
فواید مصرف تخم بلدرچین در بارداری بسیار قابل توجه میباشد، البته مصرف بیش از حد آن عوارضی را برای زنان باردار به همراه دارد.
تخم بلدرچین یک بمب ویتامینی و تغذیهای است اگر در بین مواد غذایی به دنبال مادهای باارزش و سالم هستید، توصیه میکنیم تخم بلدرچین مصرف کنید. تخم بلدرچین کوچکتر از تخم مرغ است، اما حاوی مواد مغذی بسیار زیادی است که برای سلامت مادر و نوزاد مهم است.
خانمهای بارداری که در سراسر دنیا تخم بلدرچین را به رژیم غذایی خود اضافه میکنند و آن را پخته مصرف میکنند، معمولا دارای وضعیت مناسبی هستند. حال در این قسمت شما را با مصرف این ماده مغذی در دوران بارداری آشنا خواهیم کرد:
ویتامین گروه ب، آ،ای، کا، و دی
پروتئین ها، چربیها و کربوهیدراتها
کاروتنوئیدها
خاکستر
اسید ارگانیک
متویونین
تیرپتوفان
لیزین
تیروزین
آمینواسید
کیستین
کلسیم
مس
فسفر
پتاسیم
کبالت
سدیم
پتاسیم
سلنیوم
منیزیم
زینک
منگنز
محتوای کالری این ماده در هر ۱۰۰ گرم حدود ۱۶۰ کیلوکالری میباشد و بنابراین مصرف آن برای مادران باردار نگران کننده نیست.
فواید تخم بلدرچین
محتوای بالای پروتئین میتواند ساختار سیستمهای امبیرو و ارگانهای درونی را بهبود ببخشد. تخم بلدرچین همچنین برای کسانی که به دلایل پزشکی یا گیاهخوار بودن نمیتوانند گوشت مصرف کنند، مخصوصا در دوران بارداری توصیه میشود، زیرا میتواند کمبود پروتئین حیوانی را جبران کند.
ویتامینهای گروه ب تاثیر مثبتی در متابولیسم دارند و هسته سیستم مرکزی محسوب میشوند و وضعیت مادر را از لحاظ روحی نیز بهبود میبخشند. فولیک اسید، نیاسین، pp و دیگر اجزای کاربردی درون تخم بلدرچین هم برای مادر و هم برای کودک بسیار مفید است و از نقصهای جنین مخصوصا در سه ماهه اول جلوگیری میکند.
ویتامینهای زیبایی یا همان ویتامینها آ وای در پوست و بافت جنین اثر میگذارد و فولیکولهای موی او و ناخن هایش را تقویت میکند. استفاده منظم از تخم بلدرچین میتواند از مشکلات پوستی جلوگیری کند و درخشندگی خاصی به پوست نوزاد بدهد و از موخره زدن موها و گره خوردگی در مادر و در نوزاد در آینده جلوگیری کند.
کلسیم موجود در آن نیز باعث استحکام استخوانها و دندانهای نوزاد میشود و میتواند متابولیسم مناسب را برای او تنظیم کند و همچنین قدرت بدنی کافی را به کودک میبخشد.
آهن موجود در تخم بلدرچین نیز به خوبی جذب میشود و تولید سلولهای قرمز خونی را مثل هموگلوبین تحریک میکند که اکسیژن را به سلولهای مادر و کودک تحویل میدهد. مصرف منظم تخم بلدرچین میتواند آهن تولید کند و عاملی برای کم خونی باشد.
تیروزین موجود در آن نیز به خانمهای باردار در مبارزه با استرس، نگرانی، کلافگی و بی حسی کمک میکند و یک خواب راحت را به آنان میبخشد.
آمینواسیدها نیز سیستم عصبی را تحریک میکند تا بهتر کار کند، سیستم ایمنی را بهبود میبخشد و مقاومت بدن را در برابر عفونت و سرماخوردگی بالا میبرد.
تخم بلدرچین برای مادران باردار نیز مفید است و علت آن هم موارد زیر میباشد:
۱. کاهش سمهای بدن و از بین بردن علائمی مثل حالت تهوع، ضعف عمومی، کمبود اشتها، کلافگی، هضم نشدن غذا مثل اسهال و یبوست
۲. کاهش سفتی بیش از حد رحم
۳. کاهش خطر زایمان زودرس و سقط جنین
۴. کمک به رفع مشکلاتی از جمله سوزش معده و مشکلات سه ماهه دوم و سوم بارداری و کاهش اسیدیته بودن داخل شکم.
۵. تاثیر مثبت در ریتم بیولوژیکی و کمک به خواب سریع و عمیق
۶. کاهش فشار به صورت امن، کاهش خطر وضعیتها و مشکلات شدید دوران بارداری.
۷. بهبود عملکرد کلیهها که باعث میشود آب اضافی بدن خارج شود و از بین بردن ورم در سه ماهه سوم بارداری
ویژگیهای مصرف تخم بلدرچین در بارداری
تخم بلدرچین برعکس تخم مرغ میتواند خام خورده شود. نوع خام آن برای بدن مادر و جنین بسیار مفید است.
برای این که حداکثر فایده را از این ماده ببرید، باید کمترین حرارت را برای پخت به آن بدهید. پختن، بخارپز کردن و هر اقدام دیگری روی بلدرچین باید بین ۲ الی ۵ دقیقه باشد، نه بیشتر. حتی میتوانید پوست آن را نیز نادیده نگیرید، زیرا حاوی مقدار زیادی کلسیم کربنات است. برای راحتی بیشتر میتوانید یک بلدرچین کامل را در همزن بریزید و آب آن را میل کنید که برای سلامت استخوانهای نوزاد شما بسیار عالی است.
اگر در این ماده رگههایی از خون دیدید، نباید بعد از گرم کردن هم آن را بخورید. احتمالا پرنده مریض بوده است. بعضی از این بلدرچینها نیز هورمونی هستند و مواد هورمونی و آنتی بیوتیک به داخل آنها راه پیدا کرده است. برای دوز مناسب مصرفی این تخمها با پزشک مشورت کنید و بیش از ۳ الی ۴ عدد تخم بلدرچین در طول روز مصرف نکنید. میتوانید یک الی دو عدد از آن را به صورت خام در اول صبح با شکم خالی و به صورت ناشتا میل کنید.
پودر پوست آن را نیز به اندازه یک قاشق چای خوری بخورید و برای راحتی آن را در آب بریزید. برای جذب بهتر کلسیم، کمی از آن را با یک میوه مرکبی تازه مثل پرتقال و یا روغن ماهی میل کنید.
خطرات مصرف بیش از حد تخم بلدرچین
همه میدانند که تخم مرغها بزرگترین آلرژنهای موجود میباشند، زیرا حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. پس نباید در مصرف آنها نیز زیاده روی کنید. اگر هم علائم آلرژی را مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید. افراد مبتلا به آلرژی میتوانند تنها از زرده تخم بلدرچین استفاده کنند که مواد مغذی بالایی دارد و همچنین ممکن است که بخش عظیمی از این پروتئین که به راحتی هم جذب نمیشود، با اسهال از بین برود.
برعکس محتوای کم کالری، این ماده غذایی حاوی کلسترول است که میتواند عاملی برای تصلب شریان در خانمهای باردار باشد.
طبق اطلاعاتی که در دست داریم، مصرف تخم بلدرچین بیش از حد زیاد میتواند عاملی برای مشکلات کلیه و یا کیسه صفرا باشد، پس برای بیمارانی با مشکلات کبد و کلیه باید در میزان مصرف آن دقت زیادی کنید. افراد دیابتی نیز نباید در مصرف این ماده زیاده روی کنند، مخصوصا در دوران بارداری.
همانطور که گفتیم مجاز هستید که تخم بلدرچین را خام مصرف کنید و از فواید زیاد آن بهرهمند شوید، اما نکته حائز اهمیت این است که اگر به ارگانیک بودن یا هورمونی نبودن تخم بلدرچین شک دارید، این کار را نکنید.
تخم بلدرچین خام میتواند در بعضی از موارد منجر به مسمومیت غذایی شود و عفونتهای سیستماتیک را به وجود آورد و از طرفی نمیتوان به قطعیت گفت که پرنده بلدرچین در معرض آلوده کنندههای محیطی و یا مواد شیمیایی خطرناک بوده است یا خیر؛ بنابراین بهتر است که در دوران بارداری این ریسک را نکنید، تنها در صورتی که خودتان آن را پرورش داده باشید.
نکته مهم
تخم بلدرچین حاوی مقداری اسیدهای چرب اشباع است که بهتر است در مقدار متعادلی مصرف شوند. در واقع مثل همیشه هر گونه تغییر در رژیم غذایی باید تحت نظر متخصص تغذیه و با اجازهی او باشد. خانمهای باردار دیابتی و یا مبتلا به چربی خون بالا؛ خانمهای باردار که چاق هستند و یا اضافه وزن دارند، پیش از مصرف حتما با پزشک تغذیه خود مشورت کنند.