فواید سلامتی و خواص درمانی گوشت بز
گوشت بز یکی از گوشت های پر مصرف در سراسر جهان است. به دلیل طبیعت بسیار خوش طعم، انسان از مدت ها قبل در حال پرورش بز بوده است. معمولاً بز از شش تا نه ماهگی گوشتی با کیفیت بالا دارد.
اغلب به گوشت بز، گوشت گوسفندی نیز گفته می شود. گوشت بز یکی از گوشتهای قرمز محبوب است که برای مصرف انسان در دسترس است. اغلب ادعا می شود که گوشت بز از گوشت های جایگزین مانند مرغ، گوشت گاو و گوشت گوسفند سالم تر است. گوشت بز در ردیف گوشتهایی قرار دارد که دارای طبع گرم و تر هستند اما در مقایسه با گوشت شتر سردتر است و به اندازه ی گوشت شتر گرمی ندارد.
1. خطر التهاب در رگ های خون را کاهش می دهد
2. ضربان قلب را تثبیت می کند
3. حاوی اسیدهای چرب است که از سرطان جلوگیری می کند
4- حدودا پروتئین نسبتاً زیادی دارد
5- حاوی چربی اشباع کمتر از گوشت گاو است
6. به سوزاندن چربی کمک می کند
7. حاوی سلنیوم و کلر است
8- از کم خونی جلوگیری می کند
9- تولید هموگلوبین را تقویت می کند
10. برای گردش خون مفید است
11. از نقص هنگام تولد جلوگیری می کند
12. علائم قاعدگی زود رس را تسکین می دهد
13. مقابله خوب با استرس
14. از افسردگی جلوگیری می کند
15. حاوی اسید چرب امگا 3 است
16. سدیم کم و پتاسیم زیادی دارد
17. خوب برای استخوان
18. سطح کلسترول را متعادل می کند
19. خطر چاقی را کاهش می دهد
20. دارای آهن است
برخی از عوارض جانبی گوشت بز
افزایش فشار خون
حجم انبوه مصرف گوشت بز پتانسیل افزایش فشار خون را دارد.
نقرس
مواد غذایی سرشار از پورینین، نقرس را بدتر می کنند. مصرف گوشت بز با مقدار زیاد پورینی که دارد باعث ایجاد عوارض جانبی در بدن انسان می شود. علاوه بر این، اندام هایی مانند مغز، قلب، کلیه، کبد و سایر مواد حاوی مقادیر زیادی پورین هستند. به همین دلیل، مصرف آن در حالت میانه توصیه می شود.
آلرژی
فرد حساس به گوشت می تواند یک واکنش آلرژیک به گوشت بز داشته باشد.
کلسترول بالا
افزایش کلسترول در مصرف زیاد گوشت بز بطور مداوم مشاهده می شود.