد!

 این پدیده زمانی رخ می‌دهد که یکی از دوقلو‌های به‌هم‌چسبیده در مراحل اولیه رشد متوقف می‌شود، اما همچنان به دوقلوی زنده متصل باقی می‌ماند. در این مورد، دوقلوی انگلی از شکم این نوجوان بیرون زده بود و وزنی نزدیک به ۱۵ کیلوگرم داشت.
کد خبر : ۸۴۹۴۱

جراحان در هند، دوقلوی انگلی نادری را از بدن نوجوان ۱۷ ساله خارج کردند که بخش‌هایی از یک بدن رشدنیافته، از جمله پاها، باسن و اندام تناسلی، روی سینه او شکل گرفته بود.

 این پدیده زمانی رخ می‌دهد که یکی از دوقلو‌های به‌هم‌چسبیده در مراحل اولیه رشد متوقف می‌شود، اما همچنان به دوقلوی زنده متصل باقی می‌ماند. در این مورد، دوقلوی انگلی از شکم این نوجوان بیرون زده بود و وزنی نزدیک به ۱۵ کیلوگرم داشت.

جراحی این مورد نادر در بیمارستان All India Institute Of Medical Science دهلی انجام شد و پزشکان در یک عمل دو ساعته در تاریخ ۸ فوریه موفق شدند این اندام‌های اضافی را جدا کنند. چنین مواردی اغلب در سنین پایین جراحی می‌شوند و انجام این عمل در سنین نوجوانی، یک رویداد استثنایی در پزشکی به حساب می‌آید.

دکتر Asuri Krishna، سرپرست تیم جراحی در گفت‌و‌گو با BBC News تأکید کرد که در متون پزشکی جهان تنها ۴۰ تا ۵۰ مورد از دوقلو‌های انگلی ثبت شده و در بیشتر موارد، جراحی در دوران نوزادی یا اوایل کودکی انجام شده است.

تاکنون نرخ دقیق بروز این عارضه مشخص نشده است، اما طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در Journal of Pediatric Surgery Case Reports منتشر شد، احتمال وقوع آن کمتر از یک مورد در هر یک میلیون تولد برآورد می‌شود.

محققان هنوز دلیل شکل‌گیری دوقلو‌های انگلی را به طور دقیق نمی‌دانند، اما دو نظریه اصلی درباره نحوه ایجاد آنها مطرح شده است. نظریه نخست، بر اساس شکافت جنینی بیان می‌کند که ۱۳ تا ۱۵ روز پس از لقاح، توده سلولی که قرار است به جنین تبدیل شود، به طور ناقص از هم جدا می‌شود. این همان فرایندی است که دوقلو‌های همسان را ایجاد می‌کند، اما در این حالت، دو جنین کاملاً از یکدیگر مستقل نمی‌شوند.

نظریه دوم، که اتصال جنینی نام دارد، معتقد است که در مراحل بعدی رشد، دو توده سلولی جداگانه، به هم می‌پیوندند و یک ساختار مشترک تشکیل می‌دهند. در هر دو حالت، یکی از جنین‌ها رشد خود را متوقف می‌کند و در قالب دوقلوی انگلی به بدن دوقلوی زنده متصل باقی می‌ماند.

دوقلوی انگلی به خودی خود قادر به ادامه حیات نیست، در حالی که دوقلوی زنده به رشد طبیعی خود ادامه می‌دهد. در این مورد، اندام‌های اضافی می‌توانستند درد و تغییر دما را حس کنند. این وضعیت به دلیل وابستگی جریان خون دوقلوی انگلی به بدن دوقلوی سالم می‌توانست برای فرد زنده خطراتی مانند: افزایش احتمال بیماری و مشکلات دیگر به همراه داشته باشد.

اسکن‌های پزشکی نشان دادند که دوقلوی انگلی به استخوان جناغ نوجوان متصل بوده و تغذیه آن از طریق یک رگ خونی در سینه او انجام می‌شده است. جراحان پس از جداسازی این اندام‌های انگلی، یک کیست بزرگ را نیز خارج کردند، که در شکم بیمار شناسایی شده بود.

در جریان عمل جراحی، فشار خون بیمار به‌شدت کاهش یافت، چرا که حدود ۴۰ درصد از خون بدن او به دوقلوی انگلی منتقل می‌شد. با وجود این، تیم پزشکی توانست وضعیت او را به سرعت تثبیت کند و او چهار روز پس از بستری شدن، از بیمارستان مرخص شد.

این نوجوان که به دلیل شرایط خاص خود مجبور به ترک تحصیل شده بود، اکنون فرصتی برای داشتن یک زندگی عادی به دست آورده است. او در گفت‌و‌گو با The Indian Express گفت: «تا پیش از این، نه می‌توانستم سفر کنم و نه فعالیت بدنی انجام دهم. اما حالا دنیای جدیدی پیش روی من قرار گرفته است. امیدوارم که بتوانم تحصیل نمایم و شغلی برای خود پیدا کنم.»

منبع: تک ناک

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر