
بعد از خریداری مواد غذایی برای جلوگیری از انتقال آلودگی آنها باید آنها را بشوییم، اما سوال این است که آیا باید همه مواد غذایی را بشوییم؟
کدام مواد غذایی را بعد از خرید باید بشوییم؟
شستشو یکی از راههای اولیه برای کاهش خطر مسمومیت غذایی است. از دست گرفته تا پیشخوان آشپزخانه، شستشوی مناسب برای جلوگیری از انتشار باکتریها و ویروسهای مضر بسیار مهم است. با این حال، وقتی صحبت از غذا میشود، قوانین شست و شو چندان واضح نیستند. برخی از مواد غذایی هستند که باید همیشه شسته شوند و برخی دیگر باید دور از سینک قرار گیرند.
آیا بایستی مواد غذایی حتما شسته شوند؟
شستوشو یکی از اصلیترین روشها برای کاهش خطر مسمومیت غذایی و کاهش آلودگی موادغذایی است. از شستن دستها گرفته تا تمیز کردن پیشخوان آشپزخانه، شستن صحیح، ابزار مهمی برای جلوگیری از انتشار باکتریها و ویروسهای مضر است.
اما زمانی که صحبت از مواد غذایی میشود، قوانین شستوشو همیشه واضح نیستند و افراد نمیدانند که شست و شوی کدام موادغذایی مفید است و یا میتواند سبب آسیب شود.
برخی مواد غذایی باید حتماً شسته شوند، اما برخی دیگر بهتر است از سینک دور نگه داشته شوند. در ادامه به تفکیک مواد غذایی قابل شستوشو و مواد غذایی که نباید شسته شوند، میپردازیم.
میوهها و سبزیجات با پوست خوراکی
تمام میوهها و سبزیجات را، چه طبیعی و ارگانیک و چه به صورت گلخانهای، باید بلافاصله قبل از مصرف یا قبل از استفاده در یک دستور غذایی، با آب سرد شستوشو دهید.
باید دقت داشت که در شست و شوی میوهها وسبزیجات، نیازی به استفاده از صابون نیست؛ چرا که سطوح متخلخل میوهها و سبزیجات تازه میتوانند مواد شیمیایی موجود در صابون را جذب کنند.
باید توجه کرد که پس از شستن، حتماً آنها را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید تا تعداد باکتریهای مضر موجود بر روی سطح کاهش یابد.
توجه داشته باشید که افشانههای آب که در فروشگاههای بزرگ و در یخچالهای روباز بر روی میوهها و سبزیجات در فروشگاهها ریخته میشود، میوهها و سبزیجات را تمیز نمیکند و شما بایستی جداگانه شست و شو را در خانه انجام دهید.