
سینمای ایران در نیمهنخست فروردینماه، توانست بیش از ۱۱۵ میلیارد تومان بفروشد که این مبلغ، ۷۴ درصد بیشتر از مدت زمان مشابه سال گذشته است.
سینمای ایران سال ۱۴۰۴ را با تعطیلی لیالی قدر آغاز کرد. فعالیت سالنهای تاریک بهصورت یکپارچه از چهارم فروردین آغاز شد و تا پایان تعطیلات نوروزی، بدون وقفه ادامه داشت. به این ترتیب که در ۱۲ روز نیمه نخست فروردینماه امسال ۳۸ هزار و ۹۸ سانس فیلم اکران شد.
ماحصل این ماراتن نفسگیر، اما جذب ۱ میلیون و ۲۲۱ هزار مخاطب و رسیدن به گیشه ۱۱۵ میلیارد و ۷۶ میلیون تومانی بود. با این آمار سینمای ایران ۷۴درصد در فروش گیشه و ۲۵ درصد به لحاظ مخاطب، بهتر از مدت زمان مشابه سال گذشته عمل کرد.
از جمع نهایی گیشه، ۱۰۰ میلیارد و ۸۸۷ میلیون آن متعلق به اکران نوروزی امسال و ۱۴ میلیارد و ۱۸۹ میلیون نیز متعلق به اکران آثار سال گذشته بوده است.
همچنین ۱ میلیون و ۷۸ هزار نفر به تماشای ۸ فیلم اکران نوروزی امسال نشستند و ۱۴۳ هزار نفر نیز مخاطبان فیلمهای سال گذشته بودند. این آمار برای مدت مشابه سال گذشته، ۹۷۷ هزار مخاطب با گیشه ۶۶ میلیارد و ۶۰۴ میلیون تومان بوده است.
بهترین عملکرد اکران نوروز در اختیار کمدی دایناسور قرار داشت که با ۴۰۶ هزار مخاطب توانست ۳۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بفروشد.
کوکتل مولوتف نیز به رتبه دوم رسید و توانست با جذب ۲۰۶ هزار مخاطب، به گیشه ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی برسد.
موسی کلیمالله نیز ۲۰۲ هزار مخاطب داشت و ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروخت.
هفتاد۳۰ چهارمین فیلم پراقبال نیمه نخست فروردین امسال بود که با ۱۳۷ هزار مخاطب، به گیشه ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی رسید.
رها، ۹۴ هزار نفر را به سینما کشاند و توانست ۱۰ میلیارد تومان بفروشد.
پسر دلفینی۲ نیز با ۷۲ هزار مخاطب، گیشه خود را در مرز ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی دید.
پیشمرگ که سیمرغ مردمی جشنواره فجر را در کارنامه دارد، ۶۴ هزار مخاطب داشت و ۴ میلیارد تومان فروش داشت.
بامبولک نیز با ۳۷ هزار مخاطب، ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروخت.
ضعیفترین عملکرد گیشه نوروزی به فیلم عینک قرمز اختصاص داشت که با جذب ۷۳۴ مخاطب، تنها ۶۶ میلیون تومان گیشه داشت.
همانگونه که انتظار میرفت میزان استقبال از گیشه نوروزی امسال، بهتر از سال گذشته بود که این مهم میتواند نویدبخش سالی پررونق برای سینما باشد. گامهای سینمای ملی برای رسیدن به چارچوبهای یک سینمای صنعتی، پرشتابتر شده که یکی از مولفههای اصلی آن میتواند تکثر مخاطب و رونق گیشه باشد.
رویدادهای مهمی برای سینمای ۱۴۰۴ پیشبینی میشود که نخستین مورد آن، در اکران نوروزی محقق شد؛ چرا که پیشتر، برخی تلاقی نوروز با ماه مبارک رمضان و افزایش قیمت بلیت را سدی در مقابل استقبال از سینما در تعطیلات نوروزی معرفی کرده بودند.
به نظر میرسد استقبال خوب مردمی در کنار برنامهریزیهایی که برای اکران امسال در نظر گرفته شده، زمینه را برای مخاطب ۴۰ میلیونی و گیشه فراتر از ۳ هزار میلیارد آماده کرده است. حال میتوان امیدوار بود که خبرهای خوبی از سینمای ایران در سال ۱۴۰۴ مخابره شود.