
تارا اتوماتیک و دنا پلاس اتوماتیک به ترتیب بیشترین کاهش قیمت را در بازار خودرو به خود اختصاص دادهاند. همچنین رانا پلاس تنها محصولی بود که تغییر قیمت را تجربه نکرد.
بازار خودرو هفته جاری را در حالی آغاز و سپری کرد که شاهد سقوط آزاد قیمت بسیاری از محصولات داخلی و مونتاژی بود؛ موضوعی که به عقیده فعالان این بازار و معاملهگران، دلایل متعددی داشته است.
به عقیده این گروه، سیگنالها و اخبار سیاسی ناشی از آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، مهمترین عامل موثر بر کاهش قیمتها در هفته جاری بوده است؛ چرا که در پی آن بازارهای مالی، از جمله بازار طلا و ارز هم مسیر نزولی حرکت کردند و شاهد نوسان قیمتها در محدودههای حمایت بودند.
در پی این اتفاق، بسیاری از ترس کاهش ارزش خودرو، برای تبدیل آن به وجه نقد با عجله عمل کردند؛ در حالیکه خریداری در بازار نبود و بسیاری تا روشن شدن فضای پرابهام سیاسی، دست از معامله کشیدند.
همچنین، برخی از فعالان بازار خودرو معتقدند پیشفروش شرکتهای ایران خودرو و سایپا موجب شد تا این بازار از حواشی سیاسی تاثیر نگیرد.
با این همه، در میان محصولات داخلی، تارا اتوماتیک و دنا پلاس اتوماتیک به ترتیب با کاهش قیمت ۶۰ و ۵۵ میلیون تومانی، صدرنشین جدول ریزش قیمتها در بازار خودرو بودند. همچنین هایما اس ۷ هم بیشترین کاهش قیمت را در میان خودروهای مونتاژی به خود اختصاص داد.
این در حالیست که رانا پلاس، تنها محصولی بود که در این هفته کاهش قیمتی را به خود ندید. قیمت این خودرو در طول یک هفته گذشته –از ۲۱ تا ۲۸ فروردین- تغییری را تجربه نکرده و همچنان در محدوده ۷۵۰ میلیون تومان جا خوش کرده است.
براساس بررسی اقتصادنیوز از نوسانات بازار خودرو، پژو ۲۰۷ دندهای که ۲۱ فروردین ۱۴۰۴، ۸۵۰ میلیون تومان قیمت خورده بود، در هفته جاری شیب نزولی را تجربه کرد و روز ۲۸ فروردین، ۸۳۵ میلیون تومان خرید و فروش شد تا کاهش قیمت ۱۵ میلیون تومانی را تجربه کرده باشد که به زبان درصد ۱.۷۶ درصد است.
قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم که در هفته منتهی به ۲۱ فروردین، یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان بود، پایان هفته جاری ۴.۷ درصد و معادل ۵۰ میلیون تومان کاهش یافت و به یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان رسید.
دنا پلاس دندهای که هفته گذشته را با نرخ یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان به پایان رسانده بود، در ۲۸ فروردین، ۱۰ میلیون ارزان و یک میلیارد و ۲۰ میلیون خرید و فروش شد. همچنین، قیمت دنا پلاس اتوماتیک هم که هفته گذشته در محدوده یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان قرار داشت، ۲۸ فروردین ۵۵ میلیون تومان ریزش داشت و یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون خرید و فروش شد.
قیمت پژو پارس سال هم که هفته گذشته ۹۱۰ میلیون تومان تعیین شده بود، این هفته ۵۰ میلیون تومان عقب نشست و به ۸۶۰ میلیون تومان رسید.
تارا وی ۱ پلاس دندهای هم سرنوشتی جز کاهش ارزش را پیش روی خود ندید و از قیمت ۹۸۵ میلیون تومان در هفته گذشته، به قیمت ۹۵۰ میلیون تومان رسید تا ۳۵ میلیون تومان ارزان شده باشد. قیمت تارا اتوماتیک هم در هفته منتهی به ۲۱ فروردین یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان بود، اما در این هفته ۶۰ میلیون تومان پایین آمد و به یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان رسید.
سورن پلاس هم هفته جاری را با قیمت ۷۳۰ میلیون تومانی به پایان رساند تا نسبت به روز ۲۱ فروردین، ۵.۱۹ درصد و معادل ۴۰ میلیون تومان کاهش ارزش داشته باشد.
هایما اس ۷ پلاس هم که ۲۱ فروردین ۱۴۰۴، دو میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان بود، در ۲۸ فروردین، ۴.۵۹ درصد و حدود ۱۰۰ میلیون تومان کاهش یافت و به دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان رسید.
حال وقت آن رسیده است تا سری به نوسانات محصولات دیگر خودروساز بزرگ کشور، یعنی سایپا بزنیم. ساینا اس دندهای هم از جمله خودروهایی بود که کاهش قیمت را نسبت به ۲۱ فروردین تجربه کرد، قیمت این محصول سایپا که هفته گذشته در محدوده ۵۴۰ میلیون تومان قرار داشت، روز ۲۸ فروردین ۳.۷ درصد کاهش یافت و به ۵۲۰ میلیون تومان رسید.
قیمت اطلس، محصول جدید و پرطرفدار سایپا هم در هفته گذشته شیب نزولی را دنبال کرد و ۲۸ فروردین، ۶۲۰ میلیون معامله شد تا کاهش ۳۰ میلیونی و ۴.۶۲ درصدی را داشته باشد.
قیمت کوییک ال جی ایکس دندهای هم که ۲۱ فروردین ۵۴۰ میلیون تومان بود، ۲۸ فروردین ۴.۶۳ درصد و معادل ۲۵ میلیون تومان پایین آمد و به ۵۲۵ میلیون تومان رسید.
شاهین دندهای هم از جمله خودروهایی بود که نوسانات نسبتا کمی را تجربه کرد و قیمت آن از ۹۱۰ میلیون تومان در هفته گذشته، به ۹۰۰ میلیون تومان رسید.
در نهایت، قیمت شاهین اتوماتیک هم در این هفته از یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان به یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان رسید که حکایت از کاهش ۲۰ میلیونی ارزش این محصول محبوب سایپا دارد.
با این همه، حال در آستانه آغاز هفته جدید که مصادف با برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکاست؛ باید دید بازار خودرو چه مسیری را در پیش خواهد گرفت و آیا همچنان روند نزولی قیمتها در سایه سیگنالهای سیاسی و نوسانات منفی دلار تداوم خواهد داشت؟ یا با انتشار اخبار جدید و سیگنالهای تازه، شاهد تغییر فاز این بازار خواهیم بود؟